Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

Jaa, vad mer kan man säga ?

 

Ja nu har det gått ett tag sedan senaste bloggen igen och jag har knappt uppdaterat sidan med varken bilder eller text, jag känner mig verkligen hemsk, förlåt.

Sedan förra bloggen her det hänt en hel del, igen...men nu ska jag skriva väldigt kort om allt, jag lovar!

*Två veckor efter att jag skrev sist så hamnade jag på sjukan igen, på sal 17. Jag låg inne i 17 dagar och min familj och jag genomled samma helvete igen.

*Sen har Ante lyckats häva en kramp på mig här hemma när jag hade influensa, bra jobbat älskling!

*Sen har jag varit in på Akademiska igen för avslutnings veckan. Tack Åsa.O. för all hjälp!

*Jag har varit på Leksands medeltidsmarknad med mamma, Cerry, Kristin och Ulla, vi hade det suveränt härligt!

*Sen vred jag foten urled och hamnade på akuten, efter 6 timmar där gav min kropp upp och krampade igen, men denna gång hade jag prepparerat mig själv lite, med både ketogan och stesolid, så med injektioner var tionde minut och kramp i bara två timmar så somnade jag och dagen efter så kunde jag åka hem, jihooo!

Foten är nu bandagerad, tejpad och sitter i en av mina gamla ortroser, annars kan jag inte använda den.

*Handortroserna har jag inte fått än. (*skrivet 31/12-10 inte fått dom än)

*Skorna har jag inte fått än. (*Jo, men jag fick byta modell tillslut, det tog ett år)

*Skenorna till knäna och fotlederna har jag inte fått...än. (*Jo till hälften, men inget passade ändå)

*Jag har inte fått något svar från FK på ansökan, än. (*Jo det har jag och jag ska få hjälp, så nu kan jag köpa en ny tempurmadrass, min är 16år och har gjort sitt)

*Jag har inte fått något svar från smärt teamet, än, men det behövs inte heller tycker jag. Det gäng jag nu har runt mig är jag fullständigt nöjd med, dom är jag trygg med! (*har ingen aning om vad som ska hända, nu har även min läkare flyttat så jag är utan)

*El-rullstolen fick vi förra veckan, Nhitroz och jag är överlycklig, vi kan vara ute på promenad tillsammans igen!

*Arbetsstolen till köket har kommit så jag kan sitta och utföra lite sysslor i köket, skönt.

*Thrim har fått föl med alla sina märrar från i fjol, 100%, GRATTIS grabben!

*Odin har fått föl med alla sina märrar från i fjol, 100%, GRATTIS grabben!

*Tvinny har skurit upp sitt lår och blir behandlad tre gånger om dagen, såret är stort  30X15cm, som ett "T", hoppas att det läker som det ska, men det är nog en del som måste skäras bort är jag rädd. (*Det läkte ihop jätte fint med rengöring och salva varje daag under hela sommaren)

*Pojkarna har fått komma ut på bete och är överlyckliga.

*Nhitroz mår helt okej och far fram som ett jiihu, 190 knyck!

*Vi ska ha ett möte med akuten så dom får en "arbetsbeskrivning" om hur det måste gå till när jag kommer in. Jag hoppas bara att det fungerar oxå! (*Har inte hänt än)

*Jag har ridit både Thrim och Odin! Thrim satt jag ju bara på i påskas, men nu var vi ut på en liten kort tur och jag var så lycklig att jag grät. Odin har jag suttit lite på hemma på gårn och struttat runt på när han har ätit gräs och vi har tagit något varv runt gården i grimman...UNDERBART! Mycket av min ork har gått till Odin och hans klicker träning och nu tyckte Thrim att det var hans tur att vara med matte! (*Fick sluta rida efter jag trampat foten ur led)

 

************************************************************************

Det är över ett halv år sedan jag började på det här inlägget och jag har inte orkat läsa vad allt jag redan skrivit (det innom parantes med stjärna har jag skrivit till idag) men jag börjar om här. Yterligare saker har väl hänt under den tiden, men jag vet inte om jag ska skriva ner allt för det är inget att glädjas åt...men ni kanske förstår varför det inte har hänt så mycket på hemsidan om ni vet lite av allt som hänt.

 

Vi kan börja med september...

*Ante blir drabbad av långvarig feber och när han väl ger med sig och uppsöker en läkare så ligger hans blodvärde på 54, (130-140 är normalt). Han blir inlagd och får några påsar blod för att bli bättre.

*Min mormor får en stroke och förlorar talet, hon mår inte bra.

*Vi måste ta bort två av våra hästar, Svarten och Tvinny av olika orsaker. Dom är saknad både av oss och flocken.

*Jag hamnar på sjukhuset en gång till, efter att vi varit ner till Strömsholm med Thuffing. Jag klarade inte av att sova i en dålig säng och att resa så långt på två dagar. Förr har det ju gått bra, MEN vi kom på att vi då varit borta över två nätter istället för en och sedan så har jag legat i en bra säng. Dyrköpt erfarenhet. Nu blir det bara resor fredag-söndag och med garanti om bra madrass. Jag låg i några veckor och lyckades inte återhämta mig. Utan började bli sämmre och sämre igen.

*Mormor får hjärtflimmer och får åka in med ambulansen igen.

*Nhitroz krampar flera gånger och en morgon kan han nästan inte gå. Vi får åka ner till Ulltuna för att få hjälp. Han hade akut bukspottkörtels inflammation, med ett levervärde (ALAT) på 55 och normalt så ska det ligga på 1,5. Under november månad så kostade det över 50.000kr för att få honom frisk igen, tack och lov för försökringen! Nu är han pigg och frisk igen. Just nu är han med husse i skogen och åker skidor.

*Jag blev skjutsad till sjukgymnasten och hon vägrade att göra något med mig för jag var i för dåligt skick, utan hon skjutsade ner mig till akuten och där blev jag kvar i två veckor. Tydligen så var jag väldigt illadäran. Ytligare återhämtning som tar så djäv***a lång tid. Jag har tidigare trott att jag vetat i förväg när jag skulle bli dålig och krampa, men det har jag lärt mig nu att DET HAR JAG INGEN ANING OM.

*Min kusins hus brinner ner, för andra gången på 10år. Tur att han blev väckt av hunden så han kunde rädda tvillingarna på två år och sig själv ur elden.

*Mormor blir inlagd igen på sjukan och får diagnosen canser i lever och tjocktarm.

*Antes pappa går bort i en hjärtinfarkt. Han levde med syrgas under några år pga kol och tillslut så orkade hans lilla hjärta inte mer.

*Min mormor går bort exakt 5år och 6månader, (på dagen) efter morfar. Det hade vi hunnit bearbeta ett tag och hon led verkligen av svår smärta och bara låg i sin säng och fick morfin sprutor. Så för henne var det det bästa som kunde hända, men inte för oss som var kvar.

*Dagen efter mormor så går min "slink" morbror oväntat bort (min mosters man). Det var faktiskt svårare att acceptera. Mormor var 91år och hade varit frisk ända till dess. Men morbror var yngre och piggare så det var det ingen som anade, att han inte skulle finnas mer. Han har alltid varit som en extra pappa åt mig och det är han som har låtit mig hålla på med alla galna hästar och djur när jag var liten, han har lärt mig mycket om djuren och jag var alltid med honom i ladugård och stall.

 

Ja, jag måste faktikt säga att de senaste två åren inte varit så bra för vår familj, olyckor, tradegier, sjukdom och dödsfall har avlöst varandra allt eftersom. Men nu måste det bara bli ett slut på det här.

Jag ska inte tynga er med detaljer och allt som hänt där emellan, men ni kanske förstår lite mer hur det varit under en lång tid nu. Så faktiskt så har jag inte prioriterat hemsidan med varken det ena eller det andra.

Min ork har bara räckt till att andas och att försöka ta mig upp på morgonen. Min telefon har varit avstängd, mail och FB har varit långt borta från vardagen. Surfa på nätet och vara anträffbar klarar jag bara inte av. Nu har jag lite kontakt med omvärden genom vanliga telefon och pratar lite med mina bästa vänner och familj någon gång i veckan, mer pallar jag inte av. Jag har varit i stallet två gånger sedan i september och har hästabstinens. I morgon 1 januari 2011 så ska jag försöka pallra mig dit och vara med mina pojkar och bara njuta för ett litet tag!!! Dom måste ju få sin vanliga födelsedags tårta med, bananer, apelsiner, päron, vindruvor, kiwi och annat gott!! Sen ska jag lägga mig och titta på Ivanhoe (eller hur det nu stavas, men ni vet vem jag menar va?)

Nä, nu har jag klagat färdigt för den här gången och jag hoppas, hoppas, hoppas att jag får skriva något roligt nästa gång jag kommer ut på nätet och inte bara skriva om ledsamma saker var gång jag är här ute.

 

                                  God jul, glad fortsättning och gott nytt år!!!

Måtte 2011 bli ett år att glädjas åt för oss alla,

med lycka, välgång och mycke kärlek!

                                    //Kramizar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredagen den 31 december 2010 kl. 15:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters