Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

Ni kommer inte att tro mig...

...men det är sant!

På söndagen så åkte husse till Sälen med jobbet och jag var hemma själv med pojkarna. Jag och Kristin började dagen med att åka till Nytorp ör att vara med på ett JUF möte, vi kom ner i tid, trotts att jag trodde att vi skulle bli väldigt försenade pga föret, det var snö, snö, snö och åter snö. (Måste medge att det är härligt med all snö som faller, men inte så roligt att köra i alla gånger.) 

När jag senare på kvällen åkte till "Mitjes", där min syster Carina bor med sin make Tomas så hade vi det underbart pga all snö. Tomas fyllde år och vi var bjudna på kolbulla och efterrätt ute i det fria. De hade tänt marschaller och lycktor överallt, så mysfaktorn var på topp, Nhitroz roade sig med att springa efter "pricken", (hans laser lampa) ute på täckten i lössnön, jippodooo vad kul, den hunden kan aldrig erkänna att han blir tött någon gång, så han sprängde runt tills det var breda stigar uppsprungen där, kan tala om att han sov nästan hela dagen efter.

Jo, men så kom jag hem...

När jag tittar in i lösdrifen så ligger "illa" Khnott där så jag går dit och pratar lite med honom och han tippade ikull i mitt knä som han brukar, (jag har ju sagt att dom tror att dom är hundar och Khnott är en liten knähund!) men efter ett tag så blev det lite tungt och jag började fundera över att han var så blöt i pälsen, ända in till skinnet och det brukar han inte ens vara om det så spöregnar, men, men, jag klev upp och gick för att hämta hö. När jag kommer tillbaka har han vänt på sig utan att kliva upp och han kommer inte för att äta heller, jag fortsätter att dela ut hö och tittar till honom en gång till och han har åter vänt sig, då förstår jag att något är väldigt FEL, jag hämtar en grimma och han har då vänt sig en till gång, phuu. Vad göra??? Jag försöker att få honom att kliva upp, men det enda han gör är att tippa ikull och försöker inte ens att kliva upp, ja men det är väll klart att det händer nå när man är helt ensam hemma. Ett telefonsamtal till Carina, så vet jag att hjälp är på väg i alla fall, under tiden kämpar jag med att få Khnott på benen, men vad än jag gör så fungerar det inte! Då tittar Svarten på mig och kommer fram och går på Khnott med sina framben och försöker hjälpa mig få upp honom, Svarten står kvar och knuffar där bak och jag drar där fram och då måste den lille ge sig och kliva upp. Han har så ont att han svettas, vill inte veta av varken mat eller vatten, tittar och noppar sig åt magen, krafsar i backen och vill lägga sig igen, men på väldigt vinglig bakdel står han nu på alla fyra, vi går en bit och en gång vinglar han ikull och sätter sig på baken, men med förenade krafter så tar han sig upp och vandringen fortsätter.

Men nu har vi fått stöd av Svarten på utsidan, som tur var, Khnott försvinner upp i luften med framdelen när bakdelen ger vika, "skit oxå, tänk om han tippar in i Thrim´s hage, knäcker en stolpe och blir spetsad i buken" hinner jag katastrof tänka, men så blir det inte. Svarten nitar och hans bastanta bak hindrar Khnott att falla och Khnott får då sitt huvud över länden på Svarten och finner åter balansen, huvvvaligen, Svarten går troget vid vår sida upp och ner, upp och ner i hagen...tills han ser att benen blir stadigare och stadigare, då går han upp i lösdriften och förtsätter mummsa hö. Då kommer Carina och löser av mig i vårt prominerande så jag hinner göra klart allt annat. Jag får tillslut tag på husse som talar om att han var pigg och travade på tidigare när dom fick en ny halm bal, "har Khnott varit och bäddat runt i halmen och ätit ur balen" frågar han, "jo det hade han minsann, då kan det ju vara något han har fått i sig, någon torkad giftig ört". Ja, det kan kanske stämma, för han hade inte "riktiga" kolik symtom tyckte vi, men det såg ut att göra väldigt ont pga hur han betedde sig, under tiden jag pratar i telefon säger syrran att "nu fiser han och noppar lite hö" allt eftersom så blir han piggare och piggare. Vi ställer in pojkarna och bjuder på vatten som nobbas av lillen, men med en liten skvätt havre i vattnet så klunkar han i sig och sedan vänder han på sig i spiltan och lägger en stor hög i krubban, "det lilla äcklet".  Men det var precis som om allt släppte då. Dom får stå inne hela bunten under natten för att inte vara i halmen och för att jag ska ha koll på hur han äter och dricker. Faran över för den här gången!!! Antingen så hade han kolik eller så blev han förgiftad av någonting i halmen, jag vet inte riktigt vad det var som orsakade detta. Han blev sakta sig själv igen och är idag, tre dagar senare, som han brukar vara. Tack och lov att allt gick vägen!!!   

 

Onsdagen den 28 januari 2009 kl. 22:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Snön vräker ner.

Idag har Thrim och jag varit på Nirsgård och ridit en härlig tur med Kristin och Lindeman. Vi hade lite problem på vissa sträckor med underlaget, då det var is under snön, men trotts allt klarade vi oss bra. Det blev några härliga galopper på täckterna och Thrim tyckte det var så roligt att han hade kunna springa flera mil om han fått. Thrim och Lindeman går väldigt bra ihop och gillar våra turer tillsammans, ja det gär även vi som sitter på, så klart! När vi kommer hem på gården så säger jag till Kristin "Å jag som trodde att vi skulle få rida med fallande lapphandskar från himlen, det hade varit jätte mysigt ju!", vi går in med hästarna i stallet och plockar av dom sadlarna, Kristin ropar på mig att jag ska komma och kolla. "Nämän? Titta det snöar ju!" Just som vi kommit innanför dörrarna, så typiskt! Men när vi väl var klara med hästarnas skötsel och tittar ut igen så konstaterar vi att det gjorte nog inte så mycket att vi hann in innan det började falla. För snön yrde runt knutarna i blåsten och inte var det lapphandskar, utan det var små ettriga kristaller som satte sina av tryck i våra ansikten när vi stack ut näsan. Så vi gick in och smuttade på en kopp gott the och pratade lite häst tills husse kom och hämtade hem oss.

Tack för en härlig dag!

 

Lördagen den 24 januari 2009 kl. 20:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nästan en bra dag.

En skaplig dag.

Den senaste tidens händelser har satt sina spår i huvudet och i min kropp. I skallen känns det som om jag skulle ha influensa eller något, den vill inte riktigt vara med, om jag säger så. Kroppen vågar jag inte ens tänka på, för jag är rädd att den brakar ihop totalt om den får lite uppmärksamhet, så den får vänta ett tag till.

 

Jo, men åter till den nästan "braiga" dagen.

Nhitroz och jag var ut på en liten promenad och han börjar bli lite piggare...JIPPPPI! Trotts att han fick en väldigt trevlig diagnos sist vi var in till kliniken, efter hans små äventyr så har han tydligen skaffat sig egna små husdjur...rävskabb, jag måste bara skratta lite...HI,HI,HI (galghumor)! Han ska nu droppas med spot-on varannan vecka, badas två gånger i veckan + sprayas och smörjas två gånger om dagen! Men det är ialla fall något som går att bota och få bort, tack och lov.

Ja, så han är på bättringsvägen och ska så förbli!

 

Husse har varit i skogen med både Thrim och Odin och kört fram några lass var med dom. Helt underbart är att husse sedan kommer hem med ett leende på sina läppar och är jätte nöjd med Thrim´s prestationer, kanske det lutar mot att han lånar "min" häst till skogs DM. Vi tycker att Odin ska få växa på sig mentalt ett år till innan han får följa med och röja runt på tävlingsbanan. Men om husse tar Thrim hoppas jag att de båda får horn i panan och bara vinner,vinner, vinner!!! 

Skämt å sido, hur det går spelar mindre roll, huvudsaken är att allt fungerar och att sammarbetet fungerar som det ska mellan dom!

 

Sen är jag glad över att jag har lyckats sätta in en massa "knappar" på hemsidan som gör att folk kan hitta bättre (tom husse tyckte det blev lättare med översikten) och sen har jag kommit på att jag har lite annat att ändra på.

 

Jag är även glad över att ha en ridtid inbokad med vår guide Åsa, så Thrim och jag får oss en "yoga/gympa" sväng. Åsa tyckte vi behövde det båda två, för att få koncentrera oss på något annat och för att få musklerna att slappna av.

 

Sen kommer Towa, Tina och Ida hit i morgon och hjälper mig att installera min julklapp som jag fick av husse, en egen internet uppkoppling, det ni! Jag vet att det kommer att bli mycket att prata om, så jag ska snart krypa ner i sängen.

Jag ska även skriva ner vad Tina och Ida har kommit på tidigare, men till det krävs en helt EGEN blogg.

Kanske livet kommer med små glädje ämnen ändå, mellar all sorg och elände?!

Nä, nu säger jag god natt och sov så gott! 

 

Måndagen den 19 januari 2009 kl. 00:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

SORG!

Sorg i mitt hjärta!

 

Just nu har vi otroligt tung och hjärtskärande sorg här hemma på Kungsgården, vår älskade SKALM, finns inte mer.

Jag vet inte ens vad jag ska säga, för inget kan ens komma i närheten av att beskriva den fruktansvära kännslan av tomhet, den djupa sorgen och saknaden som jag har i mitt trasiga hjärta.

Min SKALM är borta för alltid!

Jag vet inte hur jag klarar av att andas när han inte är här, jag vet inte hur mitt hjärta kan fortsätta att slå, jag vet inte hur jag ska göra för att orka, 

HAN är inte här!

Jag får aldrig mer smeka hans mjuka mule med mina fingrar, känna hans speciella doft i min näsa, få just den där underbara kramen som bara han kan ge, få den där tillgivna blicken från hans vänliga ögon eller bara få känna mig hedrad av att tillhöra honom.

Jag vet att jag måste, men det är tufft att fortsätta efter det här. Jag vet att jag måste för de andra killarna, men det är kämpigt. Jag vet att måste för Nhitroz, men det är tungt. Jag vet, jag vet, men jag vet inte hur?!

DU kommer alltid att vara saknad min älskade vän!!

 

 

Måndagen den 12 januari 2009 kl. 23:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nytt år, ny lycka!

Nytt år, nytt andetag!

 

Jag önskar för min egen del och för alla andra att 2009 ska bli mycket bättre än 2008! För det har varit ett kämpigt år vill jag säga.

Jag hoppas att 09 blir ett år av lycka, välgång, kärlek, glädje och underbara upplevelser.

 

Vi har hunnit vara ute några gånger mellan all julmat & firande. Nhitroz är lite bättre så vi har tränat sök, han älskar att leta reda på folk som ligger i skogen och dräller med fickorna fulla av godis, så vi har varit med på två korta pass, för att få tänka på lite annat. Kul,Kul!

Då när han är lite piggare har jag även vågat lämna honom själv för en stund, så vi har kunnat köra och rida lite häst.

 

På julafton var vi ut och "Tomtade", jag som "Tomten", Thrim som renen "Rudolf", Ante som "Nissen" & Odin som renen "Dasher", vi gjorde många stressade människor glada i julstöket.

Sen var vi ut och provade kyrksläden, jag har lovat Susanne en sväng med släden och nu har Thrim godkännt den för en tur med henne. Odin fick då gå för korgsläden och den var oxå helt ok.

Vi har även varit och tittat på killarnas nya jobb, en gallring i skogen som Ante arbetat med, så nu får dom kämpa med att få ut all timmer och massaved, det blir ett par lass.

Sedan tog jag kameran och Nhitroz med ut till skogen en dag då Ante drog fram sitt första lass ved med Odin.

Ja, då har vi kommit till gårdagen.

 

Nyårs svängen!

I goda vänners lag gav vi oss ut i vintersolens strålar, med siktet inställt på Lyckeby för en fika paus.  

Kristin, Thomas, Nelly och hästarna Lindeman & Bullen från Nirsgård kom till oss på Kungsgården. Vi började med att ställa in deras hästar i stallet med våra pojkar för att se hur de skulle bli välkommnade...

"TJOHOO!! Nya killar i stallet, en på varsin sida!"

Något litet gnägg och en frustning kom, sen var det lungt igen. Vi sadlade & selade på hästarna, lastade pälsar och fika i slädarna, Kristin och jag tog på oss våra ridkjolar och cape´s, sedan "rullade" vi upp i sadeln med flara meter tyg runt kroppen, väldigt varmt och skönt kan jag lova! Vi truddiluttade ut mot åsen i sakta lunk men fick även en liten galopp sväng innan vi var framme vid vårt mål...

Medans solen sakta sjönk i horisonten och hästarna mummsade i sig sitt hö så fick vi

HJORTRON GLÖGG & PEPPARKAKOR PÅ LYCKEBY!

Jag upprepar...kan det bli mer underbart?!

När vi kom hem hade solen gått ner sista gången för det året. Nelly somnade gott i släden och laddade upp för kvällens middag hemma på Nirsgård, med Nhitroz.

Våra hästar var svettiga och nöjda, min rygg värkte och näsan rann, tänk vad härligt det är att ha egen häst!

När klockan var kring 19, gick jag ut med "födelsedagstårta" till pojkarna för att fira deras årsdag, tänk snart är alla ett år äldre, vad tiden går fort! Khnott blir två år och det känns som om han nyss föddes, trotts att han nu är stor som ett hus.

GRATTIS ALLA HÄSTAR, PÅ FÖDELSEDAGEN!

"Tårtan" bestog av en massa upp skuren frukt, apelsiner, bananer, äpplen, päron, kiwi, vindruvor och mandariner, det blev MYCKET uppskattat, det smaskades och tuggades så man blev frestad själv att doppa näsan i en krubba och smaka....mummmmmmms!

Sen bar det i väg till Nelly, hon och Nhitroz kastade lite boll kramades och pussades innan de kom på att... Nelly hade en GUNGA inne i sitt lekrum, latjo lajban alltså! Först funderade Nhitroz hur hela läget låg, än var Nelly här än var hon där, konstig manick, men sen, sen fick han kläm på det hela och klurade ut hur man skulle göra. Han tog helt enkelt tag i fällen som hon satt på, backade och backade, sen släppte han och då gungade Nelly i väg igen, HAHAHAHAHAHAHA, en sån här skulle alla ha!

Han hjälpte även till med att få på Nelly sin pyjamas, huum ska det verkligen se ut så? Ja, sa Nelly nöjt med pyjamasen bak och fram!

Vi år gott och pratade sv oss, sedan hörde vi...

Pling,, plong,, klockan är tolv...

GOTT NYTT ÅR ALLA VÄNNER!!!

&

SOV GOTT!!!

 

 

Torsdagen den 1 januari 2009 kl. 18:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters