Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

18 November

Dagen började med en massa strul då en av våra medhjälpare fick ta ambulansen in till sjukhuset för en allvarlig infektion i kroppen. Nu sänder vi en hel bunt med krya på dig och bamse kramar till vår Sara. Vi väntar på att du ska bli bra och komma tillbaka till oss, snarast!!!

 

Innan stareten så värmde vi upp med några bakvarv på banan i 20 tempo, sen bar det av ut på byn. Då gick vägen förbi Gustavs där vi tankade hästarna vid Statoil och vidare förbi hemma hos Agneta och Tommy. Bristol ville inte tillbaka hem för han har fått mersmak av att vara forbonde häst och det tänker han inte sluta med innan vi är helt klara på Globen. Vid Statoil dök vår andra fanclubb upp och dom följde med oss hela vägen ända in i stallarna på kvällen, vilket vi tyckte var helt kanon.

 

Redan vid Svärdsjö så hakade vår första "fanclub" på och dom följde med oss hela vägen ända till Naglarby, det var ett vackert ekopage draget av en lugn och trygg "smalbening", sånt uppskattar vi!

 

I dag hade vi inte någon veterinär kontroll så nu är alla hästar halta, en har tappat ena örat och en annan har fått en redig knut på svansen, så ni förstår hur uselt det är. Men i morgon kommer veterinären och tittar till dom och då får vi se om vi har lyckats hitta örat och satt tillbaka det med sliver tejp eller nåt.

 

Säter nästa!!! Där möttes vi av otroooooligt mycket folk som väntat i timmar före utsatt tid för att få se riktiga hästar med våra galn forbönder vid tömmarna. De klappades, gullades och matades med knäckebröd tills det sprutade smulor över hela torget när hästarna frustade.  Nu får ni vänta med att läsa ett tag för vi måste hinna ner till Hedemora innan jag kan skriva något mer......................................................Så är ni klara nu, kisspausen är över  för nu fortsätter jag att skriva och den som inte är klar får knipa av och skvätta ut det sista i nästa paus.

 

I Hedemora möttes vi av ett hav av folk som stod redo med sina kameror för att föreviga detta för tid och evighet. Vi kom infarandes med facklor och det var nästan så vi sjöng "Bjällerklang" för stämmningen var på topp. Efter ytterligare en timmes knäckebrösd ätande så gick vi vidare mot nattens uppstallning som "bara" skulle ligga ca 3km bort, men då vägvisaren missade avfarten i mörkret så blev det en härlig sista sväng på, ja låt oss säga 5km. Dagens total sträcka blev ca 45km och det känndes som om det var 500m, för så roligt har vi efter vägen. Det är alltid någon som hittar på något roligt bus eller annat otyg, så vi blir INTE uttråkade på något vis.

 

Sen var vi på plats hos Hedemoras ridklubb och då tränade vi lite inför den stora entré på Globen med ett två timmars hårt dressyr pass i ridhuset... eller inte då!!! Vi körde in vagnarna och spännde ifrån och Micke hann nästan inte ens få Uddson ur selen förrens han kastade sig på rygg och gnussade in så mycket grus han bara kunde i pälsen så att husse skulle få lite att göra och inte bara gå omkring och vara sysslolös och knappt hann han resa sig förrens nästa följde hans exempel och kastade sig på backen mitt i ridhuset. Så även Lena fick lite puts jobb på sin "lilla" Valle då han gjorde sig ett redigt sandbad han oxå! Tänk er vad skönt det kan vara att få av sig selen och bara klia, klia, klia! Det är suuuuuper skönt förstår ni!

 

På ridklubben fick vi en fantastisk middag bestående av lök och potatis soppa, morotsbröd och pålägg och vet ni då vi fick efterrätt, en redigt god och kletig kladdkaka, kan man sluta dagen på bättre sätt?? Näää, det går inte!

 

Nu är hästarna nattade och Tommy och jag sitter på ett bord och plitar ihop dagens bravader medans Ante sover under bordet vi sitter på. Och ett litet tillägg ska göras i dag,,,,så håller "gubbarna" låda dom snarkar ikapp denna härliga kväll, så inte ens katten kan sova.

 

Sen kommer vi åter till det där med bilister och jag säger det nu och garanterat kommer det att tas upp flera gånger....vart har folk lärt sig att vara en med trafikant , ingenstanns verkar det som för vi träffar nästan bara på "mot trafikanter". Jag förstår inte hur dom vågar riskera sitt eget liv och så många andras bara för att ta sig fram så fort det bara går.  Tänk er omkörningar i back krön, vid möten, i kurvor och på en hel massa oframkommliga ställen, då prejar dom sig om! Nu ska vi inte spy galla över alla bilister för det finns faktiskt dom som verkligen gör allt dom kan för att vara snälla och sympatiska mot sina med trafikanter och i detta fall så är det vi. Dessa bilister bugar och bockar vi för, tack. 

Men vet ni en sak nu måste jag sluta för Tommy rammlar snart av bordsskivan av trötthet.....så även jag.

En sista rad bara "nu äntligen är Nordsvensken på väg".

Natti natti!!

 

 

 

Måndagen den 19 november 2012 kl. 01:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Krylbo 
2012-11-19 09:08
Hoppas på att hitta er idag. Kul att föja bloggen! Tack och kör försiktigt
Svar till Krylbo:
Team-H hemsida 
2012-11-19 22:29
Hann du få en liten glimt av oss i dag? Vi vinkade och vinkade!!
Lena Hulterström hemsida 
2012-11-19 10:32
Underbart att få följa er resa! Härligt skrivet
Svar till Lena Hulterström:
Team-H hemsida 
2012-11-19 22:30
Tack, vad roligt att höra! Jag tom rodnar!!!
Adam Slottner 
2012-11-19 14:37
Snubblade in här av en slump och följer er med intresse! Bor tyvärr inte längs vägen...
Svar till Adam Slottner:
Team-H hemsida 
2012-11-19 22:37
Det var synd att du inte fick någon chans att träffa på oss efter vägen, men vilken tur att du snubblade så du hittade oss ändå, på ett eller annat sätt!
Janita 
2012-11-19 21:00
Ja det kanske borde göras en 'vett och etikett när man möter hästar i trafiken' som delas ut vid bilbesiktningen Härligt att ni har det så gemytligt på er resa, för vädret verkar ju inte vara det allra bästa - men med sol i sinne
Svar till Janita:
Team-H hemsida 
2012-11-19 22:46
Näää, du har helt rätt när det gäller vädret, (fast solen har varit framme idag så vi passade på att njuta lite extra men humöret är på topp och solen inifrån värmer varmt . Trafikanterna vet jag inte ens längre vad jag ska säga om, förutom vissa som sköter sig jätte bra och dom tackar vi alla! Sen den andra gruppen säger jag inget om i dag, för så fula ord får man inte säga enligt min mamma!

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters