Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

19 November

Faktiskt så har det hänt så väldigt mycket i dag så jag vet inte hur och när jag ska börja berätta................så jag och min blogg kompanjon Tommy stuntar helt enket i att berätta något mer i dag, men om ni tjatar då så kan vi väl berätta om lite om bla, mörkerkörning, hästhaveri, låååååånga bilköer, blådjus och en massa annat, jaha, då var vi där igen och skulle börja berätta allt som varit under dagen.

Då börjar vi från morgonen den här gången.....

 

Klockan 7.00 i Hammre - Hedemora ridklubb så var alla uppe och ute för att göra en rekorderlig veterinär besigtning av hästarna och alla gick igenom och fick starta sin resa, med en liten reservation på  Lipton, han skulle få gå en bit med gänget för att se om han rekade till sig och sedan göra en ny veterinär undersökning. Mats.T rev av honom sulorna för att se om det berodde på att han fått fel tryck på sin sula och stråle av plastsulan. Så skrittade vi iväg mot Hedemora city vidare över älven vid Grådö, där vi bröt resan för att inte fresta på Lipton något mer då han började gå orent och vi ringde till veterinären som fick komma och titta till honom och det bestämdes att han skulle få åka transport ner till nästa övernattnings ställe. Vi fick tag på en chaffis med transport som kom för att hämta honom och med sig så hade han en utbytes häst, valacken Sent, Mats Norell som ställde upp med att hjälpa oss med detta lånar nu även ut Sent resten av resan till Lipton blir bra och åter kan ställa sig i ledet.

 

Färden gick vidare i en riktigt härlig trollskog på underbart mjuka vägar och det var faktiskt jätte skönt för öronen att få vila lite från järhjuls skramlet. Sen var vi åter på asfalt och vi knallade mot Grytnäs. Efter den vägen så började det att bygga på en otroligt lååååååång svans av bilister, som tur är har vi benreflexer, blinkande lampor , pannlampor och ficklampor och lite till som vi är utrustade med för skymmningen kom fort. Så när vi var i Jularbo så ringde vi efter förstärkning, bestående av farbror polisen som med blåljusen påsalgna började dirrigera trafiken åt oss och det är vi varmt tacksamma för, tack. Tack även, för att ni ställde upp när vi behövde er så mycket, för trafiken började bli väldigt intensiv och irriterade och började göra lite dumma saker.

 

Efter en välbehövlig vila så började vi traska vidare i kolsvarta kvällen mot Bergshyttan där vi fick kampera på IOGT-NTO lokalen i byn och alla pojkar fick bo på ett stuteri i närheten. Jo, visstja glömde en sak, när vi stod vid vägkanten och vilade så kommer det en liten kille i sin EPA och spelar högt så det hördes ända ut, när jag hörde vad det var för låt så skrattade jag så tårarna rann, För man hörde "Vad du är söt min kära lilla ponny".

 

Och med den lilla raden slutar vi skrivandet för dagen tycker vi, för nu är vi trötta och ska natta, för att vara pigga och alerta i morgon. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 

Måndagen den 19 november 2012 kl. 23:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Eva hemsida 
2012-11-20 00:38
Jättekul att läsa din rapport varje kväll!

Tyvärr är det nog så att trafiken kommer att bli värre och värre ju närmare Stockholm ni kommer, hoppas ni kan få mer hjälp av polisen, lite blåljus brukar lugna ned de värsta galningarna.

En mer detaljerad karta över färdväg kan också hjälpa, vi har ju trafiknyheterna i distriktet som kan be trafikanterna ta andra vägar om de vet var ni är under dagen.

Hoppas vi ses under vägen!
Svar till Eva:
Team-H hemsida 
2012-11-20 20:42
Jo, vi har en aning om att det kommer att tätna med bilister ju närmare stora "byn" vi kommer. Vi brukar ringa in till TIC och tala om vart vi är och vilken väg vi tar för dagen. Igår så hade vi hjälp av polisen.
nirsgård kristin 
2012-11-20 06:05
Akta du sliter ut näven maddis för jag vet hur du kan hytta med både näve å annat åt galningar vi stött på efter vägen
Svar till nirsgård kristin:
Team-H hemsida 
2012-11-20 20:44
Jo, du dom får akta sig för hornen jag har i pannan!
Brittel Nava 
2012-11-20 11:50
Hoppas morötterna gick åt och att stall lulllullet i struten kom till godo. De är gjorda med myyycket kärlek till den nordsvenska hästen och er som utför denna bedrift<3
Svar till Brittel Nava:
Team-H hemsida 
2012-11-20 20:46
Morötterna var väääldigt populära bland alla hästar och en och annan människa! Vi tackar så väldigt mycket, för allt gott.
Leif Andersson 
2012-11-20 16:16
Var och såg Er efter vägen ner till Säter. En mycket ståtlig syn. Toppen att få följa Eder fortsatta färd ner till Stockholm. Om bilisterna kunde visa lite mer hänsyn, de behöver väl inte ha så himla bråttom. Lycka till på den fortsatta färden
Svar till Leif Andersson:
Team-H hemsida 
2012-11-20 20:48
Tack, tack! Bilisterna får vi leva med så länge dom inte bygger särskilda vägar enbart för häst trafik, men vi kunde ändå önska att dom visade lite mer hänsyn till sina medtrafikanter, som vi faktiskt är.
Bili hemsida 
2012-11-20 16:45
Hoppas trafikanterna passar på att njuta lite också när de passerar er, kanske enda gången de får tillfälle att se detta!
Har ni några bilder nånstans på nätet på er färd?
Mvh Birgitta
Svar till Bili:
Team-H hemsida 
2012-11-20 20:51
Många av trafikanterna uppför sig väl och klappar händer och ler när dom möter oss så dom klagar vi absolut inte på! Bilder finns på facebook sidan "Forresan Dalarna-Globen" och den uppdateras hela tiden under resan. Efter vi hkmmit hem så finns det bilder även på denna sida och då lite mer text.
Svar till Bili:
Janita 
2012-11-20 21:56
För er som inte har FB har Föreningen Nordsvenska hästen en sida med lite uppdatering och bilder från Foran. http://www.nordsvensken.org/1172.php
Ida 
2012-11-20 18:11
Såg att ni åkte förbi broddbo idag. Fortsatt trevlig färd. Synd att jag inte var hemma och såg er passera.
Team-H hemsida 
2012-11-20 20:53
Tack! Vi kommer att göra flera stop under resan så då kanske du har chansen att träffa på oss och hästarna.

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters