Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

Helikopter på gården!

Tänk så det kan bli!

Jag vet att det var ett tag sedan jag bloggade, men här har hänt så mycket och de är även en del på gång. Jag kommer att sätta ut nya bilder på en hel del framgenom, tiden har bara inte räckt till på slutet.

 

För det första...

Vi kan börja med att pojkarna, Thrim och Odin har blivit tömkörda i par och allt gick jätte bra. Vi satte ihop dom en fin dag och hade sådan tur att min syster kom hit "oanmäld" och knäppte kort, så det finns bildbevis. =) Vi körde runt lite på gården och var upp till stora vägen några gånger, sen när vi spänt ifrån dom så gick jag med en på vardera sida och krävde lite mer uppmärksamhet och koncentration av dom båda och det fick jag till fullo.

Både Thrim och Odin har även fått gå i skogen och jobba med husse, dom har dragit fram bra många lass. Jag har ridit Odin på en härlig tur, det ska vi göra om, kalas rolig häst att rida! Thrim har gått på AR lektion för Åsa och vi visar båda på förbättring från förra gången, det går framåt minsann! Sen har Thrim även varit på riddarträning och haft kul, han adopterade lilla shettisen Demon och riddare Ida Halvarsson-Ljusets Väktare, och höll sitt vakande öga över dom i formations ridningen. Duktiga killar!

 

Svarten har blivit körd lite i skogen och fungerar kalas, i går gjorde vi en lunnbänk på tre stockar som blev helt ok, med tanke på att jag inte orkar hantera stockarna och måste förlita mig till 110% på att hästen måste lyda perfekt, så kan jag inte klaga. Han gjorde sitt bästa med att försöka förstå när han skulle backa ett halvt steg, gå fram 1 cm, åt höger sida två steg osv, men han fattade snabbt vad det var jag ville och höll sig lugn och sansad hela tiden trotts att jag strulade som jag gjorde. Duktig kille du oxå!

 

Nhitroz har fått ett växande sår på sidan som vi varit till kliniken med och fått ny medicin och spray till. Vi har även varit ut och åkt lite spark, ok jag åker han drar. Sen har han hittat en ny kärlek, pulkan, jag sitter i och han "kampar" med snöret så vi far runt över hela gården, in och ut i hagrna, (bra träning för pojkarna oxå), upp och ner för alla backrna. Tjoho, vad det går! Även du är en duktig kille!

 

Sen har SVT/UR varit och filmat en dokumentär serie, med Fhilur och Seger som stjärnor, det kommer en egen sida om den dagen. Det var en upplevelse att få vara med och se hu dom gör. Den 5 maj på 2:an kl:21.30, kommer första avsnittet att sändas. Dom var oxå väldigt duktiga killar, omtagning efter omtagning!

 

Ja, så var vi framme vid helikoptern....

Husse är ju pilot och jobbar på flygfältet här hemma och där finns det stoooora konstiga saker som håller till i luften, MEN, som kan dyka ner på backen och äta upp små fuxar! Det visste ni inte ,va? Inte Odin heller, förrens han stötte på en sån där helvetes fågel från ovan. Manicken- med konstiga vingar -och den stora Odin säljande munnen- med en lång pinne under magen saken, LANDADE på VÅR gård!!

Husse hade pratat med gubbarna på jobbet, om att dom skulle komma med en tung lång stock som dom lånat av oss för att träna olika lyft med och lämna av den på täckten nedan för huset, så HAN visste om att dom skulle komma. MEN vad hjälpte det MIG som var hemma och inte visste nå om saken och husse var i skogen och högg??? Inte ett SKIT, kan jag tala om!!

 

När helikoptern har lyft igen och jag pratar i lugn och ro med min mor i telefon och så hör jag plötsligt några konstiga och höga ljud från baksidan där hästarna går. Så jag går upp och tittar ut i fönstret där Nhitroz står och varnar för att något är fel, jaaaa, vad KUL!!!! Vad ser jag där, om inte en liten fux med två svarta kusar i släp tåg. F................N!!! Skriker jag åt mor och slänger på luren i örat på henne, (förlåt mor, ska inte göra så mer, jag lovar). Jag tar på mig täckbyxor och en tröja, knycker till mig några av Nhitroz hund kopel och går ut. När jag kommer ut på bron så ser jag att de viker av in bakom grannens gård och ut i djupsnön på täckten. Jahapp, det var det. Under tiden jag ilar ner till stallet för att hämta grimmor och ett grimmskaft istället, provar jag ringa husse.. riiiiiiing, riiiing...inget svar!! Det kan ju vara svårt att höra en liten telefon över rytandet från en motorsåg, ok, men han kunde väll ha slutat gasa någon av gångerna som jag ringde då, men inte, brrrrrrrrrum, brrrrum. Strunt samma, jag fick i alla fall INTE tag på honom.

 

När jag kommer ner på baksidan går jag ut och till min lycka så ser jag att MIN duktiga, väluppfostrade och INTE, "stora fågel i skyn rädda häst", Thrim springer runt i sin hage. Men hans täcke är sönder rivet, rejält och hans hage är trasig överallt, den nedersta tråden vid ingången är ca 15cm från backen och den översta är puts väck, han själv är sjöblöt av svett och han kommer och skriker i högnsky när jag ropar på honom. På med grimman och med ett bredställ springer vi in i stallet där jag rycker åt mig grimmorna igen och beger mig ut för att leta reda på "HOUDINI" och hans kumpaner, jag följer spåret ut på täckten, men vänder och genar över grannarnas gård istället och där vid ladan står de tre rymmlingrna. Jag visslar till, "på vårat vis" och busarna lyssnar till och börjar gå mot mig. Enda problemet är att det är en skaplig hög och brant kant där, så dom kommer inte över, då latjar Odin till det och drar längre ut på täckten, men med en busvissling får jag dom att stanna, vända och med lock och pock kommer dom sakta mot grannens baksida. Det är tur att man har busvisslat på dom på ett särksillt vis var gång det är mat, så dom lärt sig att komma när man visslar, då är dom ju lite mer är lättfångad, vid ett sånt här tillfälle. Jag går dom till mötes och dom bliiiir såååå glad och se matte! HUUUM! Om dom bara visste av vad det kostar på att låta så snäll och trevlig, när jag bara ville gapa rakt ut... VAD GÖÖÖÖR NI HÄR?? NI SKA VARA HEMMA!! Ok, nu måste jag på med grimmor på alla och det går så bra så, dom är så lycklig över att se mig här ute i ingenmans land, att alla tre står sååå snällt medans jag tar på grimma efter grimma.

 

Jag tar sedan Odin och börjar gå hemmåt, då ser den lille sin chans att ge på fuxen, ett bett i rumpan och en liten stegring hinner han med att göra på Odin innan matte säger ifrån. Nu får ni faktiskt ge er och gå hem och skämmas för vad ni gjort! Äntligen, hemma igen, Odin och jag fortsätter ner på baksidan och in i stallet, medans lathundarna svänger av och ställer sig vid den närmaste stallsdörren, det var iofs väldigt bra, för då kunde jag ta in Odin i lugn och ro och sedan ta in de andra två. När jag öppnar dörren tittar Svarten på mig som om "men vart har DU varit då? VI har stått här och väntat jätttte längen". 

 

Alla inne! Dax att kolla skador och annat.

Thrim har tappat en sko, har två små broddhål på halsen och ett trasigt täcke och en dyngsur päls.

Odin har ett en decimeter böjt sår på bogen och en hårlös fläck på halsen, samt en man  tuss som inte finns längre och en svettig kropp.

Svrten och Khnott då, ja, lite fuktig i hårremmen och inget annat.

Lite tur ska man väll ha!

Hagarna?? ALLA tre trasiga, med stolpar som ligger som plocke pinn och trådar i ett virr varr som en äggsjuk kråka hade blivit över lycklig att få.

 

Då Thrim ska starta i skogs DM dagen efter behöver han sitt täcke så jag får åka in och köpa ett nytt.

VEM är hemma när jag kommer, jo lilla husse står i Thrims hage och lagar allt vad fingrarn förmår.

"JAG SKA SKICKA RÄKNING TILL DIN CHEF FÖR THRIMS TÄCKE OCH VAR GLAD ATT DU INTE SVARADE NÄR JAG RINGDE" blev mina första ord istället för "HEJ" och vad gör han, jo han står och fliiiiiinar!!! Så här efteråt måste även jag le, men det var faktiskt INTE så kul när man hade två hingstar och en valack lösa och en orolig hingst i stallet som väntade på polarna. DÅ kunde jag hålla mig för skratt.

 

Husse fortsätter laga hagar och jag skriver färdigt programmen till DM, då kommer han in och föreslår att jag ska köra lunnbänken med Svarten och så blir det. Sen får alla hästarna komma ut i sina nylagade hagar en sväng innan det är säng dax.

 

Sen går jag in och fortsätter med datorn och husse skor Thrim i godan ro.

Klipeti klopp, klipeti klopp....

"Ända här uppe ska det INTE höras hovar", tänker husse för sig själv och tittar ut, "Nämen hej Khnott, står du här och du Svarten, och du Odin".....

Ja, det var faktiskt så, dom var ute IGEN!!!

Husse kommer in och säger "Kan du komma ut och hjälpa mig", "Vad då är hästarna lös igen" skämtar jag. "Ja" svarar han och jag klär på mig kläderna, "Vad var det igentligen som du ville ha hjälp med" "Jo, men det är sant, hästarna är lös" "???"

Nu har Odin förfinat sin utbrytnings teknik och promenerar ut trotts strömmen och vidare till Svarten och Khnott för att "Hjälpa" dom ut, det är ju såå tråkigt att stå själv.

Typiskt, vi som skulle iväg på tävling dagen efter och hade skaffat häst vakt och allt, men utan tillsyn hela dagen vågar man inte lämna Houdini ute innan man åter igen förstärkt hagen med galler, hänglås, cement och kanske ett lock ovanpå. Så nu får Odin stå inne medans vi är borta och mummsa hö. Sen i morgon (söndag) får vi göra hagen ännu mer outbrytbar.

Men vi ska även möta upp ett gäng hästar i skogen och grilla, dom kommer till vårt härliga Lyckeby en bit här ifrån för att luncha, så det blir en skogs tur oxå. Sen får vi se om vi lyckas hålla honom innanför lås och bom.

Under de år jag bott här, har vi haft lösa hästar EN!! gång tidigare och som mest har här gått 12 hästar i en flock, UTAN att rammla utan för tåden. Den gången var det faktiskt en älg som hade promenerat rakt igenom tråden tidigt en morgon och "öppnat dörren" för gänget!

 

Trotts all tumult i går, så var Thrim otrolig idag på DM, han skötte sig som en ängel och gjorde allt han kunde för att göra rätt. Jag kommer att lägga in bilder och nån film på han sida om det. Dom slutade på 3:e plats!!!

Duktig husse och duktig Thrim!! Jag är såååå stolt över er!

 

Nä hörnini, sov gott, nu måste jag försöka göra något åt det som är kvar av min kropp efter den här dagen, som jag aldrig kommer att glömma!

 

 

Söndagen den 22 februari 2009 kl. 01:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

En härlig dag.

Jag ska bara berätta lite "kort" om en riktigt härlig fredag.

Ante och jag var till skogen med Odin och Thrim, för att köra fram några lass med massaved.

Ante VET att jag inte pallar med att köra timmersläpa, men han hade hittat en som kaaanske skulle fungera för mig, så jag måsta ju prova. Jag har för korta och orkeslösa ben för att kunna styra när det bär iväg åt något håll och så blev det ju såklart även med denna, halv vägs dit så var det slut på kräm i kroppen,

men, skam den som ger sig heter det ju.

Jag tuffade på och gjorde allt i min makt för att få kälken dit jag ville, men tji. Tillslut gav jag upp och litade på att Thrim skulle reagera snabbt på mina komandon och hjälpa mig med detta och vet ni vad? Han styrde upp det hela så fort vi hamnade på sned och gjorde precis det jag bad honom om, (kanon killen!). När vi kom fram till skogen där Ante hade huggt så skakade jag i hela kroppen, men vad gjorde väll det?! Man får verkligen tänka sig för och använda allt man äger och har i planering och kunskap för att inte halka in i produktiva träd och göra en massa tok, för en "normal" människa kanske det är som en fjärt i rymden, men för en med fibromyalgi och EDS, som behöver upp till 300 gånger mer kraft i musklerna för att klara av samma uppgift som en "vanlig" människa, så krävs det en del kan jag tala om.

Men som sagt, vad gör väll det när det är såååå roligt?!?!

 

Ante lastade sin släpa och Odin stog i lugn och ro och mummsade på hö, han är en suvrän häst i skogen, blir det uppför eller något knixigt där han måste ta i lite extra, så bara drar han på och ökar väääldigt sällan på steget, det går fortfarande i samma takt, han lägger ner sig lite mer i selen bara, så är saken biff.

När Ante lastat klart Odins släpa så började han på Thrim´s, å jag måååsta ju bara prova liiite jag med och lade på några pinnar, JA MEN, hur dum får man vara??

Jag vet, är huvudet dumt, får kroppen lida heter det ju som bekant! 

 

Men, men, gjort är gjort och Ante lastade färdigt och sedan for vi till upplägget, jag måste erkänna att det var MYCKET enklare när kälken var lastad och jag kunde andas ut. Thrim är otroligt hjälpsam mot sin matte, må jag ju säga, han är lyhörd och väldigt arbetsvillig och gör allt han kan för att göra rätt.

Sen lastade Ante av och........................................vi for och hämtade ett varsitt lass till, ja, ja, man lär sig aldrig.

Vi kan båda två helhjärtat säga att pojkarna fungerade helt suvränt och vi är VÄLDIGT stolta över båda två!

 

Sen när vi fixat stor pojkarna, så bara tyckte vi att lill killen, Khnott, skulle få göra något oxå, så jag tog in honom och lade på travselen och sen ut på gården, han går fortfarande med ledare och Ante gick med honom och hjälpte till för att underlätta mina kommandon. Ja, då måste jag säga igen, att vi är kalas nöjda med en till häst på gården, för han skötte sig exeplariskt! Jippii, det går åt rätt håll!!!

 

Sen åkte Ante till de andra hästarna och jag, jo då, glad ihågen och mycket nöjd med de underbara djuren, så måsta jag ju ut en sväng till! Det var ju en häst som inte gjort något idag, Svarten, iofs så tömkörde jag honom igår, men i dag ville han göra något annat. Det kanske fanns "lite" ork undanstoppad någonstans, som kunde komma fram, om jag struntade i vad kroppen sa och bara gick på skallens komandon.

 

Jag sadlade på Svarten som inte varit utanför gården på vääldigt länge, utan varit foster farbror och lek guru åt Khnott under en tid. Han gillade ju som bekant inte att gå från gården när han kom till oss, så det har vi jobbat mycket på. 

Därav hade jag väntat mig lite protester och sura miner, men se icke,

öronen framåt, fin i mummen, ivrig att gå på och modig i mörkret.

Vi vek av mot stor täckterna bredvid huset och red ETT varv i lössnön. Både Svarten och jag njöt av varandras sällskap och att äntligen ha en riktig vinter, då det går att pulsa snöööö!

Ja, med risk att bli tjatig, så var jag super nöjd även med denna häst, kan det verkligen vara sant, att alla hade skött sig så bra? Eller... har jag drömt???

 

Lördag morgon...AAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!

Nää, jag hade inte drömt, det var sant, pojkarna var riktiga klippor i går.

Men som det känndes nu så skulle möjligen lördagen BLI en MARdröm. Det blev den!

Hur kan jag vara så dum att jag skiter i vad kroppen säger att den orkar och inte? Hur kan jag skita i att sätta stop, när jag VET att jag blir så hiskeligt dålig?

Varför lär jag mig aldrig?

Är det verkligen värt att ta ut sig så in i hel...ete en dag, när man vet att det är flera dagar, kanske veckor som är förstörda efteråt, med värk, värk och åter värk, sömnlösa nätter, svårigheter att uträtta något överhuvudtaget och dåligt samvete över att man inte kan vara med killarna på ett tag, igen.

Ska jag vara ärlig? Ja, det är det!!

En sån dag, när fyra hästar fungerar klockrent, som gör allt man ber om, som visar på tillit och sammarbete, som bara beter sig HELT RÄTT och när man verkligen känner att man lever och har roligt, då, då är det värt att ha en riktigt trasig kropp ett tag efteråt.

Vad ska jag annars leva av?

Jag har mina underbara djur som gör livet värt någonting!

Jag vet att, om jag hushållar med krafterna så räcker dom längre och jag kan göra mer, MEN när en dag blir så perfekt och det bara håller i sig från morgon till kväll. Då kan jag inte sumpa den, så är det bara.

 

Nää, nu har jag tagit upp mycket av din tid och det är dax att krypa in i spiltan, förlåt, sängen menar jag, för imorgon kommer ett film team från SVT i Stockholm och ska göra en dokumentär om en utvandrare från Hälsingland.

Det ska tydligen sändas redan nu i vår och Fhilur ska vara filmstjärna

för en dag,15 minuter i rampljuset ni vet. 

Jag berättar mer en annan gång.

 

Hoppas du får en lika härlig dag som jag hade i fredags,

då får du känna att du lever och kan lägga dig med ett leende på dina läppar!

Miljoner kramizar till er alla //Maddis.

 

 

Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 00:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Utmaning!

Hej alla!

Jag har fått en utmaning av Kerstin, Ramos och Cesar...

Nämligen att välja ut det sjätte albumet i mitt galleri,

ta den sjätte bilden,

lägga ut den i bloggen,

 skriva några rader om den,

sedan avslutningsvis skicka utmaningen vidare till sex av mina vänner.

Jag kommer att skicka vidare till...

Towa och alla hundarna/hästarna,

Kristin och alla djuren,

Christina och hundarna,

Anneli och Chila,

Natalie och Mackan,

samt Angela och hundarna.

Visst ja, du ska sedan länka till dina utmanade vänner oxå.

Detta är vårt bidrag.

Nhitroz är på bryggan i Brunsjön och firar sin ett årsdag med matte och mamma.

Vi hade med oss en JÄTTE stor picknick korg med en massa, massa gott. Vi var där i flera timmar och njöt av värmen, härligt vatten, sällskapet och all mat. Sedan vi var klara här så åkte vi hem och öppnade mååååånga paket, åt hund tårta (Nhitroz) och vi på två ben åt glass med kolasås...mummmmmms.

På bilden håller Nhitroz på att undersöka hur en båt fungerar, "går den att leka med", "törs jag hoppa i", "kan jag knuffa ut den", ja, funderingarna var många.

Vi hade en alldeles underbar dag och hoppas på många, många fler härliga födelsedagar med Nhitroz, som alltid förgyller dagen.

Tack för oss!

 

Måndagen den 9 februari 2009 kl. 01:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ha,ha,ha.

Jippi, jabbadabbadooo, tjo hej, thiii, hi hi hi och ha ha ha,

skulle den här bloggen börja, hade jag tänkt ut när jag satt i bilen på väg hem från Näsviken. Det har gått lite mer än en vecka sedan något hände, trotts att husse är på jobb igen, ååååå gud så skönt!!! Men är det inte någon smart person som har sagt att man inte ska ropa hej innan man är över bäcken?????

JA, den personen har såååååå RÄTT såååå.

När jag kom hem och började göra iordning kvälls mackan till pojkarna, så hör jag att det låter lite konstigt ute vid hagarna, så jag tittar ut...PHUUUU! Helt plötsligt så har vi TRE hästar i en hage, där det BARA ska gå TVÅ svarta hästar, INTE två svarta och fux!!! ODIN gick tydligen i SAMMA hage som KHNOTT och SVARTEN, hur det nu gått till, för när jag tittade till dom innan jag åkte så var allt som det skulle vara, lungt och harmoniskt. Jag plockade åt mig allas grimmor och gick ut, Svarten talade då om för Odin vart skåpet skulle stå och att han inte fick gå på Khnott, för då fick han med "Maffia bossen" att göra, han gick imellan och skillde dom åt hela tiden och släppte inte Odin för ett ögonlock. Jag motade bort Svarten och gick imellan Odin och Khnott och fick på Khnott grimman, sen drog dom iväg ner i hagen och jag efter, där motade jag bort Svarten igen och fick på Odin hans grimma och DÅ blev plötsligt Khnott en VÄLDIGT stor och kaxig kille och skulle visa att han kunde han oxå, men han fick ge sig när han inte kom förbi matte. Jag fick ut Odin och ställde honom i stallet medans jag hämtade in Thrim, som sprang runt och kännde sig maktlös när han inte kunde göra något från sin hage, han hade sprungit så han var varm, så jag förstår att pojkarna hade haft JÄTTE kul innan matte kom och förstörde allt. Sedan när väl alla var inne så gick jag ut för att kolla hagarna och hur det hela gått till.

Odin har rullat sig nära tråden, fasnat i och "råkat rammla" ur sin hage, sedan så har han gått raka vägen till Svarten och Khnotts hage, där Svarten troligast har slagit av den undre tråden och då har det varit fritt fram för Odin att KRYPA in, för den övre tråden var sååå hel och riktig sååå. Det var ju TUR att han gick in till dom och inte in till Thrim, för då hade jag nog fått jobba en hel del innan jag fått in alla helskinnade i stallet. Efter noggran palpering av ben och grundlig koll efter sår, så kunde jag konstatera att ALLA var OK, inga små sår eller svullnader som syntes idag i alla fall. Men jag ska gå igenom dom i morgon igen, för att vara riktigt säker. Jag måste även säga att jag tror nog, att Odin mer än gärna går med dom igen, så han får leka lite mer med Khnott och leva rövare, för dom såg ut att ha LITE roligt ändå.

Nej, vet ni vad, nu ska jag nog gå och knoppa lite, sov gott alla och dröm sött!!!

//Kram kram

 

Tisdagen den 3 februari 2009 kl. 23:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters