Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

21 November

Starten gick från SORF som tagit hand om oss och hästarna väldigt väl under kvällen/natten, med god mat och mummsigt hö. Micke spännde för sin tredje vagn den morgonen sedan resans start, den som vi talade om att vi låntat från Gerad Winrot i går. Hummm, tycker minsann att han har lite otur i sina vagns val eller vad säger ni? Men nu är det tredje gången gillt och nu var det väl själva den om vagnen inte skulle hålla ända fram till Globen! I dag fick även Micke en ny medhjälpare, sin sambo Jenny. Vi passar även på att skicka en grattis hälsning från oss alla till deras lilla son oxå som fyller två år i dag, GRATTIS, GRATTIS!!

 

Hästarna lunkade nu lungt i väg mot Heby och för att komma fram så måsta vi stoppa trafiken på riksväg 56 för en liten stund, det gör vi av säkerhetsskäl så att hela karavanen kom över samtidigt och ingen blir kvar på fel sida av vägen. Om något sådant skulle hända så är olycksrisken väldigt stor och det vill vi verkligen undvika, säkerheten framför allt.  Turen gick efter en fin liten grusväg och bredvid löpte järnvägsspåret längsmed rutten, rätt vad det var så kom ett godståg susande förbi bakifrån och skrämde skiten ut kuskarna (Ante fick nästan skrämsel hicka, hihi) men som tur var så höll hästarna huvudet kallt och reagerade inte ens med ett öron ryck!

När vi skulle passera rälsen så bar det av via en gammal träbro högt upp ovanför spåret och den gav en resonans som om 10 godståg rusade förbi samtidigt (pga järnhjulen, välskodda hästar och vackra pinglor). Ja men då säger vi det igen då, tack gode gud för nordsvensken som klarar av de allra flesta situationer med "ett leende på sina läppar och glimten i ögat".

 

Vid PEAB´s vägstaion i Hedby så fick vi en välförtjänt vila och lite gott ur forskrinen att mätta magen med, hästarna fick sin lilla filt över ryggen och den sedvanliga hötappen tillsammans med den allra godaste årgången av vatten. När vi var där så kom min mor och bonus pappa för att hämta mig för ett in planerat sjukhusbesök och med sig hade dom Ida som tar min plats på kuskbocken fram till på fredag då jag åter kommer och gör läget osäkert igen!  Med sig hade dom även vår älskade boxer hanne, Nhitroz, som blev helt överlycklig att få träffa husse & matte igen efter såååå lång tid och framför allt så måsta han ju pussa lite på Odin mule. Nhitroz passade även på att släck törsten tillsammans med Bristol som var snäll att bjuda på en slurk.

 

 

Efter lunchen så bar det av mot Julmyra efter en väldigt vacker och mysig skogsväg som slingrade sig genom landskapet. Väl framme så fick hästarna sina nya lägenheter för natten och så kom det trevligt besök av Kuskutbildningen från Strömsholm, vi har ju en elev med oss hela tiden från den kursen och dom har ett rullande schema hela resan så att alla som vill får åka med, så det var roligt att få träffa alla elever samtidigt, bla en tjej som har "vår" Vhilde som passhäst (vi sålde honom ner till kuskutbildningen i sommras, då vi visste att han skulle bli använd och omskött på bästa sätt. Av det vi har hört, så är dom mycket nöjda med honom på alla vis).

Sen när det började bli klart i stallet så motades alla  kuskar och medhjälpare in i djurbilen med grisfösaren för att sedan åka mot Gårdsjö älgfarm där dom skulle rulla ut sina fällar för natten och avnjuta en eminent middag och har dom lite tur så kanske dom får prov köra en liten sväng på en eller annan älg oxå?!?

 

Sedan var det dax för kvällens service av vagnar, hästar och seldon. Man måste ju hela tiden se till att allt är i gott skick så att vi kan erbjuda hästarna det bästa möjliga och slippa onödiga haverier och missöden som kan dyka upp som gubben i lådan. Hjul och svängkransar ska smörjas och ev dras åt, en brodd eller två bytas, en sko måste ev sömmas om, vagns och pannlampor kanske det ska bytas batterier i och selen torkas av och synas i sömmarna, ja listan kan bli lång på allt som måste kollas var kväll och även dagtid bla hovarna kollas ju flera gånger per dag.

 

Sen vill jag bara säga en sak till innan det är natta och det är att det här gänget är något helt utöver det vanliga, så fort en kris av något slag så hjälper alla till att lösa problemen tillsammans. Alla stöttar, ger tips, lånar ut och ställer upp med allt man bara kan, alla har ju olika erfarenheter och tillsammans så är vi otroligt starka och resursfulla. Så här kommer vår nya valspråk. "EN FÖR ALLA OCH ALLA FÖR EN"

Tack för i dag och god natt goa vänner!

 

 

 

Onsdagen den 21 november 2012 kl. 23:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

nirsgård 
2012-11-22 03:41
men va härligt ni haft det. Ida lyckost snacka om bästa inhoppet i världen. lycka till på sjukan <3<3<3. jag ringer
Svar till nirsgård:
Team-H hemsida 
2012-11-24 18:58
Hade du velat byta med Ida? Jo, det gick helt ok, få se vad som händer framöver med foten. Vi höres på luren!
Jossan 
2012-11-22 07:51
Tack för att du delar med dig om äventyren! Ni är fantastiska och ett härligt gäng <3
Svar till Jossan:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:02
Jo, att vi är ett härligt gäng kan vi alla skriva under på! Vi trivs jätte bra tillsammans både folket och hästarna har "bondat" jätte bra! Tack för sist!
Karin hemsida 
2012-11-22 10:20
Underbart att få läsa om denna resa! Vilket fantastiskt äventyr och vilka fantastiska hästar ni har! <3
Svar till Karin:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:03
Tack! Japp, det är ju nordsvenskar!
Camilla hemsida 
2012-11-22 12:40
Ni är sjukt häftiga som ens kommer på den ideén Det roliga är att ni faktiskt kommer köra förbi mig där jag bor!!!
Svar till Camilla:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:04
Då får du kliva ut på bron och vinka till oss när vi glider förbi!
Ulla E 
2012-11-22 15:14
Kul ni verkar ha. Det är ju ett gäng skojfriska människor me glimten i ögat. Precis som de ska va!

Härligt att få träffa er boxerkille idag, kan tänka mej att han närapå kröp ur skinnet av lycka över matte och husse
Svar till Ulla E:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:05
Tack för sällskapet! Jo man fick sig lite boxerpussar och kärlek när vi träffades!
kerstin 
2012-11-22 16:30
Jättekul att läsa - jag ser orterna framför mitt inre öga och förstår att ni njuter av utsikter, vyer och inte minst själva resan!
Svar till kerstin:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:07
JA, det här är en chans i livet som nog inte kommer igen, så det är lika bra att njuta trotts vädrets makter! Vi är överlyckliga allihop!
Mareijke 
2012-11-23 00:46
Så härligt att läsa din blogg och få ta del av resan och det är inte lite avis man blir kan jag säga. Skulle gärna vara med
Svar till Mareijke:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:08
Vi skulle gärna ha tagit med hela Sverige på denna resa om det hade fungerat, men vi gör vårt bästa med att dela med oss till alla så gott det bara går.

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters