Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

Livet börjar gå åt rätt håll!

Nu är det väll dax för en ny "roman" eller? Ok här kommer den.

 

Nu har det hänt en hel del här på hemmafronten, jag vet inte riktigt vart jag ska börja...

Jag är hemkommen från UAS och har bara en vecka kvar där nu, (i maj) dom anser inte att dom kan hjälpa mig mer därifrån. Under tiden där så fick vi börja lära oss att leva här och nu, ta pauser, arbeta kroppsnära, ha en hanteringsdagbok, mindfulness, säga nej, be om hjälp, försöka acceptera läget och en del andra saker. Samt att planera, planera och åter planera.

 

Min kropp är som den är och vissa dagar önskar jag att jag inte vore född för det gör så ont att bara vara. Men trotts det så känns det mycket ljusare nu.

 

Det börjar som sagt att rulla på lite här och åt rätthåll verkar det som.

I måndags så fick jag beskedet om att jag är beviljad en el-rullstol för utomhusbruk, som vi hoppas att jag får innan sommaren. Kan ni tänka er, jag kommer att ta mig ut i skogen och ut på ängarna med mina djur igen!! LYCKA LYCKA LYCKA!! Lång promenader med Nhitroz, kanske lite spårning igen, latjo och lek. Att kunna hålla på med hästarna, tömköra, promenera och markträna, klicker, hjärngympa och en hel del annat kul!!! Då kan jag faktiskt ta mig upp till brevlådan och ta in posten själv, jag kan!

 

Sen var jag även och provade ut och beställde nya skenor till händerna, tre olika par, ett par att sova i, ett par att "jobba" i och ett par som ska hjälpa mig att rulla den vanliga rullstolen. Jag har föresten fått en ny stol, en Panthera som är lättare (8kg mot för Etac stolen på 18kg). Sen när jag gått ner lite mer i vikt så kanske jag ska få byta ytligare en gång till en Helium som jag provade ut samtidigt som när jag fick den här. Den är super smidig, lätt och känndes mer som en del av mig än som ett hjälpmedel. (Idag var jag på stan för första gången med rullstolen, tur mamma var med för det var jätte jobbigt när alla stirrade när vi kom, phu! Jag vågade inte ens titta upp.)

 

Sen var jag iväg idag och skulle få nya specialskor, äntligen trodde jag, vi beställde och provade redan i okt-nov -09, men dom hade glömt bort att skicka beställningen och resultatet blev att jag fick vänta i 6månader på ett par skor som jag inte kan ha. När jag tog på mig dom var dom 3nr för stor och det andra paret var kanske ok, men inläggen var för platta så mina fötter jäste ihop och tippade innåt i alla fall. Nu ska dom beställa nya prylar samtidigt som dom fixar fotleds och knä ortroser. Vi får väll se hur det passar.

 

Jag har även provat ut en arbetsstol som jag ska kunna ha för att göra lite lättare sysslor i köket och annat. Kanske jag kan sitta med den vid matbordet och äta igen istället för inne på soffan. Mina arbets terapueter och min sjukgymnast fixar och donar med det dom kan för att hjälpa mig så gott det går.

Jag har även fått byta sömnmedel till ett flytande då min 8 rosa piller inte fungerade, har inte märkt att den nya funkar bättre men jag ska ge det en chans innan jag slutar med det oxå. Sen är jag helt pillerfri igen, skönt. Men måste erkänna att jag har behövt hjälp med att sova och dom rosa hjälpte mig att sova lite bättre i början, jag slapp vakna alla dom där micro gångerna, det var bara de längre stunderna jag var vaken, härligt. Men det verkade som om dom sakta slutade fungera, (det var lika dant med lokalbedövningen, första gången satt det i nästan i 30min och tredje gången då dom spikade ihop mitt finger hade bedövningen släppt redan när dom började med att jodda handen, sen genom resten av operationen när dom borrade in två långa stift så hade jag full känsel, AJJJJ!).

 

Nu får jag även sjukgymnastik en gång i veckan, sen har jag mina fyra övningar som jag gör själv varje kväll. Min sjukgymnast är helt kanon, hon tar reda på allt hon kan ordnar och ställer, fixar intyg och skriver remisser. Hon har fixat så jag ska få hjälp med vikten av en dietist. Hon har pratat med sina chefer om att jag borde få komma med i det ny startade smärtteamet här hemma. Dom tar bara emot en viss kategori av patienter, men av den anledningen att jag behöver ha ett "vetande" specialist team runt mig så vore det perfekt om jag fick komma med där och att dom kan hjälpa läkarna på sjukhuset med att tala om och undervisa hur jag ska och borde bli bahandlad när jag kommer in. Vi får se hur det utvecklar sig.

 

Sen har jag äntligen, efter 5 års gruvande och undaflykter skickat in min ansökan om handikapbidrag! Insåg att jag måste göra det för att kunna handla in det jag behöver. Jag har sökt hjälp för att införskaffa hjälpmedel till mig själv, bestick, korsetter, skenor, värmeprodukter, skor, TENS, TEMPUR madrass och en massa annat. Dessa saker får man betala för själv och med min lön kan jag inte direkt gå på stureplan och skryta. Om man ändå vore miljonär!! (Drömma bör man!) Jag vet inte hur mycket jag blir beviljad, OM jag ens får en krona, men som sagt, drömma bör man ju göra, livet vore rätt tråkigt annars...då ska jag börja med att inhandla en NY madrass, min är 15 år gammal och ser ut som en utlegad hängmatta.

 

Livet är underbart just nu!!! Jag har RIDIT!!!! Ja om man kan kalla ett varv runt gården i någon minut för att rida, spela roland, jag har RIDIT, fattar ni! Jag har suttit på både Thrim och Odin och jag kan inte med ord beskriva kännslan av att få sitta där uppe på mina älsklingar igen! Lyckan är fullständig!! JIHOOO!!! Jag fick lite skäll av sjukgymnasten för att jag promt skulle upp på båda, flera dagar i rad, jag får nu max prova att sitta på någon av dom högst en gång i veckan. Ja ok, är huvudet dumt får kroppen lida heter det ju och lida fick jag, allt jag gör blir bakslag med gräslig värk och "stel kropp", men det var det värt, jag har ju ridit!! Sen en annan sak jag börjat med träna med pojkarn är klicker träning, super kul och nyttigt. Det funkar bra för vi står ju på samma ställe och tränar våra saker och det är så härligt att få sammarbeta med dom igen!

 

 

Jag har tom anmält Odin och mej till en kurs för Ulla-Carin, hon har jobbat med polishästar sedan -75 och hade den kända polishästen UTTER. Läs mer HÄR

Thrim kan redan allt det här då vi har tränat säker hästhantering sedan han kom till oss som två åring och även haft några uppvisningar innom ämnet, bla första gången på Nordsvenskahästens dag i Rättvik då han var fyra år. Han accepterar ALLT jag utsätter honom för, pistoler, presenningar från alla håll och kanter, flaggor plastband, trampa sönder ballonger,  skrammlande saker, plåtrör med innehåll, kliva av och på med stege, gå över saker, utföra uppgifter med förbundna ögon, cymbaler och trumpeter och så vidare och så vidare. Han gör allt!!!

 

 

Odin har jag inte haft chansen att träna lika mycket men han står för plastband, flaggor och en del andra saker redan, så jag hoppas att vi får en hel del nya tips och idéer av Ulla-Carin att träna på. Odin får följa med för han behöver komma ut och träffa några roliga typer och få göra något annat än att bara vara hemma med tråkiga oss. Han är så nyfiken och lättlärd, super kul att jobba med! Ju mer jag orkar och kan hålla på så ska han utbildas mer och mer innom detta då jag själv tycker att detta är viktigt och nyttigt. Man bygger upp ett sammspel, förtroende, lugn, tillit och en hel del annat, jag måste ju erkänna att det är kalas kul oxå! Sen så vet man att man gjort allt för att få en så säker häst man bara kan!

 

Ett bra exempel: För något år sedan blev Thrim och Ante påkörda av en bil i hög fart när dom var ute på en tur, PANG!!!

Hade inte Thrim varit så stabil som han är så skulle han nog aldrig ha blivit häst igen efter den smällen, utan fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Men han litar på oss och tror på sig själv så mycket att det rann av honom som vatten på en gås, TACK OCH LOV!!!

 


 

Ja vad ska jag berätta nu då....jo Nhitroz är bättre och han längtar efter vår "egen tid" tillsammans igen, lång promenader, bus iskogen, frezzbee kastning, sök övningar och spår. Kanske vi kan börja lite smått med detta när jag fått el-stolen. Husse har i vinter åkt skidor med honom en hel del och aktiverat honom. Sen har han fått vara nere i Hölick med mamma och Lasse, där lasse gått flera mil med honom, han gillar havsluften! Han äter fortfarande sin svindyra medicin och det kommer han att få fortsätta med, men det fungerar bra. Han har fortfarande vissa dagar då han inte är så pigg och mat glad, men han har nu fler bra dagar än dåliga! Sen har han börjat att leka med sin älskade Tequila igen, en pittbull tik som han bara är sååå kär i. (Dom ska få leka imorgon på Ystegårn) Dom leker otroligt bra tillsammans, brottas och boxas, bits och springer, det är en riktig fröjd att se dom två tillsammans!

 

 

 

Ja vad ska jag berätta sen då... nä nu ger jag mig och går och duschar för att sen krypa ner i sängen med en bra bok!

 

Ha det så härligt i vårsolen!!!

RID I FRID! //Maddis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdagen den 7 april 2010 kl. 22:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

elsasmatte 
2010-04-07 23:05
Hej.
Kul att höra ifrån dig igen. Det verkar gå åt rätt håll! Äntligen!
Hoppas du tar dig ut mera nu och att du får igenom handikappbidraget. Jag har inte heller sökt, men man kanske ska ta och göra det.
Skriv gärna några rader igen om hur det går för dig.
Kram Janeth
Svar till elsasmatte:
Team-H hemsida 
2010-04-08 21:28
Hej Janeth!
Ja just nu så känns det som om det rullar åt rätt håll för en gångs skull, känslan är obeskrivlig! Jag tycker att du ska skicka in en ansökan på de saker som du behöver och se hur mycket du kan få hjälp med. Var enda krona är ju värd något! Vi håller alla tummar, tassar och hovar för att det här ska gå igenom. Tala om när du skickat in din så håller vi då oxå!! Tack för att du finns!
Kramiz //Maddis
ändrad 1 ggr, senast 2010-04-08 21:30 av Team-H[svara]
Madde hemsida 
2010-04-08 08:56
Helt underbart att läsa att du trots alla motgångar ändå orkar tänka positivt. Du är en av de människor jag beundrar mest i hela världen.

Ha det så bra du kan!
Kram Madde
Svar till Madde:
Team-H hemsida 
2010-04-08 21:36
Madde, du gör mig generad, men orden är mycket uppskattade ska du veta! Tack vare allt stöd från alla, samt familjen och djuren så orkar man överleva. Ja och att jag har så sjuk humor underlättar ju oxå.

Hur är det med dig, Lovisa och Frezia, allt bra nu?
Tack för att du finns!
Kramiz //Maddis
Svar till Team-H:
Madde 
2010-04-08 23:34
Jo tack det är bra med oss allihop. Lovisa växer så det knakar och är stor o tung. Själv verkar det som jag har läkt ihop helt äntligen, bara uthålligheten och styrkan i kroppen som ska tränas upp ordentligt nu.

Frezia mår fint, inte någon jättemage än, men det kommer väl. Hon har ju bara skrotat i hagen sista året så det är väl dags att börja röra lite smått på henne nu när jag orkar. Har förstått det som att fölningen brukar gå lättare om de har lite kondition och muskler.

Tänker ofta på dig och blev så glad när jag såg att du updaterat bloggen.
Kram
Kerstin - Stallrosen 
2010-04-09 01:09
Kul att du är tillbaka!! Hoppas och håller tummarna för att du ska få bidragen som du helt klart har rätt till.
Sköt om dig nu i vår!<3
Svar till Kerstin - Stallrosen:
Team-H hemsida 
2010-04-11 10:35
Tack! Jo man kan ju alltid hoppas på att myndigheterna har vaknat på rätt sida när dom läser ansökan och fattar att jag behöver hjälp! Vi håller tummarna.
Ha en härlig vår, skicka gärna bilder på fölungen nu i vår när Raja fölat.

Njut i vårsolen!! //
Svar till Team-H:
Kerstin - Stallrosen 
2010-04-11 17:59
Håller ögonen öppna och kameran redo!!
Svar till Kerstin - Stallrosen:
Team-H hemsida 
2010-04-12 15:10
Kalas, TACK!!!! Höres snart igen hoppas jag! //
Svar till Team-H:
Kerstin - Stallrosen 
2010-04-12 16:59
Absolut!!
Anna Karin 
2010-04-10 17:23
Vad roligt att det går bra. Och hoppas du får tempur madrass, vi har två. Eller, svärfar och hans flickvän har, för hon har jätteproblem med ryggen osv. Men när dom flyttade från Olso till Mozambique skickades madrasserna till Reykjavík och jag och Bóbó bytte till dom. Tempur är underbrart, att vakna varje morgon och inte vara stel som jag vet inte vad i ryggen.
Hoppas ni har det bra.
Hälsa bror och pojkarna. Kram.
Svar till Anna Karin:
Team-H hemsida 
2010-04-11 10:40
Min nuvarande TEMPUR är 15 eller 17 år gammal så det är på tiden att det blir en ny! Ja dom är otroligt sköna att sova i, Ante har oxå en och trivs jätte bra. Ha det härligt i vår, jag ska hälsa till din bror,. Kramiz//
Anneli & Chila. hemsida 
2010-04-10 20:33
Toppen att det går åt rätt håll!! Snart är du och Nitroz med och tränar igen!! Vad glad jag blir. KRAM.<3
Svar till Anneli & Chila.:
Team-H hemsida 
2010-04-11 10:42
Ja det hoppas jag verkligen att vi är, vi saknar skogen och alla träningskompisar!!!! Bara jag får el-stolen så blir vi farliga! Ha det! //
Wilma hemsida 
2010-04-23 19:30
Skönt att du "piggat på dig lite" och till och med ridit
Ska hålla tassar o tummar för att du får ditt bidrag
Svar till Wilma:
Team-H hemsida 
2010-04-24 20:04
Tack! Jo det känns skönt att det börjar lösa sig nu, jag har saknat pojkarna så otroligt! Jag bara vill tillbaka till stallet! Sen så får vi se vad FK säger, det är ju inte så lätt att vara dom till lags!

Sköt om dig och ha det så bra!! //

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters