Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

ÄNTLIGEN!!!

Jag håller med Gjert Fylking.......ÄNTLIGEN!

Husse har äntilgen insett att Odin BEHÖVER sin matte!

Nu ska jag börja jobba honom med Thrims prylar. JIHOOOOO, vad kul!!!

Det är enklast om jag förklarar lite så här... Thrim har ju sedan han var två år gammal fått jobba mycket med "hjärngympa", jag hade helt enkelt inget annat val. (Jag har ju en dålig kropp, ok, tål inte ryck och knyck och har inte muskler som orkar med att hålla imot och liknande). Med en glad och hormonstinn hingst på två år har man ingen stor chans, om man är ca160cm och väger ca50kg, (inte om man inte hanterar dom på rätt sätt iallafall), jag visste vad jag ville ha, en lugn, trygg, lydig, sammarbetsvillig, säker, harmonisk och tillitsfull häst så då fick jag jobba därifrån. (Ett STORT plus för min del, var att jag alltid hanterat  och tagit hand om "problemhästar", så jag hade många ess i rockärmen för att få till de bästa resultaten på min älskling, utan att göra så mycket "fel", jag visste ju redan vilka fallgropar man kan hamna i och hade koll på hur man undviker det och det och inte gör si eller så utan det ska vara ditt eller datt osv). 

Jag hade en full hand bara av att försöka gå med honom i början och så som jag var ikroppen då hade det väll kunnat fungera i ett halv år innan jag "sagt upp mig", men sedan hade jag nog fått sluta med hästar och hade det varit så idag hade jag inte kunnat hålla på med honom alls, för nu tål jag ingenting. Så det var bara att börja jobba och tack vare allt arbete som jag lagt ner på honom som två åring och vidare framåt så har vi ett väldigt speciellt band imellan oss, vi gjorde mycket tillsammans för att få till ett sammarbete och en tillit som är otroligt intensiv än idag, ja vi håller på nu oxå, bara för att det är roligt och därför att jag provar alla mina nya ideér och funderingar på honom. Vi har ju annan nytta av det här oxå, vi får bla. åka ut ibland för att visa upp hur man kan jobba med sin häst på ett lungt, tryggt, säkert och harmoniskt sätt för att nå bästa resultat, samt att visa att hingstar inte behöver hanteras med hård och orättvis hand, vilket många av dom blir bara för att de är "hingstar" (gäller även många valacker & ston) och för att visa vilken underbar och härlig häst han är, för det är han verkligen, med honom är jag 110% trygg. 

Det är mycket hjärngympan, ja och allt annat som vi hittade på oxå som har svetsat oss samman, Thrim var med mig på allt. Bland annat så brukade vi gå härliga långpromenader.

(På våra promenader som vi gör nu, har vi fått inkluderara en till individ, Nhitroz, ett "odjur" ivardera hand, så går vi runt här ibyn och bara njuter av varandra.) 

Några av de aktiviteter vi gjorde tillsammans var, tömkörning/inkörning, insittning/inridning, jogging/skogsturer, handhäst och släphäst, hjärngympa och en massa, massa annat nyttigt och en hel del hyss så klart. Detta har gjort att Thrim reagerar väldigt sunt OM det är något han blir fundersam över, han kastar sig inte hit eller dit, vänder, rusar iväg eller något annat otrevligt, utan han kan ivärsta fall stanna till och kolla läget, sedan litar han på att jag inte utsätter honom för något farligt och fortsätter framåt som omingenting har hänt.

 

Han klarade av att genomföra bruksridnigsbanan som tvååring, (minus hoppen och galoppen, men plus en gungbräda) med förbundna ögon, han var ju inte inriden då, men väl insutten och det visar väll på en del tillit mellan häst och människa.

Som treåring var han "lektionshäst", vi var med på western lektioner en gång i veckan, med både valacker och ston, med större delen av barn som ryttare och då kan ni tänka er att han både sprang in i hästar som tvärnitade och backade och själv blev han påsprungen bakifrån både en och två gånger, men det fungerade helt perfekt, vi gjorde det bara för att han skulle få ridhusvana inför premieringen.

(Det blev ju som det blev med den, ett brutet finger på matte och en icke gdk hingst, 39p! En husse som bestämde att han skulle kastreras och en matte som blåvägrade och slogs för hans kulor med näbbar och klor, gissa vem som vann!!!

Sedan godkänndes han med 42p och gjorde ett KP på 41p, uppe i Boden som fyraåring!!! HI,HI,HI!!!)

Som fyraåring var vi även med på Nordsvenskahästens dag i Rättvik och hade en liten "uppvisning" förutom att vi var med som förridare på invigningen när Kåre Gustavsson och skolans rektor (tror jag att det var) blev in skjutsade och som stog där och håll ett lååååångt tal. Men han fixade båda uppgifterna galant. Efter att vår egen uppvisning var klar kom speekern och frågade om vi var "klar redan", han och publiken ville "minsann se mer", men vi hade faktiskt bara 10minuter, sedan var det fler som skulle in och ha andra uppvisningar, så sorry, men vi var klar. Bara en litendel av vad han kan visades upp, vi hade ju bara 10minute på oss! (som tur var, matte har nog aldrig hyperventilerat och mått så dåligt någon gång tidigare, jo, kanska uppe i Boden, då jag nästan svimmade och kräktes framför Morgan, pinsamt!).

 

OK, jag vet inte om ni blev klokere av de här raderna, det jag vill säga är att man måste sammarbeta, respektera och visa tillit till varandra samtatt jobba lungt och metodiskt, men ni får se allt efter som vi jobbar vad som händer, ska börja redan imorgon, för Odin behöver få veta att det är allright att vara häst, att han kan och inte behöver vara rädd för en massa saker i onödan, för just nu är han skvättig och fundersam på både det ena och det andra.

Jag ska försöka att knäppa några kort och kanske filma lite för att lägga ut här på sidan så ni får se OM det blir några framgångar för oss.

 

Ja, ja åter till hjärngympan.....

Det kommer att bli allt från madrasser, flaggor, paraplyn, presenningar, balonger, burkar och säckar till pistoler, grytlock, trumpeter, stegar, kedjor, skrammel, rockringar, gungbrädor och en hel del anndra saker som vi har, men det viktigaste är att Odin ska fixa allt med ett tryggt sinne, viljan till att sammarbeta och med tillit till mig (och husse).

Jag ska hålla på med Thrim först, i hagen brevid Odin så han får se att det är ok och sedan pressentera sakerna lååångsamt för honom själv.

Ska bli kul och se om han svarar lika som Thrim gör och om jag lyckas få honom lugn och säker med oss.

                                                      Fortsättning följer...........................................................

 

 

 

Fredagen den 12 december 2008 kl. 23:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters