Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

3 December

Jag vet att jag lovade er en uppdatering av forbonde bloggen och det ska ni oxå få...men inte i dag. För först så måste jag skriva av mig lite annat innan jag kan varva ner och inviga er i vår helg på globen. Jag är fortfarande så arg i skrivandets stund och det kommer att synas rätt väl.

 

Idag sörjer jag, för igår så föll en stor stjärna från himmelen, han föll ärligt talat hårt.... rätt ner i skiten i mina ögon OCH jag vet att jag inte är ensam om att känna så. Han kallar sig hästmänniska, men efter detta så är han bara en människa med häst. Tänk att jag satt på läktaren och hejade på honom när han körde sitt spann, det kan jag lova- aldrig mer, han är INTE värd några hurra rop längre, inte efter detta.

 

När vi i går skulle gå in den sista gången på arenan så hände det en otäck olycka med vår fora. En olycka som hade kunnat undvikas! Det var INTE någon av de våra som gjorde något fel, vi gjorde allt för att undvika det som skedde istället men pga hans framtågande i ledet så hände det tyvärr ändå.

Ok, jag ska börja från början med det jag vet hände........

 

Vi står alltså utanför ridån och väntar på att vi om någon minut eller mindre än så ska in på arenan en sista gång, då det kommer folk med utrustning i skottkärror och olika skåp. Två tjejer stannar bredvid oss och säger - Det är ingen ide att vi går förbi för dom ska alldeles snart in och tänk om vi fastnar med skåpet och bryter ledet, vi väntar, det är för trångt! (Kan INTE återge ordagrannt vad de sa, men kontentan var detsamma).

 

Rätt vad det är så börjar det bli oroligt bakom oss och vi ser fyra hästar med uppsärrade ögon börja tränga sig förbi ledet och det var inte bara vi som stod på tur, utan gänget bakom oss står där med två egna hingstar förutom de andra hästarna de hade med sig och de säger högt och tydligt åt dom flera gånger, -Ni kommer inte fram, det är stopp framför dom, vänta lite för dom ska straxt in!! Men inte då, de går förbi den första raden och kommer till våra sex hingstar, stoet och vår valack och där börjar en av deras hästar att dansa runt runt och slår omkring sig!!! Det är VÄLDIGT trångt på gången nu, först våra ekipage, sen deras egna stallskåp, pluss deras dansande hästar, på en plats som är ca 1m bred!! Framför oss står även en hel hjord av gottlandsruss så det är HELT STOP åt alla håll, ändå skulle dom tränga sig fram!

 

Ja vad händer tror ni, jo, en av våra tjejer blir träffad av hans häst bakhovar!!!! Trotts att hon sitter ner i en släde får hon sig en smäll på ena låret samt på hennes andra knä som är nyligen opererat (tom märkena efter sömmen syns)  och en av våra hingstar som står förspännd för denna släde träffas och kusken får kasta sig av för att inte även han få sig en smäll och för att kunna hålla i sin häst så inget mer skulle hända. Har "stjärnans" häst träffat högre upp så har den kunnat sparka ihjäl tjejen och orsakat ett dödsfall, bara för att han inte kunde inse fakta, DET VAR STOP OCH FÖR TRÅNGT för att komma fram med fler hästar! Vi varnade honom  för att vi ville undvika just detta, enkelt- de kunde vänta på sin tur som alla andra! Men "stjärnan"  tittade inte ens upp på "folket" runt omkring, som om och om igen varnade för att gå fram i ledet. Han bytte tom häst en gång, då den han gick med vägrade gå fram, men fram skulle dom. Som tur är så kickar inte den träffade hingsten tillbaka för att ge igen, utan han står så lungt han kan i det kaoset och bara tar emot från klenbeningarna som har panik, det enda han visadde sitt missnöje med var att slå med ett framben! Tack gode gud för NORDSVENSKEN! Det här vill vi ALDRIG vara med om igen!

 

Jag måste säga, att om det är så att vara kändis så är jag glad att jag är en enkel forbonde som iallafall har koll på min häst OCH andras, samt att jag sätter säkerheten och välmåendet på min OCH andras hästar först. Vi har tagit såååå mycket skit från andra den här helgen så ni anar inte, vi har alltid sett till att hålla ihop, vara två per häst, sätta säkerheten först, kommunisera med varandra så gott det gick, (tom använt handsignaler för att inte störa), tagit hänsyn till andra, flyttat oss fram och tillbaka för deras skull och en MASSA annat som vi gjort för att underlätta för andras hästar och de själva!!

 

Efter att vi varit in på arenan så får vi reda på att han var in under läktaren och där träffade på vår tjej, men han bad absolut inte om ursäkt eller sa förlåt. MEN hon säger lugnt när hon ser honom.... -Är det nu jag ska be om en autograf eller?! BRA SAGT!!!!!

Näää, det stjärnskottet vill vi INTE ha någon autograf från, hans status är inte hög nu! Han som tidigere varit en av våra favoriter innom körningen, men man sätter inte människor och djurs liv på spel, så enkelt är det, SÄKERHETEN framför ALLT!!

Han ska tom ha sagt att det inte var något att hänga upp sig på och att det inte var någon större skada skedd. OM det är sant att han sagt så vet jag inte för det har jag hört i tredjehand, men det skulle inte förvåna mig med tanke på hur han uppförde sig annars.

 

Det är inte bara han som ska ha bannor, utan även arrangörerna som inte tillhandahöll personal bakom kulisserna under hela arrangemanget som kunde dirrigera trafiken där under. För när vi var klar och skulle ut så skrämde vi i vår tur en annan kusks hästar då vi kom ut med slädarna och detta hade kunnat avstyras OM vi vetat om att dom stod där ute och höll på att lasta, nu dök dom upp bakom en lastbil och då var det redan för sent.

 

Fattar inte människor att man ALDRIG blir fullärd när det gäller hästar, fattar man inte att man har med djur att göra och att man inte har samma häst som "hemma på gården" när man är ute på olika arrangemange och fattar man inte att man ska ta hänsyn till andra så kan man stanna hemma!

Man MÅSTE tänka liiite längre när man är ute på olika evenemange, man MÅSTE hålla koll på sin egen häst OCH alla andras, man MÅSTE ta hänsyn till andra, man MÅSTE sätta säkerheten först, man MÅSTE inse att hästen kan betee sig annorlunda på annan plats, man MÅSTE även inse att man kan lära av andra! Helt enket vanligt folk och hästvett!!!

 

Nej nu har jag spytt galla färdigt, tror jag. Ska börja fila lite på "GLOBEN BLOGGEN", sammanställningen av hela helgen, så ni får vara med om allt annat som var trevligt att uppleva oxå! Den kommer kanske inte ut just idag, då det är mycket att komma ihåg och skriva ner, men den kommer, den kommer!

På återseende, våra goa vänner önskar Maddis & Tommy,

i förhoppningsvis en roligare blogg!

 

 

 

 

Tisdagen den 4 december 2012 kl. 21:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [30] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Anna på Bergshyttan 
2012-12-04 21:34
Måste tyvärr säga att jag har samma erfarenhet av att vara back stage på ovan arrangemang. Därför väljer jag att inte åka dit som publik heller.
Svar till Anna på Bergshyttan:
Team-H hemsida 
2012-12-05 18:48
Nä, vi förstår det efter detta och kommer att överväga ett återbesök.
Jossan hemsida 
2012-12-04 22:00
Visst ska det väl ändå vara december i rubriken ovan?? <3 Underbara ni så glad jag är att jag fått lära känna er! Så ledsamt att det skulle sluta som det gjorde, men jag som varit i tävlingssvängen och sett dessa kuskar på blandannat SM är inte förvånad, de har riktiga divalater och skapar sig egna regler som passar dem
Svar till Jossan:
Team-H hemsida 
2012-12-05 18:50
Jo men visst ska det december, men du vet att det tar ett tag att återhämta sig efter detta å hjärnan hängde inte med i ilskan ! Ja man kan gott kalla det för divalater, ingen säger emot dig där.
Tommy 
2012-12-04 22:40
Vi väntar gärna på din blogg, lider lite med dej och dom flesta andra av deltagarna i foran och på globen. Det finns människor till allt gott som ont, Ni skötter er fint de ska du veta
Svar till Tommy:
Team-H hemsida 
2012-12-05 18:52
Det tackar och bugar vi för!
Malin 
2012-12-05 06:44
Ni var ett föredöme i allt!!!! Diciplin, sammanhållning, hårt arbete, solidaritet och hjälpsamhet!

Den onämnbara kusken har jag alltför negativa erfarenheter av hästar han har "kört in" så det ni berättade bekräftar dessvärre att hans brist på hästkunskap är en stor olycka för hela körsverige.
Svar till Malin:
Team-H hemsida 
2012-12-05 18:53
Tack! Ja vi alla stod med hakan i golvet när detta hände, för vi trodde inte detta var möjligt på ett sådant ställe, med genuint "hästfolk", men ack vad man kan bedra sig!
Mareijke 
2012-12-05 07:02
Vilken fruktansvärd händelse, karln borde fanimej polisanmälas eller nåt. Han borde få körförbud och tävlingsförbud. Hur kan man bara bete sig så jävla korkat. Tur att inget värre hände, men stackars Linda.

Återigen tack för bloggen. Kram Mareijke
Svar till Mareijke:
Team-H hemsida 
2012-12-05 18:55
Så vitt vi vet så är repressalier gjorda i händelsen.
Jonny Nord 
2012-12-05 07:26
Tråkigt! Självupptagna skithögar finns överallt.
Svar till Jonny Nord:
Team-H hemsida 
2012-12-05 18:55
Håller med dig till punkt!
Ulla E 
2012-12-05 08:50
Usch va trist! Omdömeslösa skithögar finns ju tyvärr överallt. Men all heder åt er
Svar till Ulla E:
Team-H hemsida 
2012-12-05 18:56
Jo, det vet vi nu. Tack för att du följer oss i bloggen!
Annika G 
2012-12-05 09:16
Detta bevisar tyvärr bara min teori om att bara för att man är en duktig och framgångsrik tävlingsmänniska med häst, behöver man inte vara en duktig hästmänniska... Finns säkerligen många inom tävlingscirkusen (på alla nivåer) som skulle ha mycket att lära av er och era underbara hästar!
Jag hoppas att detta kommer fram till t.ex. tidningen Ridsport? Skulle behöva komma ut i ljuset tycker jag.
Svar till Annika G:
Team-H hemsida 
2012-12-05 18:58
Anmälningar är redan gjorda på annat håll, hoppas bara att det blir något av dom oxå.
Carina 
2012-12-05 10:54
Håller med Annika G att detta måste ut så vissa människort kanske lär sig? Underbart att fått följa Er och du verkar vara ett "naturbarn" för det känns som det du skriver kommer från hjärtat.
Svar till Carina:
Team-H hemsida 
2012-12-05 18:59
Ja, klart att det kommer från ett hjärtat som klappar för nordsvensken, skulle inte kunna skriva på annat sätt, det det skulle bli för konstgjort, sån är vi!
Ingela 
2012-12-05 19:20
Grrr... Jäkla tur att både folk och fä överlevde detta och vilka fantastiska hästar ni har som behöll lugnet.

Ni är bäst även i denna test
Svar till Ingela:
Team-H hemsida 
2012-12-17 21:18
Vi håller med dig!
Janita 
2012-12-05 23:11
Usch så besviken man blir när erfaret hästfolk beter sig på det viset -såna som ska föregå med gott exempel - gör tvärt om

Men som Ingela skriver: "Ni är bäst även i denna test " - Det skriver jag gärna under på
Svar till Janita:
Team-H hemsida 
2012-12-17 21:21
Med det här slut resultatet, så förstår vi att bilarna får åka ända in och lastat av dom. De kanske skulle ha väntat på att showen var över så dom kunde ta de skinande lastbilarna in och lasta på dom oxå.
Larsbokärringa hemsida 
2012-12-06 08:08
Det är mycket sportsmannamässigt och artigt och väluppfostrat att inte nämna kuskjäven vid namn. Förresten, kan en sån få kallas kusk? Tömdragare och förbannade idiot är bättre epitet, på den typen av varelser! Kunde dra ihop en kader med folk , som drygt buar vid hans fortsatta framfart på tävlingsarenorna....
Svar till Larsbokärringa:
Team-H hemsida 
2012-12-17 21:23
Det känns inte som om det är vårt att lämna ut namnet på kusken, för det är inte vi som ska döma honom utan det får komma från högre ort. Man hemskt var det!
Bili hemsida 
2012-12-06 19:56
Va tråkigt för er att det skulle bli en sån avslutning, verkar ren tur att ingen blev skadad! Måste kännas bra att ni hade ordning på era hästar. Undrar om det skrivs nåt om detta i tex Ridsport? Har en känsla av att eliten är icke kritiserbar .
Men resten av resan har du skrivit så trevligt om så man blir riktigt sugen på nordsvensk pålle härnäst.
Svar till Bili:
Team-H hemsida 
2012-12-17 21:26
JA, tyvärr så händer det att man stöter på dylikt. Å vet du en sak? Det finns nordsvenskar till dig oxå om du bara skriker till!
kerstin 
2012-12-10 10:58
Hej Maddis,
Väntar med spänning på fortsättning från for-resan. När du har kommit hem i lugnan ro (?) kanske du kan skriva om era uppträdanden i Globen? (fina bilder på hemsidan. - tack)
Svar till kerstin:
Team-H hemsida 
2012-12-17 21:28
På G! Del I, ute nu sen så brukar ju del två koma med ett års mellanrum när det gäller bio, så den som väntar på något gott väntar...nääärå, del II kommer, snart.
Gunnb 
2012-12-15 14:19
Har med stort intresse följt er färd på forresan. Jag har haft två nordsvenskar själv och kört par med dem, jag har tävlat lite och tyvärr har jag upplevt samma trista upplevelse från en så kallad körkarl i topp. Det slutade lyckligt den gången ochså. Har ett barnbarn som deltagit på er resa bitvis och är så duktig har varit med mig och mina hästar från 3 årsålder.Har nu bara en häst kvar korsning konnymara-fullblod men som jag kan använda till allt inom körning samt ridning det är lyckan på ålderns höst. JAG BEUNRAR ER FÖR DENNA BEDRIFT TILL FORRESAN
Svar till Gunnb:
Team-H hemsida 
2012-12-17 21:30
Nu blir vi ju nyfiken på vem det var som vi hade med oss som var ditt barnbarn?! Tack från oss, för att du följt oss på resan och välkommen tillbaka till Nordsvensken!

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters