Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

Helikopter på gården!

Tänk så det kan bli!

Jag vet att det var ett tag sedan jag bloggade, men här har hänt så mycket och de är även en del på gång. Jag kommer att sätta ut nya bilder på en hel del framgenom, tiden har bara inte räckt till på slutet.

 

För det första...

Vi kan börja med att pojkarna, Thrim och Odin har blivit tömkörda i par och allt gick jätte bra. Vi satte ihop dom en fin dag och hade sådan tur att min syster kom hit "oanmäld" och knäppte kort, så det finns bildbevis. =) Vi körde runt lite på gården och var upp till stora vägen några gånger, sen när vi spänt ifrån dom så gick jag med en på vardera sida och krävde lite mer uppmärksamhet och koncentration av dom båda och det fick jag till fullo.

Både Thrim och Odin har även fått gå i skogen och jobba med husse, dom har dragit fram bra många lass. Jag har ridit Odin på en härlig tur, det ska vi göra om, kalas rolig häst att rida! Thrim har gått på AR lektion för Åsa och vi visar båda på förbättring från förra gången, det går framåt minsann! Sen har Thrim även varit på riddarträning och haft kul, han adopterade lilla shettisen Demon och riddare Ida Halvarsson-Ljusets Väktare, och höll sitt vakande öga över dom i formations ridningen. Duktiga killar!

 

Svarten har blivit körd lite i skogen och fungerar kalas, i går gjorde vi en lunnbänk på tre stockar som blev helt ok, med tanke på att jag inte orkar hantera stockarna och måste förlita mig till 110% på att hästen måste lyda perfekt, så kan jag inte klaga. Han gjorde sitt bästa med att försöka förstå när han skulle backa ett halvt steg, gå fram 1 cm, åt höger sida två steg osv, men han fattade snabbt vad det var jag ville och höll sig lugn och sansad hela tiden trotts att jag strulade som jag gjorde. Duktig kille du oxå!

 

Nhitroz har fått ett växande sår på sidan som vi varit till kliniken med och fått ny medicin och spray till. Vi har även varit ut och åkt lite spark, ok jag åker han drar. Sen har han hittat en ny kärlek, pulkan, jag sitter i och han "kampar" med snöret så vi far runt över hela gården, in och ut i hagrna, (bra träning för pojkarna oxå), upp och ner för alla backrna. Tjoho, vad det går! Även du är en duktig kille!

 

Sen har SVT/UR varit och filmat en dokumentär serie, med Fhilur och Seger som stjärnor, det kommer en egen sida om den dagen. Det var en upplevelse att få vara med och se hu dom gör. Den 5 maj på 2:an kl:21.30, kommer första avsnittet att sändas. Dom var oxå väldigt duktiga killar, omtagning efter omtagning!

 

Ja, så var vi framme vid helikoptern....

Husse är ju pilot och jobbar på flygfältet här hemma och där finns det stoooora konstiga saker som håller till i luften, MEN, som kan dyka ner på backen och äta upp små fuxar! Det visste ni inte ,va? Inte Odin heller, förrens han stötte på en sån där helvetes fågel från ovan. Manicken- med konstiga vingar -och den stora Odin säljande munnen- med en lång pinne under magen saken, LANDADE på VÅR gård!!

Husse hade pratat med gubbarna på jobbet, om att dom skulle komma med en tung lång stock som dom lånat av oss för att träna olika lyft med och lämna av den på täckten nedan för huset, så HAN visste om att dom skulle komma. MEN vad hjälpte det MIG som var hemma och inte visste nå om saken och husse var i skogen och högg??? Inte ett SKIT, kan jag tala om!!

 

När helikoptern har lyft igen och jag pratar i lugn och ro med min mor i telefon och så hör jag plötsligt några konstiga och höga ljud från baksidan där hästarna går. Så jag går upp och tittar ut i fönstret där Nhitroz står och varnar för att något är fel, jaaaa, vad KUL!!!! Vad ser jag där, om inte en liten fux med två svarta kusar i släp tåg. F................N!!! Skriker jag åt mor och slänger på luren i örat på henne, (förlåt mor, ska inte göra så mer, jag lovar). Jag tar på mig täckbyxor och en tröja, knycker till mig några av Nhitroz hund kopel och går ut. När jag kommer ut på bron så ser jag att de viker av in bakom grannens gård och ut i djupsnön på täckten. Jahapp, det var det. Under tiden jag ilar ner till stallet för att hämta grimmor och ett grimmskaft istället, provar jag ringa husse.. riiiiiiing, riiiing...inget svar!! Det kan ju vara svårt att höra en liten telefon över rytandet från en motorsåg, ok, men han kunde väll ha slutat gasa någon av gångerna som jag ringde då, men inte, brrrrrrrrrum, brrrrum. Strunt samma, jag fick i alla fall INTE tag på honom.

 

När jag kommer ner på baksidan går jag ut och till min lycka så ser jag att MIN duktiga, väluppfostrade och INTE, "stora fågel i skyn rädda häst", Thrim springer runt i sin hage. Men hans täcke är sönder rivet, rejält och hans hage är trasig överallt, den nedersta tråden vid ingången är ca 15cm från backen och den översta är puts väck, han själv är sjöblöt av svett och han kommer och skriker i högnsky när jag ropar på honom. På med grimman och med ett bredställ springer vi in i stallet där jag rycker åt mig grimmorna igen och beger mig ut för att leta reda på "HOUDINI" och hans kumpaner, jag följer spåret ut på täckten, men vänder och genar över grannarnas gård istället och där vid ladan står de tre rymmlingrna. Jag visslar till, "på vårat vis" och busarna lyssnar till och börjar gå mot mig. Enda problemet är att det är en skaplig hög och brant kant där, så dom kommer inte över, då latjar Odin till det och drar längre ut på täckten, men med en busvissling får jag dom att stanna, vända och med lock och pock kommer dom sakta mot grannens baksida. Det är tur att man har busvisslat på dom på ett särksillt vis var gång det är mat, så dom lärt sig att komma när man visslar, då är dom ju lite mer är lättfångad, vid ett sånt här tillfälle. Jag går dom till mötes och dom bliiiir såååå glad och se matte! HUUUM! Om dom bara visste av vad det kostar på att låta så snäll och trevlig, när jag bara ville gapa rakt ut... VAD GÖÖÖÖR NI HÄR?? NI SKA VARA HEMMA!! Ok, nu måste jag på med grimmor på alla och det går så bra så, dom är så lycklig över att se mig här ute i ingenmans land, att alla tre står sååå snällt medans jag tar på grimma efter grimma.

 

Jag tar sedan Odin och börjar gå hemmåt, då ser den lille sin chans att ge på fuxen, ett bett i rumpan och en liten stegring hinner han med att göra på Odin innan matte säger ifrån. Nu får ni faktiskt ge er och gå hem och skämmas för vad ni gjort! Äntligen, hemma igen, Odin och jag fortsätter ner på baksidan och in i stallet, medans lathundarna svänger av och ställer sig vid den närmaste stallsdörren, det var iofs väldigt bra, för då kunde jag ta in Odin i lugn och ro och sedan ta in de andra två. När jag öppnar dörren tittar Svarten på mig som om "men vart har DU varit då? VI har stått här och väntat jätttte längen". 

 

Alla inne! Dax att kolla skador och annat.

Thrim har tappat en sko, har två små broddhål på halsen och ett trasigt täcke och en dyngsur päls.

Odin har ett en decimeter böjt sår på bogen och en hårlös fläck på halsen, samt en man  tuss som inte finns längre och en svettig kropp.

Svrten och Khnott då, ja, lite fuktig i hårremmen och inget annat.

Lite tur ska man väll ha!

Hagarna?? ALLA tre trasiga, med stolpar som ligger som plocke pinn och trådar i ett virr varr som en äggsjuk kråka hade blivit över lycklig att få.

 

Då Thrim ska starta i skogs DM dagen efter behöver han sitt täcke så jag får åka in och köpa ett nytt.

VEM är hemma när jag kommer, jo lilla husse står i Thrims hage och lagar allt vad fingrarn förmår.

"JAG SKA SKICKA RÄKNING TILL DIN CHEF FÖR THRIMS TÄCKE OCH VAR GLAD ATT DU INTE SVARADE NÄR JAG RINGDE" blev mina första ord istället för "HEJ" och vad gör han, jo han står och fliiiiiinar!!! Så här efteråt måste även jag le, men det var faktiskt INTE så kul när man hade två hingstar och en valack lösa och en orolig hingst i stallet som väntade på polarna. DÅ kunde jag hålla mig för skratt.

 

Husse fortsätter laga hagar och jag skriver färdigt programmen till DM, då kommer han in och föreslår att jag ska köra lunnbänken med Svarten och så blir det. Sen får alla hästarna komma ut i sina nylagade hagar en sväng innan det är säng dax.

 

Sen går jag in och fortsätter med datorn och husse skor Thrim i godan ro.

Klipeti klopp, klipeti klopp....

"Ända här uppe ska det INTE höras hovar", tänker husse för sig själv och tittar ut, "Nämen hej Khnott, står du här och du Svarten, och du Odin".....

Ja, det var faktiskt så, dom var ute IGEN!!!

Husse kommer in och säger "Kan du komma ut och hjälpa mig", "Vad då är hästarna lös igen" skämtar jag. "Ja" svarar han och jag klär på mig kläderna, "Vad var det igentligen som du ville ha hjälp med" "Jo, men det är sant, hästarna är lös" "???"

Nu har Odin förfinat sin utbrytnings teknik och promenerar ut trotts strömmen och vidare till Svarten och Khnott för att "Hjälpa" dom ut, det är ju såå tråkigt att stå själv.

Typiskt, vi som skulle iväg på tävling dagen efter och hade skaffat häst vakt och allt, men utan tillsyn hela dagen vågar man inte lämna Houdini ute innan man åter igen förstärkt hagen med galler, hänglås, cement och kanske ett lock ovanpå. Så nu får Odin stå inne medans vi är borta och mummsa hö. Sen i morgon (söndag) får vi göra hagen ännu mer outbrytbar.

Men vi ska även möta upp ett gäng hästar i skogen och grilla, dom kommer till vårt härliga Lyckeby en bit här ifrån för att luncha, så det blir en skogs tur oxå. Sen får vi se om vi lyckas hålla honom innanför lås och bom.

Under de år jag bott här, har vi haft lösa hästar EN!! gång tidigare och som mest har här gått 12 hästar i en flock, UTAN att rammla utan för tåden. Den gången var det faktiskt en älg som hade promenerat rakt igenom tråden tidigt en morgon och "öppnat dörren" för gänget!

 

Trotts all tumult i går, så var Thrim otrolig idag på DM, han skötte sig som en ängel och gjorde allt han kunde för att göra rätt. Jag kommer att lägga in bilder och nån film på han sida om det. Dom slutade på 3:e plats!!!

Duktig husse och duktig Thrim!! Jag är såååå stolt över er!

 

Nä hörnini, sov gott, nu måste jag försöka göra något åt det som är kvar av min kropp efter den här dagen, som jag aldrig kommer att glömma!

 

 

Söndagen den 22 februari 2009 kl. 01:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

kristin 
2009-02-22 21:57
Men maddis . Vi VIll väl ha lite action och bus av våra små skyddslingar inte kan vi väl vara arga på smarta uppfinningsrika och smidiga nordsvenska rymlingar. ha ha hi hi ..
Men vi ska aldrig tillåta odin och lindeman ha ett djupgående samtal om de olika sätt som man kan ta sig ur en hage. OM de får lära sig av varandra så kan de bli tal om cementlock även här. hörde att ni haft tändsticks problem i lyckeby och att det ska till ett kvinnfolk att lösa det. .
Svar till kristin:
Team-H hemsida 
2009-02-22 22:45
Ja, nu har Odin TRE trådar i sin hage OCH ett EGET agrigat, så det är väll själva den, om han inte håller sig inne nu!!! Du vet hur män är, de ska ha en kvinna som packar och planerar! Odin & jag fick ta vår första galopp tur genom lössnön och hämta en tändare hos grannen, som skrattade åt "gubbarna" som skulle ut å grilla utan nå och tända med! Men det var ju bra för det var en härlig galopp han hade och Odin fick göra av med lite energi och sedan fick han gå med dom till Lintjärn, där vi vände och red hemåt, han gick kalas bra trotts att han var själv. Kan bli en intressant ridhäst både innom ridderier och akademisk, han har talang, på mer än körning och att bryta sig ut ur hagen!!!

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters