Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besk en slumpmssig hemsida p Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

PHUU!!

Farbror doktor

 

I dag har vi varit hos veterinären för att göra en uppföljning och lägga om kosten, igen. Han har just ätit LAX & RIS!! Men byter nu till LAMM & RIS!! Snacka om gourmé och dyr i drift, men helt klart värd vart enda öre! 

Han har ju haft problem med magen sedan den dag jag hämtade honom och nu var det dax att få någon rätsida på det hela. Har även varit in tidigare några gånger och kollat upp problemen, men nu har Pia. R tagit tag i det hela och äntligen hittat vad som är fel och satt en diagnos på honom så han kan behandlas. Han hade kräkningar, ingen aptit och en massa andra saker, så vi fick söva ner honom (15/10) och ta en hel bunt med vävnadsprover och biopsier,  (effter laxering, lavemang och svält i fyra dagar). Sedan var han som vanligt, kräktes mer och mer, åt ingenting och jag tyckte så synd om honom att jag grät. Vi fick åka in igen och då vart han satt på dieten lax och ris, primperan och visiblin (självklart just som jag skulle läggas in på Akademiska, så det blev min älskade mor som fick ta det hela, med nya mediciner och mat.)

 

Sen, för två veckor sedan, en lördag var vi ute och skulle kasta frippe, då Nhitroz sätter sig och bajsar...BLOD!!! Det sprutade ur honom ca 40cm, två gånger! Tror ni jag var rädd då?!? Jag skrek på Ante som var en bit i från och körde häst, att han fick komma och hämta oss för jag vågade inte gå en meter till, så vi kravlade upp på vedlasset och jag drog av mig min jacka och klädde på Nhitroz och tog upp honom i mitt knä, där satt han lungt och stilla ända tills vi kom hem. (annars brukar huvudet gå som en propeller på han när han sitter på vagnen, men nu var han super slö, tror ni jag blev ännu mer rädd??!!) Jag kastade mig på telefonen och ringde kliniken...och möttes av telefonsvararen att de stängde 12.00, jag tittade på klockan...12.14, SKIIIIT! Vad gör man nu då? Jag ringde Bibbi (hon har boxer hanen Rufus, som vi tränar med) och fick telefonnummret hem till Anna Wiik som jobbar på kliniken och som vi känner genom klubben och genom hästarna sedan många år, fick tag på hennes man Bosse som fixade Annas mobilnummer åt mig. Efter några hjärtstop och två större hjärnblödningar på mig fick jag ordning på allt när Anna svarade, hon gav en hysterisk och gråtande matte instruktioner hur jag skulle göra och sagt och gjort...ringde distriktarna, åkte dit talade om vad Anna sagt att de skulle göra, fick en PC spruta, pasta för att stoppa blödningen i tarmen och en vätske puckel i nacken...PHUUUU!!! Tack gode gud att Anna hjälpte mig, annars så har jag nog gått i bitar. Efter anvisning så åkte vi även in till kliniken på söndagen för att träffa Anna och Pia, då fick vi yttligare preparat, en behandling med flagyl och predisolon (cortison).

Resultatet: En kräkfri hund som dricker vatten som en brandbil, pinkar som en full karl och äter som ett helt kompani!  

 

Mamma har varit en riktig klippa under den här tiden med Nhitroz, inte nog med att hon alltid finns där för mig, hon finns där för Nhitroz oxå!!! TACK, MAMMA!!!

Hon följer oss troget på alla veterinär besök, hon har rastat mitt i natten, gått 10-15 pink promenader om dagen, matat 7-8 gånget per dag och petat ner ca 10 tabletter/dag i halsen på honom, torkat pink (han hinner inte ut och märker inte när det börjar rinna om han sover), tvättat filtar, täcken och kuddar, gett honom all sin uppmärksamhet, omtanke, omsorg och kärlek, jag kan inte ens tala om allt hon gjort för honom och mig för det är så otroligt mycket!!! Sen har min bonus pappa Lasse, varit en klippa, med morgon rastning, långpromenader, rivir pinkning, bus, kärlek och en massa annat.

Tänk vilken tur att jag har dessa två som tar sig an Nhitroz och hjälper mig på detta sätt!

Ni kan tro att jag visste att han var i goda händer när jag var i Uppsala, annars så har jag aldrig klarat av att vara där i tre veckor.

 

Då var vi tillbaka till dagens datum efter den resumén.

Alltså, han ska äta enbart lamm & ris, visiblin, flagyl och cortison, pinka, pinka och dricka vatten, vatten och sedan om två veckor ska vi dit igen, för att se om vi kan lägga om lite mediciner och om fodret fungerar som det ska med hans mege. 

Tack för mig och hoppa över alla mina stavfel, jag orkar inte rätta dom just nu!

Tjingeling! 

 

Tisdagen den 9 december 2008 kl. 21:29

Allmnt | Permalnk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlgg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmnt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Lnkar

Nyligen.se

Flden

RSS-fldeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters