Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

22 November

Då jag har varit borta från foran i två hela nätter så börjar jag få "hemlängtan" till gänget, både efter folk och fä! Besöket på sjukhuset gick bra och så nu ska jag få en ny ortros till mitt ben så att jag kan ha den på hemma och som pyjamas när jag får mina envisa sendrag och nervryckninger, som kan sitta i upp till tre dygn och har ni haft sendrag någon gång så vet ni hur det känns! Jag har hunnit uträtta en hel del idag, bla köpt ännu fler lysen och lampor till vagnen för 1300kr(!!!) ja och det är inkl ett par nya strumpor, det känns lite bättre ju mer vi syns ju längre vi kommer mot större trafikerade vägar, inte för att jag kan säga att vi inte haft tillräckligt förr heller, men jag gillar att se ut som en julgran när jag är ute. Då vet jag att jag gjort mitt bästa för att undvika en olycka iallafall.

När jag kom till stallet idag för att titta till hästarna så skrek Thrim i högan sky... -Vart har du varit någonstans?!? Jag har saknat min matte!! Så jag tog mig lite extra tid med att pyssla och gulla lite med honom innan jag måsta åka vidare och göra klart allt innan jag återförenas med "mitt gäng" igen. Nää nog pratat om det här nu.

 

Som ni vet så har jag Tommy som min "co writer" till bloggen för att vi bla inte ska glömma något och för att jag inte kommer ihåg några ortsnamn överhuvudtaget. Sen är det ju alltid roligare när man är två och ibland så kommer vi på så tokiga saker att vi måste radera lite...Man jan ju inte formulera saker och ting hur som helst...eller hur?!

Nu har Tommy uppdaterat mig om dagens händelser och det har varit rätt så lugnt på den fronten, inga utryckningsfordon eller andra trafikanter som utmärkt sig, inga hjul som fått "punktering", alla hästar mår bra och inte en enda "forbonne"

med skavsår.

 

Startskottet gick kl:8.00 i Julmyra då karavanen rullade på tills det blev dax för förmiddags fikat, turen gick efter en väldigt vacker väg som bla kantade en spegelblank sjö.  Den största nageln i ögat för dagen var vädret, luftfuktigheten var så hög att alla blev riktigt blöta trotts att man inte kunde kalla det för regn men nära nog, kan tänka mig att det är en hel del som behöver torkas inför morgondagen, Ekipagen svängde av på väg 272 till bilisternas stora glädje för att inta dagens lunch och vila hästarna och ge dom lite energi. Dom brukar få sig både en hötuss, kraftfoder, några morötter och lite salt förutom några hinkar vatten när vi stannar och sin lilla filt över rumpan för att inte bli nerkylda i sina muskler. Efter lunchen fick dom en vägvisare vid namn som Karin Hagberg som guidade alla till Agersta gård (en gård med en massa islandshästar på). Där övernattningen skulle  ske och hästarna fick vädligt vackra lyx lägenheter för natten, så dom mådde som prinsar där med sin drottning Bella.

 

Bella är den som ligger i täten med sin husse Per-Arne och väljer väg och läser kartor med mycket stor nogranhet. Hon är så lugn, trygg i sig själv och en otroligt självsäker dam. Hon tar sitt jobb på största allvar och ser till att alla hennes kavaljerer kommer dit dom ska på kvällen. Hon och Per-Arne är två av fyra i det här gänget som även kört till Röros marknad några gånger. Per-Arne är den som har koll på vart vägarna går sedan han rekat och planerat färd vägen för oss. Det är även han som med en redig stämma sammlar ihop oss när det är dax för bla. avfärd. Han har en skön humor och inte långt från ett rungande skratt.

 

De andra ekipaget som har kört forresan till Röros är Micke och Uddson. Micke (alias Kronblom) är vår lilla glädje spridare i gänget med en massa spring i benen och har riktigt dråpliga och kopiöst härliga kommentarer, nog för att vi trodde att han kanske skulle taggade ner liiiiite när hans sambo Jenny anslöt sig till oss, så håller han låda och får oss alla att skratta och må bra. Så vi tar tillbaka det där om att tagga ner, han är som han har vait hela resan och det är vi glada för!

 

Sen har vi även med oss Mats, han är den som ansvarar för hästarnas fötter, han skor, sömmar om och hjälper till när det är någon krånglig brodd som behöver bytas ut. Mats är en av de bästa i Sverige innom sitt yrke, när det gäller hovar och skoning kan jag tala om och det känns så tryggt att han är med! Mats är även den som servar facebook sidan om foran med en massa fina bilder. Han och Luringen är ett riktigt coolt ekipage som verkligen fyller sin plats, ja även pappa P-O är en härlig man som vi är glada att få känna. Båda är Gottlänningar, men Mats bor i Skåne.

 

Lipton vilar sig i form i Bergshyttan med alla sina nya damer och han blir bättre och bättre för var dag som går. Så har vi tur och alla håller sina tummar, tassar, tår och hovar för att han ska bli helt bra, så ska vi kanske kunna se till att han får komma till Globen och vara frisk! Uffe kommer att ha valacken Sent med sig och han kommer att vara Liptons ställföreträdare tills han är helt friskförklarad i sitt ben. Men han är garenterat på bättringsvägen och tur är väl det! Sent är en pigg och samtidigt lugn herre som gör sitt jobb med bravur, han blev fort en av killarna i flocken och sköter sig kalas bra. Tack igen för att vi fick låna honom av dig Mats.N med så kort varsel, det uppskattar vi alla!!!

 

Sen måste jag ju tala om att vi även har en som filmar oss på hela resan, "Sigge" han har varit med oss från när vi lastade ur våra prylar på Leksands parkering och kommer att vara med ända tills vi stänger Globen för den här gången. Han har fått helt fantastiska bilder på lite av varje under den här tiden. Sedan är det meningen att han kommer att göra en film om detta och sälja den till de som vill vara med på ett hörn och känna kännslan av att vara med på ett sådant här arrangemange. Han har en privat chaffis som heter Krister som är med, dom två åker runt och rekar vart de bästa filmerna kan tas och vart det är det bästa vyerna, ja även mitt i städerna filmas det så klart, inget utelämnnas. Sigge kommer nog att visa några av sina bilder på Globen i montern som FNH har. (Ev. så kommer det även att visas lite andra bilder på våra nordsvenskar oxå). Där kommer ni även att finna mer info om hur ni kan införskaffa en aldeles egen "for film" när den är redigerad och klar. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

 

Vi har nu ett allvarligt problem... tror det är någon slags sjuka som går bland oss i gänget, det yppar sig så illa att det krampar och gör ont, stränar och spänner....

Verkar vara "skrattkrampus" som slagit till, skrattkramp i mungiporna, för ett gladare gäng får man leta efter och ni ska inte tro att dåligt väder hindrar oss från  att skratta, skämta och ha det bra tillsammans. Solen vi alla har i oss lyser starkare än den på himmlen, det ska ni veta och vi  hopapas att ni känner värmen från oss när vi lunkar förbi.

 

Nu ska jag knoppa för att vara pigg när jag återförenas med de mina! Sussa gott!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredagen den 23 november 2012 kl. 01:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Föreningen Nordsvenska Hästen Bohuslän 
2012-11-23 14:25
Varma lyckönskningar på färden från oss i FNH Bohuslän!
Svar till Föreningen Nordsvenska Hästen Bohuslän:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:11
Vi bugar och tackar från hela gänget!!!
Brittel Nava 
2012-11-23 19:29
Tack, tack, tack för att ni bloggar! Ni gör mina dagar mer meningsfulla
Svar till Brittel Nava:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:11
Vad glad vi blir när vi kan glädja någon!
Malin hemsida 
2012-11-23 19:54
Ni är så nära nu....härligt! Och fortsätt gör det du gör så bra Maddis!!<3
Svar till Malin:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:13
Tack, man ni ska veta att jag har min "co writer" Tommy med mig oxå!!! Jo du nu är vi nära målet!
Gitta 
2012-11-23 22:59
Åhhh, ångrar nästan att jag valt fjording...näe tycker om båda sorterna !!
Svar till Gitta:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:15
Ja, men du som har så många hästar redan skulle väl inte märka om det slank in en riktig häst i gänget oxå!? Du vet att man vurpar inte lika ofta med en bred stadig nordsvensk.
Therese 
2012-11-23 22:59
hejsan de står på föreningen nordsvenska hästen att när ni ska till Globen så gör ni reklam stopp på Konsum i Danderyd är de Coop konsum ni menar i Djursholm? hoppas ni hinner svara
Svar till Therese:
Team-H hemsida 
2012-11-24 19:25
Tror det heter Coop Extra i Danderyd Sunnanängsvägen 2A, enligt de uppgifter som vi har fått, så vi hoppas att det är rätt. Vi försöker att justera felet, om bara tiden finns om det visar sig att är fel ställe.

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters