Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

Data haveri!

Jaaa, vad kan man säga?!

 

Min data har sagt upp sig och jag vet inte hur jag ska fixa till det. Jag vet att man kan lämna in den och något proffs kan grejja det,,,men sånt kostar. Just nu går alla pengar till att madicinera Nhitroz och ge honom special foder. Den här månaden äter han tre sorters medicin, en av dom kostar....1750kr!!!!! för EN månad, sen äter han för lite mer än 1100kr varje månad, vi hade även en veterinär räkning på 2600kr och så kostar ju så klart special shampo, balsam, spray och spot on droppar. (men han verkar iaf bättre så jag tror att vi äntligen är på rätt väg). Så tro mig datan är inte så prioriterad just nu, det enda är att hemsidan blir väldigt lidande. Jag har nog 2000 bilder som skulle ha varit in i alla album! Jag hoppas på att gottgöra det så snart jag kan friskförklara min dator och inte lita på att jag kan stjäla andras datorer så fort det är något.

 

Nu till något roligare...ja som sagt så verkar Nhitroz må lite bättre och tur är väll det för han har fått en ny flockmedlem att ta hand om. Natten till den 15:e juni, kl:00.46 fölade Tvinny!

Som vanligt så var jag själv hemma, så sjuksyster yster fick komma och hjälpa till även denna gång. Innan Ante åkte iväg så stog vi och pratade lite, han skulle skotta ur lösdriften och göra den klar när han hom hem, så hon kunde vara där inne med fölet när det skulle komma (om ca2½v). Jag sa åt honom -Jag slår vad om att hon kommer att föla nu när du åker! 

-Nä, det är ingen fara det är långt kvar. Man jag stog på mig om att det skulle ske när jag var själv. Men även som vi båda konstaterade så hade hon inget riktigt ifyllt juver och det syndes absolut ingenting på kroppen att det började närma sig och alla andra tecken tydde på att det var ett tag kvar. Det här utspelade sig på lördag morgon. 

 

Sen på söndag hade dagen sin gilla gång och allt var som vanligt. Klockan 21.00 var jag ut och sa god natt och kollade så allt var ok. Jag donade på lite inne och sedan kl:23.30 skulle jag hoppa i duschen, men av någon anledning så bara måste jag ut en sväng till, (som TUR var)!

När jag kom ner till hästarna så stog inte Tvinny med dom andra stona utan en bit bortanför och hon kom inte ens upp när jag ropade. Hummm, något var minsan på G, jag plaskade ut till henne i regnet och när jag närmade mig så såg jag siluetten av henne mot den ljusare natthimmlen, ja hon såg hut som en begagnad damcyckel i ryggen, vilade på ena benet, var varm och svettig, mjölken sprutade ur det över fulla juvret samt att hon små gnydde lite. Ja, då var det dax igen då, vad göra när inget var ordnig gjort, regnet öste ner, jag var helt själv och klockan var mitt i natten OCH jag hade hennes senaste fölning i färskt minne, SHIIT! Jag sprang och hämtade grimskaft, ringde och väckte syrran, rafsade åt mig ett par reptömmar, ett lakan, några handskar och lite annat smått och gott som kunde komma att behövas.

Efter mycket om och men, stånk, stön och pust så hade jag fått in henne i lösdriften, (tack snälla hästar för att ni är så renlig och att ni busar runt och drar ut all ny halm) där var tort och rent så hon kunde rumstrera som hon ville. Sedan Carina och Felicia hade kommit så tog det inte många minuter till att vattnet gick och vi fick börja jobba...*fölning*...den här gången gick det mycket bättre för både henne och fölungen, TACK OCH LOV!

 Nhitroz var fram och nosade på underverket han varit med att dra ut och den lille fick godkännt, en ny boxernordsvensk har blivit född!

Lillen var en kolsvart hingst med otroligt pigga ögon, superduper gullig och alert.

Ante och jag har lite delade meningar om vad han ska ha för namn. Ante vill att han ska heta Thamp, jag vill att han ska heta Thuffing, Thitan, Thexas ellet Thiger. Kärt barn har många namn, men jag tror det lutar åt Thuffing. För han är en riktigt tuff kille.

 

Sen kan jag även tala om att Thrim och Odin är kalas att ha och göra med mitt i betäcknings säsong och med alla märrar, dom är hel coola. Mellan dessa finns det inte en enda tendens till rivalitet, dom är fortfarande som ler och lång halm och gör det mesta ihop. Innan våren kom så funderade vi ju en hel del om hur det skulle gå när stona började komma in. Om dom skulle börja hata varandra och lipa när den andre gick förbi eller om dom skulle dra varandra i håret och kläsa ögonen ur den andre. Men nej då, dom sköter sig kalas. 

 Både före och efter betäckningarna så står dom bredvid varandra i spiltorna, medans Ante gör ordning märrarna så fixar jag pojkarna, sen tar jag ut den ena och betäcker, går in och byter kille och går ut så även han får göra sitt jobb, sen står dom där som om ingenting har hänt. Tänk vad tråkigt det hade varit om dom inte hade tålt varandra och man hade måsta skilja på dom under dygnet, en ute, en inne eller något sådant, nää fy vad tråkigt. Jag kan skvallra om att Odin bryr sig mer när Thrim försvinner än när en av märrarna går.

För min del är det säkrare att ta pojkarna än att hålla på med okännda ston, då jag inte klarar av några ryck eller liknande och inte har någon kraft i händerna. säkerheten framför allt. Pojkarna vet vad dom får göra med mig och inte, så dom är försiktiga och vana med att uppföra sig när matte hänger i andra änden av grimskaftet. Dom accepterar även när dom får hoppa efter mig när jag måste ha kryckorna.

Så jag kan bara säga att dom är underbara att ha och göra med

året om!

 

Snabbt nästa grej, under våren så har jag och två tjejer till utbildat oss till tävlingssekreterare innom hundsporten. Så nu får Bibbi, Jenny och jag sitta som TS på tävlingarna som klubben har, både bruks och lydnad. Hihi! Ska bara skvallra lite, på det teoretiska provet så hade vi 28 av 28 möjliga, 21 hade räckt för att bli godkännd. Sen det teoretiska fick jag och Bibbi göra om en gång, jag för min del hade flyttat ett komma och missat ett kryss, skit oxå, man måste ha 100% där! Men nästa gång gick det bra och vi klarade oss.

 

Sen har det här hänt.....blablabla...och det här...blablabla.....och det här får jag inte glömma....blablabla, kul va?!! Nä nu får jag sluta för den här gången.

 

En sak till bara, jag har ju haft ridförbud sedan i mars och har nu sån torka efter att få rida att jag snart går i taket, så jag har fuskat och suttit på Thrim och njutit, både i går och idag om än för några minuter. Kännslan av att få sätta mig upp på min älskling var obeskrivlig, hans styrka och värme var obetalbar. Jag vet att jag kommer att få betala dyrt redan i morgon med tanke på hur det känns redan nu...men det var det värt!!!!

Joho, jag hängde på Khnott oxå i går!!!!  Jag satte mig även upp riktigt och sedan gled jag av på den andra sidan. Jag har bilder på det men jag vet inte om jag vågar sätta ut dom, för jag hade varken hjälm, säkerhetsväst eller ledare, vet inte riktigt vad som tog åt mig, men hans rygg var väll för inbjudande att jag inte kunde hejda mig. Jag som inte ens rider Thrim utan väst och hjälm, (jo utan hjälm har jag varit någon gång när vi har fotat) men annars så är jag noga med att ha det på mig. Men nästa gång ska jag göra det riktigt och sitta kvar en liten stund. Kul, kul lill killen börjar bli stor nu.

 

Ps. Den 12/7 ska vi vara med på utställning på Hagmyren med fyra av grabbarna, Thrim, Odin, Khnott och Fhilur. Hoppas bara att det går bra, jag är redan så nervös att min mage är i uppror, min blåsa har flytt fältet och mina nerver är inlaggda på avgiftning. Det enda jag har kvar är kräkningarna, darrningarna och gelén i knäna!

 

NU, säger jag god natt och sov gott och på återseende!

Kramiz

 

Tisdagen den 7 juli 2009 kl. 01:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Anneli & Chila hemsida 
2009-07-07 11:48
Hej!

Vad kul att kunna läsa om er igen! Roligt att det händer saker åt det posetiva.

På söndag åker jag och Chila till Nyköping på läger v.

Kram på till er och ha det gott.
Svar till Anneli & Chila:
Team-H hemsida 
2009-07-07 22:26
Helloj!
JA, jag hoppas att det börjar vända åt vårat håll nu!
Ni får ha det så härligt på lägeret, hör av er när ni kommer hem så jag får höra hur ni haft det.
Stora kramen // Maddis & Nhitroz
Pia hemsida 
2009-07-08 22:42
Hejsan, jag hittade hit då jag googlade om EDS. Förstod att du oxå har det... jag fick min diagnos i februari.. har blivit såå mkt sämre nu och jag måste säga att det är en helvetessjukdom... och som du skrev i ett inlägg,. så verkar läkarna nästan rycka på axlarna då man säger att man har EDS, tragiskt va!

Vad häftigt att ni håller på med riddarträning!!!! fina hästar och fina bilder. Önskar dig en trevlig sommar! /Pia
Svar till Pia:
Team-H hemsida 
2010-01-07 02:21
Hej Pia!
Jag har inte sett ditt inlägg förens nu, sorry. Men ingenting är som det skulle vara just nu. Jag har varit jätte dålig sedan i somras och blev senast utskriven från sjukhuset dagen före julafton. Min kropp har total havererat. Vad ledsen jag blir över att du har fått diagnosen EDS samtidigt som jag är glad att du äntligen fått reda på vad som händer i din kropp. Ja, det är inte roligt att inte ens läkarna vet vad EDS är för något och att man själv ska sitta och förklara. Men, men, forskningen går väll framåt hoppas jag och med den utbildningen av läkarkåren.
Hör gärna av dig igen om du har lust, du hittar min mail adress här på sidan! God fortsättning och sänder ett lyckligt 2010 till dig.
Kram //Maddis

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters