Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

16 November

Ja, om jag är helt ärlig och inte ljuger och inte överdriver, så tror ni mig inte ändå!

MEN HÄSTARNA HAR VARIT HELT UNDERBARA!!!!!

Morgonen började redan 5.00 på morgonen med frulle till både oss och hästarna. Sen åkte vi till Leksands knäckebröds fabrik och packade trillorna och det som inte fick plats ställde vi in i Ulf´s lastbil och det kan jag säga rakt av att OM vi inte har haft den med så har vi fått lämna en hel massa packning på parkeringen! Tack gode gud att vi har den!!!

 

Kl:8.00 så var det veterinär besigtning och eftersom att alla ekipage är med här i kväll så blev alla friskförklarade och fick börja resan. Vi packade vagnarna och surrade lasten sen kom pojkarna farande i ett huj upp till fabriken och vi satte för. Det blev lite kaos när alla pojkar ville vara tillsammans och några gick ifrån, så det blev lite tok i starten, för direkt efter så skulle vi in på en parkering och träffa lite folk så dom hann aldrig gå av sig innan föörsta stoppet. Men sen vi fått gå några varv runt runt så varvade alla ner och åt knäckebröd så det rann ur munjiporna, gott serru!

 

Sen ca 10.30 så började vi traska mot Stockholm och glad i hågen så luffsade pojkarna i väg. Timus, den levande "dalahästen" som vi har med oss gick bakom en bra bit innan han klev på sin transport, för att ta det lungt. Han är 30 år gammal igentligen, men inte i dag, för han hade så roligt att han trippade lätt på foten som en tre åring. Han har nu ett målat täcke på sig, tom med hals som han ska ha på alla reklamstopp, men i Globen ska han målas på riktigt med barn ansiktsfärg som tom går att äta. SÅ DET ÄR INTE FARLIGT FÖR HONOM!! Först av allt så ääääälskar han att bli om pysslad och att stå i centrum, så han verkligen njuter av sin förvandling och blir han hungrig så har han ju "mat" målad på kroppen.

 

Dagens etapp blev på ca2.5-3 mil. Det var många glada skratt som ibland överröstade skrammlet från hjärnhjulen, klappret av hovar och våra nya pinglor som vi fick från Morells klockgjuteri i Mora.

Det blev några kortare stopp och vattenpauser efter vägen, som uppskattades av både folk och fä. Det blåste lite snåla vindar i dag så man blev lite husken efter ett tag. Men vi var ju lastade med "101"st fällar så vi klarade oss bra ändå.

 

Jag måste bara säga det pojkarna imponerade starkt på oss alla. I morse var det första gången som alla träffades och det blev ingen tumult alls! Det ni, det är våra Nordsvenskar det! I natt står fyra stycken hingstar (Lipton, Frodo, Uddson och Odin) i ett litet stall en bit från där vi bor och två av hingstarna (Bristol & Luringen) har en annan lägenhet, sen står Isabella, Valle och Timus i en annan cupé. Det är OTROLIGT lungt i stallarna så man nästan blir rörd till tårar, för att dom uppför sig så bra och coolt mot varandra , trotts att ingen av dom träffats tidigare!! Jag har sagt det några gånger nu och jag kan LOVA att jag kommer att säga det miljoner gånger till innan resans slut!!

 

Sen har vi ju alla som är med och nöter skosulor oxå,  vilket gäng!!!

Namn
Per-Arne Spännar - Vivi Sandström
Lena Casselbrant - Elever från Strömsholms kuskutbildning
Mikael Heed - Jenni Andersson /
Johan Pettersson - Willy Wallberg
Mats Thomsson - Per-Olov Thomsson
Agneta Weingård - Tommy Wennström
Ulf Magnusson - Sara Eriksson
Anders Svensson - Madeleine Bohlin

Timus ägare och konstnär
Sonja Eriksson
Erkers Linda Leander
Sigurd Jönsson

 

Vågar man erkänna nu att man varit så spännd och nervös inför hela det här?

För det har jag, med råge! Men nu känns det alldeles, otroligt, fantastiskt underbart att få vara med om ett så stort arrangemange och tänk vilken chans vi får att marknadsföra Nordsvensken och tänk att vi verkligen ska till Globen! Kan ni fatta det... nej inte jag heller, det tar nog ett tag innan det sjunker in i medvetandet.

 

Nu har jag fått order av husse att stänga ner datan och sova, där med basta!!

Så jag gör väl det då, G´natta rå!
 

 

 

Fredagen den 16 november 2012 kl. 22:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Janita 
2012-11-17 07:32
Låter ju helt underbart Hejja er!
Svar till Janita:
Team-H hemsida 
2012-11-17 21:33
Ingela 
2012-11-17 11:20
Svar till Ingela:
Team-H hemsida 
2012-11-17 21:33
Lena 
2012-11-17 15:20
Lycka till! Kanon att kunna följer er via bloggen.
Vi ses i Hedemora
Svar till Lena:
Team-H hemsida 
2012-11-17 21:34
Tack, tack! Ja men det hoppas jag verkligen att vi gör!!
Ingela i Aplared 
2012-11-17 16:59
Tack snälla du för att du skriver om erat underbara äventyr.Hälsa och krama alla !! <3
Svar till Ingela i Aplared:
Team-H hemsida 
2012-11-17 21:35
Absolut det ska jag göra!!
Hults Brukshästar hemsida 
2012-11-17 17:38
Hej Madde! Trevligt med en personlig blogg som ger oss tankar och upplevelser från en historisk fora. Vad rör sig i tankarna när du sitter där på kuskbocken? Går en timme fort? Hur är vädret/temperaturen? Vad är kommentarerna när ni möter folk? Många nyfikna frågor. Guldstjärna till er när jag såg att ni använder svängel och linor på vagnen. Såg det inte på någon annan vagn. Många fortsatta lycka till kramar på resan! // Åsa
Svar till Hults Brukshästar:
Team-H hemsida 
2012-11-17 21:55
Vad kul att du gillar det vi gör, vi gör vårt bästa! Jag ska försöka att täcka upp så mycket som möjligt i bloggen under vägens gång.
Carina 
2012-11-17 18:30
Fantastiskt att kunna följa Er resa genom bloggen. Får ståpäls när jag tänker på när Ni ska in på arenan i Globen till publikens jubel.
Svar till Carina:
Team-H hemsida 
2012-11-17 21:41
Ååå, det har jag med! Kan inte riktigt fatta vad det är vi gör, det Känns helt overkligt kan jag tala om ... MEN otroligt härligt och underbart oxå! Jag hoppas verkligen att alla inser och uppskattar hur fantastisk den härliga Nordsvensken är efter det här och att den är så otroligt mångsidig!
Ulla 
2012-11-17 19:05
Häftigt att följa er genom bloggen. Hoppas kunna se er i morgon. När planerar ni att komma iväg från travet i morron bitti?
Svar till Ulla:
Team-H hemsida 
2012-11-17 21:43
Vad roligt att du gillar bloggen! Vi har planer på att komma från Romme banan vid 8.00 och vi har faktiskt hålt de tider som är inplanerad och det hoppas jag att vi gör även i morgon.
lisa/lage 
2012-11-17 19:08
jaru maddis,ett kan jag säga, och de är att när resan är över vill du bara mer...och hästarna anpassar sig oerhört snabbt så sista dagen är dom en ihopsvetsad flock!!
så kul att få följa er resa! ha de bra
Svar till lisa/lage:
Team-H hemsida 
2012-11-17 21:52
Jo, tack det vet jag redan. Hingstarna har fungerat exemplariskt redan från när vi stallade in dom tillsammans första kvällen och dom fungerar kalas bra, dom är lugna och gör det dom ska. Vi är så nöjda så!

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters