Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

28 November

Lång blogg i går och en kort i dag.

Frullen avnjöts med en vy från sjunde våningen rätt ner på arenan så det var en härlig stund, titta på hästar då man får i sig morgonmaten, det blev ju ännu godare då!

Hästarna fick komma ut och jobbas lite på förmiddagen, Jennie och jag red våra pojkar och de andra körde sina. Jag blev så ledsen när jag satt på Odins rygg för han var sååå stel i vänster varv att jag nästan inte fick lös honom isidan trotts att jag gjorde mitt bästa för att få honom mjuk och smidig igen. Så klart så är det på samma sida som jag har nervskadan i benet på så jag är så svag i den sidan nu då jag nyss börjat rida igen och hade svårt att hjälpa honom, men på slutet så började han bli liiite så jag ska väl inte grämja mig för mycket ändå. Han fick en ordentlig massage efteråt och ett riktigt varmt ylle täcke på sig och i natt sover han med både fleece täcket och det sponsrade Agria täcket som vi fick så får vi se hur han ser ut i morgon.

 

Efter lunch så var det dax för gentråden nummer tre och vi selade på och gick ut till den tid vi hade för vår träning och vet ni vad, jo vi fick vänta och vänta på att få göra dom genomkörningarna vi skulle, oj vad förvånade vi blev, INTE! Odin och Bristol kommer att gå klövjade medans de andra har slädar på vinter temat. Odin fick nog och blev pigg i luvan för det var hätsar som gick förbi stup i kvarten, rekvesita som bubbades hit och dit, folk som kom och gick och sedan bakom oss så, precis vid röven på honom började dom att lasta ur en lastbil och det tyckte han blev för mycket. Chaffisen var på väg att dunka ner lastbryggan rätt i ryggen på Bristol så jag skrek på honom i högan sky så inte hästen skulle skadas av nedslaget och han kom unda just i tid, PHU!! Så när vi kom in så blev det med lite trippiga steg som vi dansade fram med lastad klövjesadel och full mundering, precis som alla andra dressyr hästar, tyvärr, men så är det ibland och det får jag svälja fast jag vill ju att han ska vara som han brukar vara, lugn och trygg, gillar inte när han tycker att något är på tok och jag inte kan hjälpa honom mer än att finnas där för honom. Men med de dansanta stegen så funderar jag på om jag ska fläta honom och göra knoppar så han smälter in bland dressyr eliten och kan få göra att litet eget program på arenan, kanske med Jan Brink i sadel, vad tycker ni, det vore väl något?! Nä stopp, stopp jag släpper inte upp någon annan på ryggen på mina pojkar, inte ens husse får rida på dom, så tyvärr Jan men det får bli en annan gång.

Det var stopp åt ALLA håll när vi skulle fram och tillbaka till stallarna, som tur är så är Martin med och han fixar och donar för att hjälpa oss så gott det bara går, så nu får han så lov att stanna kvar hela helgen för att hjälpa till och styra upp sånt som vi inte kan och har tid med! (Trotts att han har luciakörning hemma på söndag tänker vi INTE släppa i väg honom, så det så!)

 

Sen blev det vila...säkert för nogon iallafall, men inte för oss. Nu skulle vår container tömmas då vi fått fel tidigare och lastas om i en annan, bilder skulle fixas till montern, kläder skulle provas och sen så var det dax för gentråd nummer fyra.

 

Vi selade på i godan ro och gav oss iväg på ett rakt och fint led mot våra vagnar, i nästan två timmar höll vi på med att vänta, gå fram, vänta, gå fram och vänta lite till. Odin stog i skaklarna på trillan och blev uttråkad så vi fick hitta på lite olika lekar för att hålla humöret uppe, när han sänker huvudet blir han kliad bakom örat, när han sträcker ut halsen så får hakan en klining, sänker han hela halsen och huvudet så får mankammen en härlig omgång, gapar han så måste jag in med fingrarna och klia innanför kinden osv. Mellan varven så står han med huvudet i min famn och sover. Sen kampade vi om en hötuss, han tar i och drar åt ena hållet och jag åt det andra, när han får lös några strån så spottar han ut det och börjar om, ja men vad gör man inte för att han ska ha lite roligt i väntan på att få göra sitt arbete?! Han är ju som en liten pajas och gillar att pyssla på och hitta på nya saker, ja det gör ju jag oxå så det passar bra.

Vi var in och gjorde det vi skulle och det gick så lungt och fint till för alla så "chefen" blev nöjd och skickade ut oss, men vi hade nog velat träna lite till så vi oxå blev nöjda men så är det. Uddson och Jennie har lånat Odins sadel och huvudlag så Jennie ska rida honom på sommar nummret och det tror vi kommer att bli jätte bra, för han fungerar bättre så då även han varvade upp en del i det momentet tidigare, men nu sitter det nog för alla tror jag. (Han kommer att gå med släde på vinter nummret) Hästarna börjar hämta sig efter resan och det märks på energin som dom har igen och det är ju skönt att det inte tog längre tid efter en sån resa att återfå sitt humör och ork. Efter gentråden så var vi upp till "vår" plats där vagnar och slädar står och spännde ifrån och då , bad jag Uffe att han skulle sätta sig på Lipton då vi har fått MÅNGA önskemål om just detta och sagt och gjort så svingade han sig upp och då följde även vi andra med, Uffe på Lipton, Johan på Frodo, jag på Odin, Agneta på Bristol och Mats på Luringen, Lena på Sent och sen försökte vi även att få upp Per-Arne på Bella, men det var ingen som orkade få upp honom så högt, damen i fråga är 170cm hög! Där tågade vi ut ridandes på våra KÖRHÄSTAR, som tydligen även gick att sitta på! Nämen ojsan fungerar dom till det oxå?! JAPP dom fungerar till ALLT!! Succsé igen då, det väckte verkligen uppståndelse bland folket bakom kulisserna, dom tyckte det var göör häftigt när vi satt upp på selade hästar och sakta lunkade förbi allihop, hihi, det var nästan det roligaste hittills och DET känndes verkligen i maggropen kan jag tala om, det var mäktigt!

 

Sen gjorde vi i ordnign för kvällen med hästarna och gick för att ta oss en matbit, vi var fyra som gick ner först och skulle leta något att stoppa i magen, men en efter en så ploppade de upp fler av vår "familj" och snart så var vi 12 st som satt där och pratade och skrattade högt och härligt tillsammans! Efter ett tag så började jag skaka i kroppen av smärta och då körde husse mig i säng med stränga order om att INTE blogga i dag, men det går ju inte. Han gav mig en smärtstillande suruta och somnade själv ovanpå täcket, så jag passar på medans han ligger och snarkar med att uppdatera er lite om dagen. Men nu måste jag nog göra som han sa och säga god natt mina vänner!

 

Torsdagen den 29 november 2012 kl. 00:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

27 November

Det börjar ordna upp sig gott folk! Nu har vi fått byta våra rum till Globen Hotell så alla är åter samlade och nöjda.

Då jag lovat en uppdatering från tidigare dagar så kommer en här.

 

Den 25 gick starten från Wallstanäs gård och mot Danderyd där vi skulle träffa en massssa trevligt folk, vilket vi oxå gjorde. Sen gick vägen genom några samhällen via mindre vägar och det är så roligt när vi skrammlar förbi alla husen för rätt vad det är så ploppar det upp några glada och mycket förvånade ansikten i fönstren och vinkar glatt eller någon som står där med hakan tappad i golvet, vilket vi tycker är lika kul!

 

Vid kommun gränsen mötte Tom upp oss som jag tidigare nämnt och gav oss alla härberge för natten och sedan guidning genom vindlande gator och det TACKAR vi för igen! Men en sak må jag då säga att vi kunde ALDRIG tänka oss att det fanns sån terräng i Stockholm som vi då rullade in i! Det var en led med ordentliga stenar och rötter, branta uppför och nedförs backar och det hela skedde i mörkeret (ja pannlamporna var på såklart men de räckte inte riktigt till för det var riktigt bäcksvart och svårt att se exakt vart det var lämpligast att placera vagnen och sista biten gick vi med facklor för att det skulle bli en filmsnutt till jumbotronen i Globen) med våra järnhjuls vagnar, inget vi kan rekomendera men lite kul var det ju, fast det hade nog varit bättre om vi suttit i en varsin maraton vagn just den sträckan.

 

Sen den 26.e gav vi oss av mot storstan tack vare Tom igen då. Fin, fina vägval hela vägen, en riktig upplevelse som man annars inte får som turist kan jag säga, bla via Eriksdals Slott och genom Hagaparken där vi då vinkade till Viktoria och Daniel som jag sa i går, synd att dom inte var hemma bara. I Sörantorp kom Radio Stockholm och gjorde några intervjuer om foran så det blev en liten paus intill järnvägsspåret så hästarna fick en liten dos i magen med skrammlande tåg susande förbi under tiden. Sen bar det av efter E4 och den var ordentligt trafikerad 2,3,4,5 filer eller nått sånt "ja vet int", men många var dom då, åt båda håll, fyyy fabian vilken trafik, som tur var så gick vår väg parallet till den så vi behövde alldrig gå mitt uppi, men däremot så svängde vägen över i en bro som löpte över E4 och vidare in i mot parkområdet som vi sedan lämnade när vi dök upp på Wennergrens Center.

Där väntade vi på att polisen skulle möta upp oss och guida oss vidare och som jag även det sagt tidigare så var det ridande polisen som skulle hjälpa till och dom kom i full mundering, ridbyxor, ridstövlar och sporrar...det var bara hästarna som fattades. Men vi tycker alla att det var bra att de hade med sig bil och motorcyklar i stället, då dom tillsammans med Johan Svensk i sin saftblandar bil skötte trafiken exemplariskt efter hela sträckan, dom var heeeelt fantastiska!!! Tack, (brall) och bock!!! Eller vad man nu ska säga till don. Vi tycker faktiskt att dom ska byta ras innom polishästeriet och skaffa NORDSVENSKAR istället, (det tyckte dom oxå, för dom var impad av våra fantastiska vänner)!!! Johan har varit med oss förut och hjälpt både oss och alla trafikanter att få det att flyta på och se till att allt gick så smidigt det bara kunde gå, såå skönt med folk som vet vad dom gör och tack gode gud att Tommy är med på resan som donar och fixar åt oss alla, vad skulle vi göra utan en sån som han?!? Han har kontakter och kunskap åt alla håll kan jag tala om!!

 

Ok, vart var jag nu....jo Wennergrens.... är ni med för nu smackar vi på och åker sista sträckan mot Globen!!! Sveavägen, klippeti klopp över bron vid Riksdagshuset runt slottet- vinkade såklart till Kungen och Drottningen, klick klick sa alla kameror efter vägen, leende ansikten och glada vinkningar kantade gatorna, mot slussen och...nää nu har jag glömt vad alla vägar heter men vidare mot mål var det iallafall och pang tjong så stod vi utanför den efterlängtade Globen!!

Mycket mäktig kännsla, efter ca 33-35mil, 11 dagar, 8 tappra och helt underbara nordsvanskar + Timus i transporten och hans gäng, 8 kuskar och 8 medhjälpare och alla andra som varit med och hjälpt till, 2 chaffisar, Sigge filmare, Gunilla, alla övernattnings ställen och alla trevliga människor som varit med och mött oss efter vägen, alla glada skratt och busstreck, allt som vi delat under resan, tänk vad mycket som hänt sen vi startade?!?! Är det verkligen bara i 11 dagar vi kännt varandra?! Det känns som vi alltid gjort det och det verkar som om hästarn tycker det samma. Ja det är faktiskt så att vi fattar det definitivt inte själva att vi genomfört något så stort och kraftfullt som en fora mellan Leksand och Globen med våra nordsvenskar och ALLT som hör där till. När man kommer hem så kanske allt går upp som en liten solstråle och man kan ta in allt som hänt och allt som vi gjort, men det klarar man inte nu, det blir för mycket. Just nu så trillar tårarna efter mina kinder när jag skriver och vågar jag tänka tillbaka lite på allt och det känns kan jag tala om, det känns ända in i själen så kopiöst starkt och otroligt, så mycket att jag inte ens ser tangentbordet längre och måste gå och snyta mig så nu får ni vänta lite.......

 

Sorry, men det blev lite för mycket för mig en sväng. Nu tar jag nya tag igen och ska försöka komma fram till i dag.

 

Bytet av hotell är skrivet och avklarat och allt annat är glömt.

Nu är det nya tag och nya krafter som gäller!!

 

Vi rastade hästarna på förmiddagen (Bella, Bristol, Uddson, Timus och Odin var ut tillsammans, de andra gick själva) och jag är jätte glad att jag fick rida igenom Odin ordentligt så jag lyckades få honom skapligt mjuk i båda sidorna igen, han har gått höger ställd och hållt koll på alla grabbarna där bakom och blåvägrat att ställa sig rakt, se det gick bara när han själv var säker på att allt var ok där bakom, tills han måsta kolla dom igen då så klart.

Sen när vi kom tillbaka så var det nästan dax att gå in och göra första "gentråden" gå runt med hästarna på arenan, riktiga "genrepet" kommer på torsdag då det är smyg premiär, så fram tills dess så "gentrådar" vi, Jennie som oxå red ut på sin Uddson med mig och Odin bestämde oss för att rida pojkarna in på arenan och bara det var en upplevelse som man aldrig kommer att få göra om! Det känndes i magen när man svängde in runt hörnet och allt öppnade upp sig. OTROLIGT!! Allt gick bra och vi fick kläm på programmet som vi ska göra, vid just den showen, repade 4 gånger, utan musik, med musik, utan lasershow och med laser. Sen var det vila, pyssel och lunch, lite ennat och dona med och sen bar det av igen.

Gentråd två stod på schemat, då skulle alla hästar gå in med vagnarna och göra sina saker och nu kan vi tala om att det börjar komma in en massa flera hästar så det är INTE bara vi som går i gångarna och med våra vagnar och all rekvisita så är det trångt och nästintill omöjligt att mötas på sina ställen, ja sen är det inte så roligt att det kommer okännda hästar och går uppi våra hingstar som flockat ihop sig heller, men det går bra dom sköter sig som dom ska och det är huvudsaken. Iallafall, vi var in med vagnarna till musik och efter andra gången så gick vi in i arenan igen och fick då veta att vi bara behövde gå igenom för vi hade "så kloka hästar" tyckte Owe Sandström.

Så vi spännde ifrån och stallade in och fortsatte att göra det vi kunde för våra hästar innan vi gick in till hotellet för att äta en gemensam middag och det tror jag var uppskattat av ALLA. Vi fick upp humöret på topp igen och som ni ser så blev det sent för vissa.

 

Ska bara uppdatera er lite på hästfronten innan jag oxå kryper ner under täcket.

Lipton är tillbaka och är pigg och bra i sitt ben igen, MEN Valle fick i går ont i magen och måsta åka tillbaka till Ulltuna där dom förmodade att han fått en grovtarmsinflammation, så han kommer INTE att var med på arenan. Men Lena har varit med och gått varv på varv med oss för att få in rutinen och uppsättningen i kroppen ändå, då vi åter har lånat in Sent från Mats så han fyller ut platsen i foran igen. Så vi blir ändå 8 hästar där inne!! Tack igen Mats för att du ställer upp med en sån kalas häst, han har ju funnit sig så bra i gänget och har verkligen gjort sitt jobb så bra, att det var självklart att han skulle tillbaka om vi skulle ersätta Valle...om Mats ville låna ut honom igen OCH det ville han som tur var. Så i morgon tar Lena och Maria våran bil och transport och åker redan klockan 5 för att hämta honom för att hinna tillbaka till gentråd nummer tre som är kl:13.45 i morgon eller kanske jag ska säga i dag. Vad som händer framöver får ni inte veta för det är hemligstämplat och får absolut inte talas om, så det blir ingen mer blogg....HAHAHAHAHAHA LURAD, igen!! Jag ska göra mitt absolut bästa med att hinna med att skriva några rader som vanligt så ni får vara med oss genom hela alltet, som jag redan lovat! Jag ville bara kolla att ni var med! Jag kommmer att fortsätta att skriva även efter jag kommit hem någon dag, så ni får veta hur det är att packa upp allt, plocka undan och tvätta, mm, (kul va?!) tro inte att ni slipper det! Har ni varit med från början får ni allt hänga med till slutet oxå!!! Sen kommer jag förhoppningsvis att ha lyckats med att få någon bra bild så Leksand-Globen får en helt egen sida på Team-H´s hemsida. För det är det värt kan jag tala om....blabbla, blabbla, jag vet, jag är sån har jag börjat babbla så bara rinner det bokstäver ur fingrarna på mig.

Nu släcker jag för i natt och önskar er alla en god morgon och en härlig dag...

UTAN REGN!!! Kram på er!

 

Onsdagen den 28 november 2012 kl. 02:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [31] Kommentera detta inlägg

 

26 November

Nu sitter jag åter bakom spakarna på datan och kommer absolut inte att hinna med att skriva ner allt som hänt i kväll eller i går, det vet jag redan nu ska jag säga för nu rullar det på..... åt olika håll. Sitter just nu i sängen på Hilton hotell med Ante tok snarkande i sängen, (han skulle "bara" vila lite, så nu har han slocknat med kläderna på, men jag lovar att väcka honom när jag är klar så han kan krypa ner ordentligt). Efter alla turer och strul idag med boendet så faktiskt så önskar jag att vi alla låg något stor rum tillsammans istället, för det här vet jag inte om jag kan rekomendera. Så OTROLIGT struligt och krångligt och information det har vi inte fått mycket av, det vi fått mycket av är för lite rum! Några ligger på golvet i ett av våra förrådsrum och vi andra gör dom nog sällskap i morgon om dom inte hittar ett annat ställe att sova på!! Liiiite besviket gäng kan jag tala om!!

 

I morse ringde klockan 04.30 och vi studdsade upp pigga, utvilade, mjuka i kroppen och taggade inför dagen,.....*JÄSP* ja, ja, klockslaget stämde iallafall!

Men pigga och utvilade var vi verkligen inte efter gårdagen det kändes som om hästarna oxå velat ha sovmorgon! Blev lotsade genom storstan av Tom som har Odins broder Opid och dom två jobbar inom parkförvaltningen åt kommunen, så alla småvägar var väl bekanta för honom och han tog oss en tur ut så vi vinkade åt Viktoria och Daniel´s, flotta ställe!

 

Turen genom staden vill jag att Tommy är med mig och skriver, för jag kommer inte ihåg något eller några saker som hände på vägen in till globen, så nervig är man. Som tur är så filmade jag en massa som jag kan titta på sen när jag har fattat att vi är framme och att allt gick bra. Jag hade bara en tanke i huvudet och det var att visa Odin mitt fulla stöd. Jag pratade med honom hela tiden och mummlade uppmuntrane . Hästarna var enastående mitt i röan av bilar och folk.

 

Nu avbryter jag skrivandet igen för tydligen så har jag somnat med datan i knät för Ante kom och skulle lyfta på den, då jag vaknade, ooop!

 

Lipton är åter. Sent har farit hem med Mats. Vinkat åt Viktoria och Daniel. Fått polis eskort. Globen känndes mindre än väntat. Tack Tom.M för mat , uppstallning, eskort och all service du gav oss! Tack, ridande polisen som eskorterade oss imed bil och motorcykel, vi tyckte dom skulle byta ras till NSV, så nu får vi se hur dom gör!!! Blivit mycket besviken på Hilton. Blivit mega impad av våra härliga djur!!!! ....Det kommer mera!

 

En sak måste jag tala om innan jag stänger ner. Vi rullade förbi en skola då barnen såg oss och sprang tills staketet och frågede om -vi var ifrån "förri tiden"?!

passar även på att berätta att det var en liten kille i Dalarna som klev ut på bron när vi kom glidande, då jag hör honom utbrista.... -Mamma, vilken massa TOMTAR!!!! Om han bara visste vad rätt han hade! Hahahaha!!!

 

På åter seende!

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!

 

 

 

Tisdagen den 27 november 2012 kl. 01:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

25 November

Ja, nu kommer ni att bli super sura på mig, det vet jag men jag har faktiskt inget annat val än att göra så här nu.

Dagen har varit såååå lång och det har hänt så mycket, vi har just kommit in alla tillsammans och vi är HELT slut körda så det blir ingen längre blogg än så här idag. Men jag lovar att den kommer att bli bättre i morgon. Då ska vi försöka att kompensera för dagens bortfall.

En sak ska jag iallafall berätta och det är att vi firat Tommy på hans födelsedag i dag. HIPP, HIPP, HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Måndagen den 26 november 2012 kl. 00:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

24 November

Håll i er nu för nu kommer det ett inlägg i tid.....kanske!

 

Först måste vi få skriva av oss lite från slutet av dagen för det hände var något vi inte trodde att vi skulle få uppleva. I godan lunk gick våra mular mot Wallstanäs gård, där vi skulle få övernatta. HÖR OCH HÄPNA, när vi blir omkörda av en massa självutnämda racerbilar.......på höger sida.......på GÅNGBANAN! MED ett räcke emellan och ni ska veta att om man ska framföra ett fordon på en gångbana så MÅSTE man ha ett särskillt TILLSTÅND!! Tror ni att dom hade det kanske? Njaaaaa!!!

 

OK, då har vi skrivit klart om det och återgår till morgonens bravader. Vi kom till Ulltuna (SLU) för att se om vi kunde få våra friska hästar utskrivna, men nattpersonalen sa att det inte stog några nordsvanskar kvar i stallet....för alla LÅG!!!! Dom tyckte det var såååå roligt att få in helt friska hästar på sjukhuset för en gång skull och att vi var beundransvärda som gjorde en sån här resa! Nu hade vi våra hästar i ett stall som var HELT frisk förklarat och decifinerats (?), så det finns INGEN RISK att vi kan föra något vidare och de enda hästar som var inne förutom våra hade brytna eller skadade ben, så var INTE oroliga!!

Vi tackar allra ödmjukast för att vi blev så väl mottagna och fick hjälp med frullen till hästarna så dom hade ätit färdigt när vi kom, dom låg på en bädd av spån och HALM upp över knäna så vi förstår verkligen att dom gosade ner sig och njöt av sina "duntäcken".

 

Kl:06.55 avgick fortåget mot nästa resemål som var MAXI Arlanda stad. Vi var full pyntade med reflexer och lampor som vanligt när vi begav oss ut på vägen...i regnet!! Sen höll regnet i sig nästan ända fram, så i kväll blir det till att troka fällar, pälsar, filtar och allt annat som är dyngsurt, jippi!  Men vi hade lite tur vid lunchen för då var det nästan uppehåll och Annika från Leksands bröd kom med varma matlådor åt oss alla, mummmmmms!

 

Ja, inte för att bli tjatig men det här med trafiken är verkligen en rejäl gammal gubbnagel i öget på oss. Det är inte så många som har empati och förståelse för när det är djur efter vägen, JA, våra hästar ÄR trafiksäkra, MEN det kan faktiskt dyka upp något ur diket som dom kan reagera på och ta ett kliv ut i vägen och då har det hänt! En katastofal OLYCKA, med både folk och fä och kanske tom bilisten själv kan duka under bara för att det är stress och okunskap med i bilden.

 

Sen har det varit så väldigt många som har funderat varför vi är på resande fot och vart vi är på väg OCH varför vi ser ut som vi gör! (Vad då ser inte vi normala ut eller?) Nu är det så att vi är på väg att flytta till Stockholm för att söka nytt härberge åt oss och våra pållar, så vi får se vad vi kan hitta där nere. För på landbyggden kan vi inte längre bo, inget betalt för mjölken, köttet får vi ge bort och göra nya pälsar är förbjudet, trotts att det skulle behövas för de som vi har är från 1800-talet och börjar bli lite luggslitna i kanten. Så nu tar vi våra lastbilar (forekipage) och provar lyckan i staden!

 

Ok, allvarligt talat så gör vi den här resan för att få folk att förstå vilken underbar häst nordsvensken är, vilket lynne, allsidighet och otroligt underbara individer det är, här kan listan bli lång men vi nöjer oss med de orden för den här gången så fyller vi på med mer saker lite senare. Sen att vi har Leksands bröd som huvud sponsor, som är ett gammalt hederligt Svenskt företag gör ju inte saken sämmre. Sen att vi får chansen att visa upp hästrna på Globen är pricken över i för oss. Själva resan är för oss en upplevelse som vi inte vill vara utan och kommer att bära med oss ända tills vi ligger raklång två meter under!

 

En sak som vi tycker är lite konstigt, är att Vivi tycker att luktar annorlunda sen hon varit hemma några dagar! Vad då??? Nu fattar vi ingenting!!! När hon kom in i "sovrummet" i går kväll så tog hon fram sin klädnypa och satte för näsan för att hon skulle kunna sova! Vi lukta, häst, blät päls, dyngsur vadmal, tåberra och gammal svett!! Men vi som duscha innan vi åkte kan väl inte stinka så?!?!?! En redig "fordusch" kan väl duga, ett rusk på huvudet och ett stänk med näven får väl duga.

 

Sen har vi hört att det klingar bröllops klockor mellan Kronblom och hans fjälla, så vi får se om dom gör slag i saken under resans gång. Kanske han tom friar med stora bokstäver och en kyss på jumbotronen i Globen, eller hur tycker ni dom ska göra?

 

Per-Astrid och hans häst går nu mycket bättre och säkrare efter vägen sedan dom fick sin "övningskörnings" skylt på vagnen och alla förbipasserande förstår varför det inte går rakare än det gör. Per-Astrid är vääääldigt nöjd med sin skylt och ska hänga den på stallväggen när dom kommer hem, som ett minne av oss alla.

 

Liptons veterinär tycker att han ska komma tillbaka till gänget som vanligt, helst i går. Men vi vill att han ska få gå lite innan han kommer, så Mats Norell har tagit hem honom och kört lite för att se att han är ok och att han får gå av sig lite energi då han stått på vila någon dag. Nu är han helt återställd och fungerar perfekt, men Uffe kommer att ta ut veterenären från Hästkliniken från Rättvik i morgon för en extra koll så vi är heeeeeet säkra på att han är frisk. Så har vi nu tur så kommer Lipton att vara med oss på Globen, JIHOOOOOO!!! Sen måste vi även passa på att tala om att vi har Uffes djurbil som förråd till alla våra saker som inte får plats på vagnarna och utan den skulle vi inte klarat oss långt. För den är nästan fylld från golv till tak! Som chaffis så har vi Erland som servar oss med att se till och vara på dagens slutstation med det "lilla extra" som vi behöver i bilen.

 

Sist i kön åker Johan och Willy sovandes bakom Frodo som har fullständig kontroll på läget. Han håller ordning på gänget och ser till att ingen ramlar i diket och blir kvar. Johan håller på med avel både innom häst och köttdjur och har även entreprenader innom hästnäringen.

 

Sen så har vi Ida med oss som bor i det vargrika landet Åsen i Edsbyn, gården heter Sjols och den delar hon med Martin som får vara hemma när Ida roar sig med oss. Ida och Martin har tre hästar och en klenbening hemma som går i alla i arbete på gården.

 

Nu får vi inte glömma Krister som är med oss och skjutsar runt på vår Sigge som ska göra filmen om resan. Krister är den som sätter olika namn på oss som passar våra personligheter. Nyss så döpte han Ante till Peter Pan, pojken som alltid flyger och det stämmer ju bra och då blev ju jag såklart Tingeling och jag är nog lika virrig och pirrig som hon så det stämde som handen i handsken. Måste jag presentera oss oxå? Ok, vi har sex stycken riktiga hästar på gården och vi använder dom i allt det bara går innom både ridning och körning.

 

Nyss så fick vi varsin RIKTIG Dalahäst från Nusnäs, det är två bröder som konkurerar om tillverkningen dom har butiken mitt emot varandra så 11 st är från den ena och 11 från den andra, vi fick dom som ett minne av Timus matte och husse för den här resan. Så fick vi reda på att vi blir sponsrade med den här övernattningen på Wallstanäs gård för både folk och fä. Vi tackar allra ödmjukast för det!

 

Nu ska vi för en gång skull försöka att stämma träff med John Blund och se om vi lyckas med det!

Ha det go vänner!

 

 

 

 

 

Lördagen den 24 november 2012 kl. 21:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

23 November

Nu får jag be alla om ursäkt som inte är nattugglor, vi har tyvärr inte gjort iordning allt för kvällen förrens den här tiden på dygnet och då blir bloggen lite sent inlaggd, så då får ni ta det som morgon lektyr istället till en god kopp kaffe eller varför inte en burk cola?! Så ni vaknar till ordentligt.

 

Jag för min del återvände till gänget i dag vid lunch tid och då stod alla med mat i munnen och då menar jag alla. Att måsta åka hem mitt i en sån här resa är inget som jag kan rekomendera för jag fick abstinens efter alla, det enda som var roligt att komma hem för var att jag fick några timmar i stallet med hästarna och så kunde jag busa lite och mysa med Nhitroz  som var överlycklig att matte var hemma igen. Men nu är ordningen återställd och fast jag har tappat bort Tommy i kväll, så har jag med mig Ida så det blir uppdateringar ändå, så var inte oroliga. Hon ska hjälpa mig med att fylla i det jag inte kommer ihåg eller inte var med på ....eller hur Ida?!  Ni skulle se blicken jag fick nu, hihihihi!

 

Måste även säga att jag fick ett varmt välkommnande av alla, tom kramar och om ni bara visste vad det värmer gott. Jag tror aldrig att jag vill vara utan dessa människor och hästar mer. Så jag tar nog med mig alla hem efter att resan är över! Dom känns som en andra familj, likasinnade hästgalingar, med underbar humor och ett STORT hjärta av guld! Tack för att ni finns och ni ska veta att ni för alltid kommer att ha en speciell plats  både i mitt hjärta och i mina minnen!

 

Morgonen började i Agersta på islandshäst gården som dom övernattat så kungligt på. Det var en grundlig veterinär undersökning av alla hästarna och som vanligt så var våra nordsvenskar i så gott skick att alla fick fortsätta sin prommenad mot stora staden Uppsala. Snacka om att dom fick en rejäl sov morgon i dag, (typiskt bara för att inte jag var där och kunde sova då!) ända tills klockan 9.30 var det lungt för då avgick foran mot stan. Timus kom med sitt eget lilla gäng till lunchen och det var dom som hade allt ätbart med sig som folket gluffsade i sig med god aptit. Hästarna fick sin spagetti och köttfärsås, nej förlåt det heter visst hö och morötter när det gäller hästar fick jag veta.

 

Efter alla var mätta och belåtna så rullade vi in på väl trafikerade vägar, förbi universitetet, slotter, Riddarparken, Akademiska och de gamla militär husen tror jag visst att det är sen vidare mot Granngården och Swedol, där några gick in och fyllde på förrådet med lampor och batterier, från Granngården blev vi sponsrade med en påse godis till hästarna som dom tacksamt tog emot. Vi satte på alla reflexer och tände lamporna på vagnarna och fortsatte mot City Gross, där vi väntade oss ett hav av människor och blev JÄTTE förvånade när vi nästan var ensamma till en början. Sen fick vi veta att dom hade anonnserat liiiite tokigt, det var sagt att vi skulle  komma nästa fredag och hälsa på, men det kan ju bli lite svårt då vi redan måste vara på Globen då, så jag tror att den planeringen sprack med råge.

 

Vi återvände till "vår" parkering för att bättra på med ytterligare reflexer och då fick vi våra otroligt fina länd täcken från Norells Hästsport i Borlänge och med allt detta på oss så tror jag vi lyste mer än vad själva Forssmark gör. Efter en liten bit så hakade POLISEN på och hjälpte oss lite med trafiken. Jag sa till Ante att de trafikanter som vi möter gör tummen upp, apploderar, knäpper kort och ler, men de som kommer och kör om oss snubblar nästan på surläppen och hyttar näven, dock inte alla. Hästarna gjorde ett super bra jobb, traktorer, bussar, lastbilar och personbilar i milijoner susade förbi öronen på dom, blinkande blåljus, oranga saftblandare, under refuger och över broar, byta av filer och stanna vid rödljus. Dom var helt enkelt underbara, men vad annat kan man vänta sig av norsdsvenskar !!!

 

I dag så åkte vi även förbi ett gäng barn som stod efter vägkanten och Uffe fick frågan -Vilket LAND kommer ni ifrån??? Å vad svarar man på det, vi är ju faktiskt från Sverige men barnen tyckte vi såg ut som Ryssar!!! Hahaha!

 

Sen måste jag tyvärr avsluta dagens blogg med att tala om att ALLA hästar är inlaggda på djursjukhuset i Ulltuna, ja jag vet tråkiga nyheter men så blev det tillslut, tror det blev för mycket avgaser i lungorna på dom, host host. Nähärå, nu var jag ju där igen och ljög, tänk att ibland så hoppar det små svarta grodor ur munnen på mig, vet INTE vart dom kommer ifrån, fast lite är faktiskt sant. Hästarna är inkverterade på Ulltuna som var så vänliga att ta emot oss och erbjuda sina boxar till våra pållar över natten så vi känner att dom är i väääldigt trygga hander just nu. Vi själva ligger på Jällaskolan där vi fick en varm god gryta med smarrig kaka till efterrätt OCH en varm blöt dusch! Härligt!

Ja, men nu sa jag ju att jag skulle avsluta och då gör jag väl det då, för vi ska upp kl:04.30!

Gn´natta å söv så gött!

 

Lördagen den 24 november 2012 kl. 00:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

22 November

Då jag har varit borta från foran i två hela nätter så börjar jag få "hemlängtan" till gänget, både efter folk och fä! Besöket på sjukhuset gick bra och så nu ska jag få en ny ortros till mitt ben så att jag kan ha den på hemma och som pyjamas när jag får mina envisa sendrag och nervryckninger, som kan sitta i upp till tre dygn och har ni haft sendrag någon gång så vet ni hur det känns! Jag har hunnit uträtta en hel del idag, bla köpt ännu fler lysen och lampor till vagnen för 1300kr(!!!) ja och det är inkl ett par nya strumpor, det känns lite bättre ju mer vi syns ju längre vi kommer mot större trafikerade vägar, inte för att jag kan säga att vi inte haft tillräckligt förr heller, men jag gillar att se ut som en julgran när jag är ute. Då vet jag att jag gjort mitt bästa för att undvika en olycka iallafall.

När jag kom till stallet idag för att titta till hästarna så skrek Thrim i högan sky... -Vart har du varit någonstans?!? Jag har saknat min matte!! Så jag tog mig lite extra tid med att pyssla och gulla lite med honom innan jag måsta åka vidare och göra klart allt innan jag återförenas med "mitt gäng" igen. Nää nog pratat om det här nu.

 

Som ni vet så har jag Tommy som min "co writer" till bloggen för att vi bla inte ska glömma något och för att jag inte kommer ihåg några ortsnamn överhuvudtaget. Sen är det ju alltid roligare när man är två och ibland så kommer vi på så tokiga saker att vi måste radera lite...Man jan ju inte formulera saker och ting hur som helst...eller hur?!

Nu har Tommy uppdaterat mig om dagens händelser och det har varit rätt så lugnt på den fronten, inga utryckningsfordon eller andra trafikanter som utmärkt sig, inga hjul som fått "punktering", alla hästar mår bra och inte en enda "forbonne"

med skavsår.

 

Startskottet gick kl:8.00 i Julmyra då karavanen rullade på tills det blev dax för förmiddags fikat, turen gick efter en väldigt vacker väg som bla kantade en spegelblank sjö.  Den största nageln i ögat för dagen var vädret, luftfuktigheten var så hög att alla blev riktigt blöta trotts att man inte kunde kalla det för regn men nära nog, kan tänka mig att det är en hel del som behöver torkas inför morgondagen, Ekipagen svängde av på väg 272 till bilisternas stora glädje för att inta dagens lunch och vila hästarna och ge dom lite energi. Dom brukar få sig både en hötuss, kraftfoder, några morötter och lite salt förutom några hinkar vatten när vi stannar och sin lilla filt över rumpan för att inte bli nerkylda i sina muskler. Efter lunchen fick dom en vägvisare vid namn som Karin Hagberg som guidade alla till Agersta gård (en gård med en massa islandshästar på). Där övernattningen skulle  ske och hästarna fick vädligt vackra lyx lägenheter för natten, så dom mådde som prinsar där med sin drottning Bella.

 

Bella är den som ligger i täten med sin husse Per-Arne och väljer väg och läser kartor med mycket stor nogranhet. Hon är så lugn, trygg i sig själv och en otroligt självsäker dam. Hon tar sitt jobb på största allvar och ser till att alla hennes kavaljerer kommer dit dom ska på kvällen. Hon och Per-Arne är två av fyra i det här gänget som även kört till Röros marknad några gånger. Per-Arne är den som har koll på vart vägarna går sedan han rekat och planerat färd vägen för oss. Det är även han som med en redig stämma sammlar ihop oss när det är dax för bla. avfärd. Han har en skön humor och inte långt från ett rungande skratt.

 

De andra ekipaget som har kört forresan till Röros är Micke och Uddson. Micke (alias Kronblom) är vår lilla glädje spridare i gänget med en massa spring i benen och har riktigt dråpliga och kopiöst härliga kommentarer, nog för att vi trodde att han kanske skulle taggade ner liiiiite när hans sambo Jenny anslöt sig till oss, så håller han låda och får oss alla att skratta och må bra. Så vi tar tillbaka det där om att tagga ner, han är som han har vait hela resan och det är vi glada för!

 

Sen har vi även med oss Mats, han är den som ansvarar för hästarnas fötter, han skor, sömmar om och hjälper till när det är någon krånglig brodd som behöver bytas ut. Mats är en av de bästa i Sverige innom sitt yrke, när det gäller hovar och skoning kan jag tala om och det känns så tryggt att han är med! Mats är även den som servar facebook sidan om foran med en massa fina bilder. Han och Luringen är ett riktigt coolt ekipage som verkligen fyller sin plats, ja även pappa P-O är en härlig man som vi är glada att få känna. Båda är Gottlänningar, men Mats bor i Skåne.

 

Lipton vilar sig i form i Bergshyttan med alla sina nya damer och han blir bättre och bättre för var dag som går. Så har vi tur och alla håller sina tummar, tassar, tår och hovar för att han ska bli helt bra, så ska vi kanske kunna se till att han får komma till Globen och vara frisk! Uffe kommer att ha valacken Sent med sig och han kommer att vara Liptons ställföreträdare tills han är helt friskförklarad i sitt ben. Men han är garenterat på bättringsvägen och tur är väl det! Sent är en pigg och samtidigt lugn herre som gör sitt jobb med bravur, han blev fort en av killarna i flocken och sköter sig kalas bra. Tack igen för att vi fick låna honom av dig Mats.N med så kort varsel, det uppskattar vi alla!!!

 

Sen måste jag ju tala om att vi även har en som filmar oss på hela resan, "Sigge" han har varit med oss från när vi lastade ur våra prylar på Leksands parkering och kommer att vara med ända tills vi stänger Globen för den här gången. Han har fått helt fantastiska bilder på lite av varje under den här tiden. Sedan är det meningen att han kommer att göra en film om detta och sälja den till de som vill vara med på ett hörn och känna kännslan av att vara med på ett sådant här arrangemange. Han har en privat chaffis som heter Krister som är med, dom två åker runt och rekar vart de bästa filmerna kan tas och vart det är det bästa vyerna, ja även mitt i städerna filmas det så klart, inget utelämnnas. Sigge kommer nog att visa några av sina bilder på Globen i montern som FNH har. (Ev. så kommer det även att visas lite andra bilder på våra nordsvenskar oxå). Där kommer ni även att finna mer info om hur ni kan införskaffa en aldeles egen "for film" när den är redigerad och klar. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

 

Vi har nu ett allvarligt problem... tror det är någon slags sjuka som går bland oss i gänget, det yppar sig så illa att det krampar och gör ont, stränar och spänner....

Verkar vara "skrattkrampus" som slagit till, skrattkramp i mungiporna, för ett gladare gäng får man leta efter och ni ska inte tro att dåligt väder hindrar oss från  att skratta, skämta och ha det bra tillsammans. Solen vi alla har i oss lyser starkare än den på himmlen, det ska ni veta och vi  hopapas att ni känner värmen från oss när vi lunkar förbi.

 

Nu ska jag knoppa för att vara pigg när jag återförenas med de mina! Sussa gott!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredagen den 23 november 2012 kl. 01:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

21 November

Starten gick från SORF som tagit hand om oss och hästarna väldigt väl under kvällen/natten, med god mat och mummsigt hö. Micke spännde för sin tredje vagn den morgonen sedan resans start, den som vi talade om att vi låntat från Gerad Winrot i går. Hummm, tycker minsann att han har lite otur i sina vagns val eller vad säger ni? Men nu är det tredje gången gillt och nu var det väl själva den om vagnen inte skulle hålla ända fram till Globen! I dag fick även Micke en ny medhjälpare, sin sambo Jenny. Vi passar även på att skicka en grattis hälsning från oss alla till deras lilla son oxå som fyller två år i dag, GRATTIS, GRATTIS!!

 

Hästarna lunkade nu lungt i väg mot Heby och för att komma fram så måsta vi stoppa trafiken på riksväg 56 för en liten stund, det gör vi av säkerhetsskäl så att hela karavanen kom över samtidigt och ingen blir kvar på fel sida av vägen. Om något sådant skulle hända så är olycksrisken väldigt stor och det vill vi verkligen undvika, säkerheten framför allt.  Turen gick efter en fin liten grusväg och bredvid löpte järnvägsspåret längsmed rutten, rätt vad det var så kom ett godståg susande förbi bakifrån och skrämde skiten ut kuskarna (Ante fick nästan skrämsel hicka, hihi) men som tur var så höll hästarna huvudet kallt och reagerade inte ens med ett öron ryck!

När vi skulle passera rälsen så bar det av via en gammal träbro högt upp ovanför spåret och den gav en resonans som om 10 godståg rusade förbi samtidigt (pga järnhjulen, välskodda hästar och vackra pinglor). Ja men då säger vi det igen då, tack gode gud för nordsvensken som klarar av de allra flesta situationer med "ett leende på sina läppar och glimten i ögat".

 

Vid PEAB´s vägstaion i Hedby så fick vi en välförtjänt vila och lite gott ur forskrinen att mätta magen med, hästarna fick sin lilla filt över ryggen och den sedvanliga hötappen tillsammans med den allra godaste årgången av vatten. När vi var där så kom min mor och bonus pappa för att hämta mig för ett in planerat sjukhusbesök och med sig hade dom Ida som tar min plats på kuskbocken fram till på fredag då jag åter kommer och gör läget osäkert igen!  Med sig hade dom även vår älskade boxer hanne, Nhitroz, som blev helt överlycklig att få träffa husse & matte igen efter såååå lång tid och framför allt så måsta han ju pussa lite på Odin mule. Nhitroz passade även på att släck törsten tillsammans med Bristol som var snäll att bjuda på en slurk.

 

 

Efter lunchen så bar det av mot Julmyra efter en väldigt vacker och mysig skogsväg som slingrade sig genom landskapet. Väl framme så fick hästarna sina nya lägenheter för natten och så kom det trevligt besök av Kuskutbildningen från Strömsholm, vi har ju en elev med oss hela tiden från den kursen och dom har ett rullande schema hela resan så att alla som vill får åka med, så det var roligt att få träffa alla elever samtidigt, bla en tjej som har "vår" Vhilde som passhäst (vi sålde honom ner till kuskutbildningen i sommras, då vi visste att han skulle bli använd och omskött på bästa sätt. Av det vi har hört, så är dom mycket nöjda med honom på alla vis).

Sen när det började bli klart i stallet så motades alla  kuskar och medhjälpare in i djurbilen med grisfösaren för att sedan åka mot Gårdsjö älgfarm där dom skulle rulla ut sina fällar för natten och avnjuta en eminent middag och har dom lite tur så kanske dom får prov köra en liten sväng på en eller annan älg oxå?!?

 

Sedan var det dax för kvällens service av vagnar, hästar och seldon. Man måste ju hela tiden se till att allt är i gott skick så att vi kan erbjuda hästarna det bästa möjliga och slippa onödiga haverier och missöden som kan dyka upp som gubben i lådan. Hjul och svängkransar ska smörjas och ev dras åt, en brodd eller två bytas, en sko måste ev sömmas om, vagns och pannlampor kanske det ska bytas batterier i och selen torkas av och synas i sömmarna, ja listan kan bli lång på allt som måste kollas var kväll och även dagtid bla hovarna kollas ju flera gånger per dag.

 

Sen vill jag bara säga en sak till innan det är natta och det är att det här gänget är något helt utöver det vanliga, så fort en kris av något slag så hjälper alla till att lösa problemen tillsammans. Alla stöttar, ger tips, lånar ut och ställer upp med allt man bara kan, alla har ju olika erfarenheter och tillsammans så är vi otroligt starka och resursfulla. Så här kommer vår nya valspråk. "EN FÖR ALLA OCH ALLA FÖR EN"

Tack för i dag och god natt goa vänner!

 

 

 

Onsdagen den 21 november 2012 kl. 23:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

20 November

Revellen gick kl:04.50, då gäspade alla och drog på sig långkallingar och tjocktröja för att sedan inta frullen innan dom begav sig till stallet, då hon vi lånade stallet av var så vänlig att fodra morgon målet åt oss. Hon har ett stuteri som vi fick inkvartera hästarna på under natten och i stallet med hingstarna stod det förutom vår Bella, Valle, Lipton och Sent, även två fölston med föl. Och det blev sååå livat att taket lyfte...nähää nu ljög jag igen, ingen av dom sa något mer än ett litet -Hej här kommer vi!

 

Vi spenderade en lång tid i ett varg tätt område och jag kan tala om att bönderna hade 8!! trådar på sina stängsel så vi var aningens nervösa när vi smögförbi. Vi tyckte det var ögon som bevakade oss hela tiden, ögon på några som nog gärna hade satt tänderna i oss och kidnappat tillbaka sina anfäder som värmde oss uppe på kuskbockarna.

Där efter så stötte vi på eminenta bruks damer som Bristol tänkte flytta in till för han tyckte dom var såååååå vackra. Tidigare under resan så har han inte ens brytt sig om att svara på några gnäggningar alls, men nu måsta han bara få stanna till och beundra tjejerna för en liten stund.

 

Väl uta på gamla riks 70 så mötte vi två polisbilar i MAX fart med blåljusen på för att tätt därefter åtföljas av ett godatåg, en brandbil även den blinkade blått, tom X2000 passerade med plattan i botten och som kronan på verket så kom skyliftbrandbilen och blåste förbi. Sen kom en av polisbilarna tillbaka och blinkade för kung och fosterland och vet ni en sak då??? INGEN av hästarna brydde sig inte ens om att vika på ett öra för att kolla vad som var på gång utan lunkade lungt vidare.

 

Hästarna en av sina välförtjänt vilostunder vid Silvköparn, där vi passade på att renovera ett hjul med Tommys härliga domkraft i trä, en riktig raritet. Den ska jag ta mått på och göra en kopia av, kanske inte för att använda men den var så häftig att jag vill ha en om så bara för att hänga på väggen!

 

Sen väntade oss en mörk färd genom Salas gator för att ta oss till SORF och ett underbart mottagande, färdig ströade boxar med inlagt hö till hästarna som fixades av Gunilla.E och vår chaffis Erland. När hästarna var klara så fick vi god hemlagad mat att glädja megen med. Där mötte även Jossan upp med två paket cola till mig!!! Jippi!! Hon hade med sig pepperkakor till de andra bara för att dom skulle bli lite snällare fram mot jul.

 

Där bytte vi till en av Gerards vagnar (som själv tävlar i körning), så vi tackar och bugar för den hjälpen!

(Gerard är ordförande i Vagnshistoriska sällskapet, så han hade lite att välja på)

 

Sen har vi fått funderingar om vilka frågor och kommentarer som ställs oftast till oss.

-Kan dom verkligen se genom sin lugg?   -Ja, dom kan se bra genom luggen.

-Åååååå, vilka fina hästar!    -Tack, tack!

-Ni är inte klok som ger er ut på dyligt, bra jobbat! -Självklart så har vi inte alla hemma, som gör det här. Men vi gör så gott vi kan och det är faktiskt för våra älskade nordsvenskar som resan blivit av.

-Tummen upp och applåder. -Vi bockar och bugar!

-Vart ska ni? -Till Globen i Stockholm

-Hur långt sa du att det var??  -Ca 33 mil.

-Hejja, hejja!

-Får jag klappa hästen? -Ja, visst får ni det så länge det är med kärlek.

-Är dom trafiksäker? -ABSOLUT till 99,99%

Fler frågor och svar kan vi skriva lite längre fram i bloggen.

 

Vi tycker det är så roligt när folk spontant kommer ut till vägkanten och hejjar på oss när vi "susar" förbi och vet ni då, en del har vi nästan tagit på sängen verkar det som för dom står i häckar och på trappor i bara kort kalsonger/trosor och vinkar glatt!!!

 

Under den här resans gång så har vi med oss en filmare "Sigge" som dokumenterar allt som händer och sker, materialet kommer sedan att klippas till en fin reseskilldring om Nordsvenskens väg ner till Globen och där även händelserna bakom kulisserna. Den filmen kommer attt komma ut till försäljning så småning om. Den filmen läggs ut till försäljning såsmåningom, mer information om detta lite längre fram.

 

Till er som undrar så är Lipton bättre i sitt ben i dag konstaterade veterinären men inte helt 100 så Sent går med oss ett tag till så Lipton får vila några dagarinnan han återkommer till sitt gäng. (Personlig fråga till Mats -Kommer du och hämtar Sent och lämnar Lipton till oss när/om det blir dax???  )

 

Sen har vi ju lovat lite bilder oxå och dom kanske dyker upp när ni minst anar.....eller inte!

 

Klappa nu om dina hästar och se till att dom har det bra inför natten för nu tänker iallafall Tommy och jag gå och knyta oss för den här gången. Sussa gott!

 

 

 

 

Tisdagen den 20 november 2012 kl. 22:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

19 November

Faktiskt så har det hänt så väldigt mycket i dag så jag vet inte hur och när jag ska börja berätta................så jag och min blogg kompanjon Tommy stuntar helt enket i att berätta något mer i dag, men om ni tjatar då så kan vi väl berätta om lite om bla, mörkerkörning, hästhaveri, låååååånga bilköer, blådjus och en massa annat, jaha, då var vi där igen och skulle börja berätta allt som varit under dagen.

Då börjar vi från morgonen den här gången.....

 

Klockan 7.00 i Hammre - Hedemora ridklubb så var alla uppe och ute för att göra en rekorderlig veterinär besigtning av hästarna och alla gick igenom och fick starta sin resa, med en liten reservation på  Lipton, han skulle få gå en bit med gänget för att se om han rekade till sig och sedan göra en ny veterinär undersökning. Mats.T rev av honom sulorna för att se om det berodde på att han fått fel tryck på sin sula och stråle av plastsulan. Så skrittade vi iväg mot Hedemora city vidare över älven vid Grådö, där vi bröt resan för att inte fresta på Lipton något mer då han började gå orent och vi ringde till veterinären som fick komma och titta till honom och det bestämdes att han skulle få åka transport ner till nästa övernattnings ställe. Vi fick tag på en chaffis med transport som kom för att hämta honom och med sig så hade han en utbytes häst, valacken Sent, Mats Norell som ställde upp med att hjälpa oss med detta lånar nu även ut Sent resten av resan till Lipton blir bra och åter kan ställa sig i ledet.

 

Färden gick vidare i en riktigt härlig trollskog på underbart mjuka vägar och det var faktiskt jätte skönt för öronen att få vila lite från järhjuls skramlet. Sen var vi åter på asfalt och vi knallade mot Grytnäs. Efter den vägen så började det att bygga på en otroligt lååååååång svans av bilister, som tur är har vi benreflexer, blinkande lampor , pannlampor och ficklampor och lite till som vi är utrustade med för skymmningen kom fort. Så när vi var i Jularbo så ringde vi efter förstärkning, bestående av farbror polisen som med blåljusen påsalgna började dirrigera trafiken åt oss och det är vi varmt tacksamma för, tack. Tack även, för att ni ställde upp när vi behövde er så mycket, för trafiken började bli väldigt intensiv och irriterade och började göra lite dumma saker.

 

Efter en välbehövlig vila så började vi traska vidare i kolsvarta kvällen mot Bergshyttan där vi fick kampera på IOGT-NTO lokalen i byn och alla pojkar fick bo på ett stuteri i närheten. Jo, visstja glömde en sak, när vi stod vid vägkanten och vilade så kommer det en liten kille i sin EPA och spelar högt så det hördes ända ut, när jag hörde vad det var för låt så skrattade jag så tårarna rann, För man hörde "Vad du är söt min kära lilla ponny".

 

Och med den lilla raden slutar vi skrivandet för dagen tycker vi, för nu är vi trötta och ska natta, för att vara pigga och alerta i morgon. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 

Måndagen den 19 november 2012 kl. 23:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

18 November

Dagen började med en massa strul då en av våra medhjälpare fick ta ambulansen in till sjukhuset för en allvarlig infektion i kroppen. Nu sänder vi en hel bunt med krya på dig och bamse kramar till vår Sara. Vi väntar på att du ska bli bra och komma tillbaka till oss, snarast!!!

 

Innan stareten så värmde vi upp med några bakvarv på banan i 20 tempo, sen bar det av ut på byn. Då gick vägen förbi Gustavs där vi tankade hästarna vid Statoil och vidare förbi hemma hos Agneta och Tommy. Bristol ville inte tillbaka hem för han har fått mersmak av att vara forbonde häst och det tänker han inte sluta med innan vi är helt klara på Globen. Vid Statoil dök vår andra fanclubb upp och dom följde med oss hela vägen ända in i stallarna på kvällen, vilket vi tyckte var helt kanon.

 

Redan vid Svärdsjö så hakade vår första "fanclub" på och dom följde med oss hela vägen ända till Naglarby, det var ett vackert ekopage draget av en lugn och trygg "smalbening", sånt uppskattar vi!

 

I dag hade vi inte någon veterinär kontroll så nu är alla hästar halta, en har tappat ena örat och en annan har fått en redig knut på svansen, så ni förstår hur uselt det är. Men i morgon kommer veterinären och tittar till dom och då får vi se om vi har lyckats hitta örat och satt tillbaka det med sliver tejp eller nåt.

 

Säter nästa!!! Där möttes vi av otroooooligt mycket folk som väntat i timmar före utsatt tid för att få se riktiga hästar med våra galn forbönder vid tömmarna. De klappades, gullades och matades med knäckebröd tills det sprutade smulor över hela torget när hästarna frustade.  Nu får ni vänta med att läsa ett tag för vi måste hinna ner till Hedemora innan jag kan skriva något mer......................................................Så är ni klara nu, kisspausen är över  för nu fortsätter jag att skriva och den som inte är klar får knipa av och skvätta ut det sista i nästa paus.

 

I Hedemora möttes vi av ett hav av folk som stod redo med sina kameror för att föreviga detta för tid och evighet. Vi kom infarandes med facklor och det var nästan så vi sjöng "Bjällerklang" för stämmningen var på topp. Efter ytterligare en timmes knäckebrösd ätande så gick vi vidare mot nattens uppstallning som "bara" skulle ligga ca 3km bort, men då vägvisaren missade avfarten i mörkret så blev det en härlig sista sväng på, ja låt oss säga 5km. Dagens total sträcka blev ca 45km och det känndes som om det var 500m, för så roligt har vi efter vägen. Det är alltid någon som hittar på något roligt bus eller annat otyg, så vi blir INTE uttråkade på något vis.

 

Sen var vi på plats hos Hedemoras ridklubb och då tränade vi lite inför den stora entré på Globen med ett två timmars hårt dressyr pass i ridhuset... eller inte då!!! Vi körde in vagnarna och spännde ifrån och Micke hann nästan inte ens få Uddson ur selen förrens han kastade sig på rygg och gnussade in så mycket grus han bara kunde i pälsen så att husse skulle få lite att göra och inte bara gå omkring och vara sysslolös och knappt hann han resa sig förrens nästa följde hans exempel och kastade sig på backen mitt i ridhuset. Så även Lena fick lite puts jobb på sin "lilla" Valle då han gjorde sig ett redigt sandbad han oxå! Tänk er vad skönt det kan vara att få av sig selen och bara klia, klia, klia! Det är suuuuuper skönt förstår ni!

 

På ridklubben fick vi en fantastisk middag bestående av lök och potatis soppa, morotsbröd och pålägg och vet ni då vi fick efterrätt, en redigt god och kletig kladdkaka, kan man sluta dagen på bättre sätt?? Näää, det går inte!

 

Nu är hästarna nattade och Tommy och jag sitter på ett bord och plitar ihop dagens bravader medans Ante sover under bordet vi sitter på. Och ett litet tillägg ska göras i dag,,,,så håller "gubbarna" låda dom snarkar ikapp denna härliga kväll, så inte ens katten kan sova.

 

Sen kommer vi åter till det där med bilister och jag säger det nu och garanterat kommer det att tas upp flera gånger....vart har folk lärt sig att vara en med trafikant , ingenstanns verkar det som för vi träffar nästan bara på "mot trafikanter". Jag förstår inte hur dom vågar riskera sitt eget liv och så många andras bara för att ta sig fram så fort det bara går.  Tänk er omkörningar i back krön, vid möten, i kurvor och på en hel massa oframkommliga ställen, då prejar dom sig om! Nu ska vi inte spy galla över alla bilister för det finns faktiskt dom som verkligen gör allt dom kan för att vara snälla och sympatiska mot sina med trafikanter och i detta fall så är det vi. Dessa bilister bugar och bockar vi för, tack. 

Men vet ni en sak nu måste jag sluta för Tommy rammlar snart av bordsskivan av trötthet.....så även jag.

En sista rad bara "nu äntligen är Nordsvensken på väg".

Natti natti!!

 

 

 

Måndagen den 19 november 2012 kl. 01:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

17 November

Framme på Romme travet och hästarna håller på att få sin kvällsmacka nu. Sen ska dom få sin välförtjänta vila för natten. Ni kommer att tycka att jag är tjatig och ensidig när jag skriver, men jag kan som sagt inte låta bli att säga det om och om igen...HÄSTARNA ÄR HELT OTROLIGA!!! Vi har gått ca 3mil i dag och haft ytterligare en veterinär besigtning och ingen fick fortsätta..... med att åka transport.... utan ALLA blev godkännda att promenera själva ner efter vägens kant.

 

Dagen började i Bodarna - Gagnef efter en kanon inkvartering för både folk och fä, vi njöt av kvällsmaten och hästarna sin hötuss. Vi sov alla i ett och samma rum och hör och häpna men ingen "gubbe" höll oss andra vakna med sina snarkningar och det var bara rofyllda snusningar som man hörde. Härligt värre!

 

En sak vet vi nu och det är att vi skapar mycke glädje och uppmärksamhet bland alla människor, de får ett gulligt litet leende på sina läppar och apploderar när vi glider förbi och det värmer oss, vilket i sig är jättebra då vädret har varit lite gråmulet och råkallt.

 

Timmarna rinner iväg och i ett huj så är vi framme vid nästa rast plats, vi försöker köra en sträcka och sedan låta hästarna ta igen sig, dricka vatten och mummsa på något gott innan det bär iväg igen. Vi gör vårt bästa för att ibland föra ett samtal mellan vagnarna...men det är lite svårt då både hjärnhjulen skrammlar, klockorna pinglar och hovarna klapprar på vägen, men vi försöker iallafall.

 

Lunchen åtnjöt vi vid varsin tall i skogen, ätandes Leksands knäckebröd och Gustavfskorv, mumma värre. Det känndes nästan som att det var för 100år sedan, lugnet i skogen, hästarnas tuggande och gubbarnas råa skratt.  Vi fick mycket besök från förbi passerande som såg oss och drog på en grisnit och kom och klappade hästarna, berättade egna häst historier och beundrade vad vi gör och vad vi vill med den här resan. Även skogsägaren dök upp med ett brett flin på sina läppar och tyckte det var så roligt att det åter var hästar på hans mark.

 

Sen bar det av mot Kupolen i Borlänge för ett "reklamstopp" och mingel med lite människor. Vi gled in i sakta mak mot ingången, mellan avspärrningar, trottoarer och folk. Hästarna stog mitt i smeten med folk upp över öronen som klappade och gosade med goa mular. Alla barnen fick knäckebröd att bjuda hästarna på och de passade även på att ta någon bild eller två på våra lurviga vänner. Sen tågade vi vidare genom rondeller, trafikljus och dubbelfiliga väger mot Romme.

 

Väl framme fick vi chansen att stalla in hästarna på banan och låna duschen för att få av dom lite svett och resdam. Sen stoppade vi i oss... vänta....vänta lite till............... hihi...vänta....Thai mat! Men gott var det, må ni tro.

 

OM, jag får klaga på något så är det vissa trafikanter. För att dom inte riktigt vet vad hästen tar för plats med sin långsamma hastighet, utan paniken inträder och man gör väldig konstiga och oövertänkta omkörningar som kan resultera i väldigt olyckliga händelser.

 

Sen så behöver jag inte duscha i kväll för det har Musse redan fixat med en masssssa pussar!!  Trevligt!!!

 

Höres i möra!!!

 

Lördagen den 17 november 2012 kl. 22:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

16 November

Ja, om jag är helt ärlig och inte ljuger och inte överdriver, så tror ni mig inte ändå!

MEN HÄSTARNA HAR VARIT HELT UNDERBARA!!!!!

Morgonen började redan 5.00 på morgonen med frulle till både oss och hästarna. Sen åkte vi till Leksands knäckebröds fabrik och packade trillorna och det som inte fick plats ställde vi in i Ulf´s lastbil och det kan jag säga rakt av att OM vi inte har haft den med så har vi fått lämna en hel massa packning på parkeringen! Tack gode gud att vi har den!!!

 

Kl:8.00 så var det veterinär besigtning och eftersom att alla ekipage är med här i kväll så blev alla friskförklarade och fick börja resan. Vi packade vagnarna och surrade lasten sen kom pojkarna farande i ett huj upp till fabriken och vi satte för. Det blev lite kaos när alla pojkar ville vara tillsammans och några gick ifrån, så det blev lite tok i starten, för direkt efter så skulle vi in på en parkering och träffa lite folk så dom hann aldrig gå av sig innan föörsta stoppet. Men sen vi fått gå några varv runt runt så varvade alla ner och åt knäckebröd så det rann ur munjiporna, gott serru!

 

Sen ca 10.30 så började vi traska mot Stockholm och glad i hågen så luffsade pojkarna i väg. Timus, den levande "dalahästen" som vi har med oss gick bakom en bra bit innan han klev på sin transport, för att ta det lungt. Han är 30 år gammal igentligen, men inte i dag, för han hade så roligt att han trippade lätt på foten som en tre åring. Han har nu ett målat täcke på sig, tom med hals som han ska ha på alla reklamstopp, men i Globen ska han målas på riktigt med barn ansiktsfärg som tom går att äta. SÅ DET ÄR INTE FARLIGT FÖR HONOM!! Först av allt så ääääälskar han att bli om pysslad och att stå i centrum, så han verkligen njuter av sin förvandling och blir han hungrig så har han ju "mat" målad på kroppen.

 

Dagens etapp blev på ca2.5-3 mil. Det var många glada skratt som ibland överröstade skrammlet från hjärnhjulen, klappret av hovar och våra nya pinglor som vi fick från Morells klockgjuteri i Mora.

Det blev några kortare stopp och vattenpauser efter vägen, som uppskattades av både folk och fä. Det blåste lite snåla vindar i dag så man blev lite husken efter ett tag. Men vi var ju lastade med "101"st fällar så vi klarade oss bra ändå.

 

Jag måste bara säga det pojkarna imponerade starkt på oss alla. I morse var det första gången som alla träffades och det blev ingen tumult alls! Det ni, det är våra Nordsvenskar det! I natt står fyra stycken hingstar (Lipton, Frodo, Uddson och Odin) i ett litet stall en bit från där vi bor och två av hingstarna (Bristol & Luringen) har en annan lägenhet, sen står Isabella, Valle och Timus i en annan cupé. Det är OTROLIGT lungt i stallarna så man nästan blir rörd till tårar, för att dom uppför sig så bra och coolt mot varandra , trotts att ingen av dom träffats tidigare!! Jag har sagt det några gånger nu och jag kan LOVA att jag kommer att säga det miljoner gånger till innan resans slut!!

 

Sen har vi ju alla som är med och nöter skosulor oxå,  vilket gäng!!!

Namn
Per-Arne Spännar - Vivi Sandström
Lena Casselbrant - Elever från Strömsholms kuskutbildning
Mikael Heed - Jenni Andersson /
Johan Pettersson - Willy Wallberg
Mats Thomsson - Per-Olov Thomsson
Agneta Weingård - Tommy Wennström
Ulf Magnusson - Sara Eriksson
Anders Svensson - Madeleine Bohlin

Timus ägare och konstnär
Sonja Eriksson
Erkers Linda Leander
Sigurd Jönsson

 

Vågar man erkänna nu att man varit så spännd och nervös inför hela det här?

För det har jag, med råge! Men nu känns det alldeles, otroligt, fantastiskt underbart att få vara med om ett så stort arrangemange och tänk vilken chans vi får att marknadsföra Nordsvensken och tänk att vi verkligen ska till Globen! Kan ni fatta det... nej inte jag heller, det tar nog ett tag innan det sjunker in i medvetandet.

 

Nu har jag fått order av husse att stänga ner datan och sova, där med basta!!

Så jag gör väl det då, G´natta rå!
 

 

 

Fredagen den 16 november 2012 kl. 22:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

15 November

Nu börjar snarkningarna höras genom väggarna och några "natt suddare" sitter och äter smörgås tårta innan det är dax att slå igen sina blå.. eller gröna...

Själv sitter jag i sängen och försöker att inte väcka mina säng grannar med kanackandet på tangentbordet, men lite hämd får man väl ha för alla "stockar som dras" tycker jag.

 

Vi hade planerat att åka från stallet kl:14 men mitt i allt packande så ringde telefonen och då var det Hudiksvalls tidning som ville komma ut och gör ett reportage om resan...mnja okej då, det är ju alltid bra reklam för Nordsvensken att få synas i tidningen så varför inte.

Då låg vi efter i tiden redan där och då skulle ju Ante packa sina saker och en massa annat innan vi kunde åka, så vi var inte nere förrens kl.19.53!

 

Resan ner gick jätte bra Odin stod och sov hela vägen. Kanske för att han fick börja sin morgon med en kort tur i selen och sedan på lunchen tog jag ut honom på ett gympa pass, så han fick stretcha musklerna lite och böja sig än hit och än dit, innan han skulle stå på transporten.

 

Trillan packade vi klart när vi kom ner och Odin ställde vi in i samma stall som Luringen, Frodo, Lipton och Uddson. Jag kan faktiskt säga att pojkarna snackade inte mycket skit när dom träffades, någon orkade drista sig till ett halvt gnägg sen var det nog.

Annat var det när vi träffade på de tvåbenta, då blev det lite snack om hur det skulle se ut under morgondagen och vad det var för tider vi hade att hålla oss till och vad vi skulle rätta oss efter. Jag kan nog säga att vi blir ett glatt gäng med mycket trevliga individer och ortoligt härliga hästar!! Jihoooo, vilken upplevelse!!

 

Nej, men titta nu är klockan 00.43 och då blev det dax för mig att dra ur strömmen!

Plopp.......

 

Fredagen den 16 november 2012 kl. 00:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Snart bär det av mot Leksand!!!

Om ni bara visste vad det pirrar i min mage nu!!

Snart börjar det bli dax att åka till stallet för min del, allt är klart här hemma så det är bara att lasta prylarna och ge sig i väg och fixa till Odin. Tänk om jag har glömt något ändå??? Ja men då får det vara så och så fixar vi det under vägens gång.

 

Men först av allt så måste jag...

Få tacka hus och hundvakterna för att dom ska bo här i vårt hus så det slipper vara tomt under tiden vi är borta. Tack, tack!!

Även få tacka ALLA sponsorer som hjälper till att genomföra detta arrangemange, tusen tack för att ni finns!

Bocka och buga för alla som har varit inblandade i att marknasdföra vår Nordsvenska ras och resan, som fixt och donat så att allt klaffar och fungerar!

Sen tar jag av hatten till alla deltagare och hästar på resan, för att dom tar sig tid och ork att genomföra en så otrolig häftig grej och gör allt för att visa vår underbara Nordsvensk från sin bästa sida!

Sen vill jag även tacka alla "NSV fans" som följer oss genom resan via div media, tack för att ni stöttar oss!

Sen får vi inte glömma bort att tacka veterinärerna som kommer att kolla upp våra hästar under resans gång!

Nu hoppas jag att jag tackat alla som jag kan och har jag inte det så ber jag om ursäkt och tackar även er, TACK!

 

Längtar efter att få träffa alla personligen och få se hur det är med alla hästarna. Ska bli väldigt intressant att se hur hästarna kommer att göra när dom träffas och får "bonda" lite, vilka som kommer att fatta tycke för varandra och vilka som tittar snett på den andre...men det tror jag inte kommer att ske faktiskt och tänk er "Drottning Isabella" vad hon kommer att bli beundrad av alla pojkar!

 

Nej, men nu har jag verkligen inte tid att sitta still längre, skynda, skynda...men vad fjärilarna gjorde sig påmind nu då, huvaligen.

Vi får höras snart igen. Ha nu en härlig dag!!

 

Torsdagen den 15 november 2012 kl. 09:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

14 November

Tror ni att vi får sova något i natt...nej det tror inte jag heller!

Allt är packat till Odin nu och det mesta till mig själv, samt de kläder vi ska ha med för att kunna låna ut till de som behöver. Men Ante stackarn har inte ens hunnit packat ner ett par kalsonger! Han är iofs van att ligga borta och jobba, så han har sin rutin att stoppa ner det han behöver lite snabbt i en minimal väska och i sista sekunden. Ånej, jag kan inte hjälpa honom heller fast jag vill, han har sin bild på vad han vill ha med och det är inte samma som det jag tänker på, så då blir det bara fel. Men jag kan tänka att det blir lite annat i morgon, då får jag nog höra -Maddis, vart är mina byxor? Vart ligger den tröjan?

 

Odin har gått ett kortare pass med skogsvagnen i dag, bara så att han fick röra på sig lite och få aktivera kroppen, i stället för att bara stå vid höhäcken och mummsa.

Jag tror att han börjar ana att det är något på G förstår ni, han kanske har hört hur vi pratat och lagt ihop 1+1 =17.

 

Snacka om att vi har ett väldigt konstigt väder just nu, kallt i går -6 och kanon varmt i dag +11. Undrar vad det blir för väder under resans gång? Har alla lagt i tillräckligt med underställ eller är det på tok förmånga? Ja, ja det märker vi. Men får man lämna in ett önskemål så kommer det ett här.  -Snälla , snälla låt oss slippa blötsnö, häll regn och storm!

 

Ante åkte ner till Leksand i dag med trillan och lite större saker, så att inte allt blir kvar till i morgon. Tur är väl det för jag tror att Odin skulle tycka att det blev lite trångt att dela transport med både trilla och el-rulle annars. Ante kom nästan nyss hem från Leksand och nu tror jag att han har slocknat i fåtöljen.... för det låter så här från vardagsrummet -Zzzz!

 

Jag ska hälsa "Lycka till" till alla forkörare från Magnus Gustaphsson som skrivit en liten rad här i bloggen. Även Weronica Sandgren hälsar att "Vi ses på Globen".

Om du oxå vill säga några ord så är det fritt fram att knappa ner några bokstäver i en kommentar.

 

På återseende!

 

 

 

 

 

 

 

Onsdagen den 14 november 2012 kl. 23:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Forbondebloggen loggan

Ooops!

Jag glömde tala om att jag gjort en liten logga till bloggen oxå, hoppas den duger.

 

 

Ha nu i minnet att det här är mina tankar, upplevelser och iaktagelser, inte så blodigt allvaring och strikt. Alltså inget att hänga upp er på om det är något ni inte gillar. Bara dra på smilbanden och läs vidare. Njut tillsammans med oss som får chansen att göra den här roliga och udda resan.

 

Onsdagen den 14 november 2012 kl. 00:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

13 November

Var till stallet och plockade fram lite prylar till Odin, åhej åhå, vad det är mycket som man ska tänka på. Vaccinerat klart hästen?? Japp! Pass?? Japp! Reservdelar?? Japp! Seldon i bra skick?? Japp! Foder, skor, täcken och ALLT annat?? Nja, ska kolla en gång till i morgon så inget är glömt. Vad ska med på vagnen, vad ska med i följe bilen, vad ska sadel/sel skåpet packas med och vad kan åka direkt ner till Globen?

 

Hoppas att jag har tänkt på allt nu för i morgon åker Ante ner till Leksand lastad med trillan och de mesta som ska med på resan. Då är det bara hästen kvar som ska fixas till.

Ja och resterande hemma i stallet förstås, för vi måste ju se till att allt flyter på även där när vi inte är hemma. Som tur är så har vi jätte bra hjälp i stallet när vi är borta dom sköter om hästarna kalas och det tackar vi för! 

 

Odin har bara gått ett litet pass idag, dragit stock och duschat, så han är nog nöjd.

 

Mor har även varit här idag och sytt och tro på gröne så hann vi...INTE klart i dag heller, det blir nya tag i morgon. Mina kjolar, västar och Antes jacka är klara, ok förutom en liten knapp. Men då var ju inte allt kvar i allafall.

Nu insåg jag att jag har lite problem med skor!!! Då jag inte kunnat använda mitt ben riktigt på fyra månader så har jag en ortopedisk stövel med ÖPPEN tå och jag kan säga att det är kallt, kanske jag måste göra ett överdrag till den oxå så jag håller temperaturen i foten trotts mina nya sponsrade värme sulor?! Jag har iofs hittat en passande skoterkänga i st 42 som matchar min 38a perfekt, men den går nog inte riktigt på, ja ja nog tjatat om det nu.

 

Jag lovade ju att sätta in en bild på mitt skåp som jag gjort och den kommer nu, prov lastad med både sadel, sele och en boxer. Nhitroz är så nyfiken på vad vi sysslar med och är suuper rädd att han inte ska få följa med. Faktiskt så blir han kvar hemma med sina hundvakter, mamma ska ha honom under den största tiden men min svärmor ska ha honom en natt och så även Emma med familj.

 

Det är konstruerat så att alla krokar och lådor går att flytta på och ta bort sen är det bara en tunn plåt list kvar och inget petar ut. Det är låsbart och sen så finns möjligheten att sätta fast det med hänglås så ingen promenerar i väg med det och vi står där utan sele när det är dax. Jag ska försöka komma ihåg att ta en bild på skåpet när det är riktigt lastat, så finesserna syns lite bättre. Men det får bli i morgon. Go´natt!

 

Tisdagen den 13 november 2012 kl. 23:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

12 November

Dagen började seeegt, men den tog sig snabbt kan jag tala om. Min mor kom för att hjälpa mig att sy färdigt lite kläder, göra ändringarna klara och packa det sista...trodde jag ja! När kvällen lade sig med sitt mörker över gården så insåg vi att det var en del kvar att göra ändå! Jag vet inte riktigt hur man ska bete sig för att få både orken och tiden att räcka till, men skam den som ger sig. 

 

I dag fick jag även ett intressant samtal ifrån Malin. G, som frågade om det var ok att länka den här lilla galna och felstavade bloggen till FNH Riks så att de som vill får följa mina tankar och upplevelser på resan tillsammans med de andra forbönderna och våra härliga nordsvenskar...och ja det kan ni väll få tänkte jag. Från början var det tänkt lite mer som min egen dagbok, ja så jag håller koll på vad jag själv gör menar jag, men nu får jag nog tänka på vilka tangenter jag klickar på. Gulp!

Ni som är nya på mina sidor ska veta att jag har dyslexi så felstavningar får ni leva med här och lite sjuk humor. 

Ja en sak till kanske jag ska säga.... VÄLKOMMEN!!

 

Ante var ut och körde Odin själv i dag med järnhjulsvagnen, kors och tvärs på alla småvägar runt stallet och ut i byn så han fick sig lite och titta på och inte bara behöva räkna träd som vanligt.

Sen så har Nhitroz nästan fått spunk på mig i dag då jag varit sååå tråkig och inte lekt något, utan bara rullat runt och pysslat med allt utom honom. Så när jag tog fram mina pälsvantar så fick han spel och attakerade dom och då måsta jag ju ta mig lite tid och göra honom glad. Hans nya självutnämnda "lekkamrater" som satt på mina häder brottades ett tag med den överlyckliga jycken innan dom återgick till sitt "jobb". 

Så trotts en seg början så slutade dagen väldigt bra tycker jag.

I morgon tar jag nya tag och svänger in till stallet för att packa lite prylar till Odin och kanske ta en liten tur, vem vet?!

 

Tisdagen den 13 november 2012 kl. 00:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

11 November

Tjoho! I dag har jag varit i stallet och fixat lite och varit ut med Odin och kört, vi körde en rejäl sväng över skogen och runt i byn. Bla. över alla broar för första gången, i trafiken (vet iofs att han inte bryr sig om bilar odyl, men det är ändå bra att träna) genom bostadsområden och "centrum". Nhitroz och Ante gick hela svängen över skogen så dom fick sig en rejäl prommis. Sen när vi kom till byn så satte jag mig bak på maratonvagnen för att hålla i "nyfiken i en strut" så han fick vila lite och Ante körde resten av vägen hem, en riktigt skön och härlig dag...trotts kyla och regn!

 

Söndagen den 11 november 2012 kl. 23:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

10 November

Mycket av dagen har tillbringats i fåtöljen då kroppen inte har velat göra det jag vill. Nu börjar det kännas att jag inte har råd med fler sådana dagar då det är så mycket kvar att fixa. Men lite har ändå hänt, lite sysaker har införskaffats, så även hundmat tackvare mamma och Lasse. Tvätten är ren och hängd, sängen nybäddad och lite mer kläder framtagna. Alla listor börjar bli klara att packa efter och det känns inte som det är så mycket som är glömt längre, eller?!?

 

I dag har även Emma från hemtjänsten varit här och det tycker både Nhitroz och jag är bra, hon är min kontaktperson och är helt kanon! Hon är ledig i 3v för deras familj har skaffat en boxer valp så det var ett tag sedan hon var hit i jobbet. Valpen heter Elton och är en suuuper söööt liten kille! Nhitroz har adopterat honom som sin lillebror så när Emma svängde in på gården så gick han till bilen och väntade på att Elton skulle ramla ur, men han var inte med! Snyft! Men vi kanske får träffa honom på måndag eller tisdag, så vi håller modet uppe.

Emma har hjälpt mig under dagen att pyssla, plocka och packa lite och det tackar vi för. Sen var Fia hit på kvällen och vi hade ett givande samtal om lite av varje, bla så pratade vi en del om assistent, men det tar vi en annan gång i en annan "blogg".

Nu ska jag lägga mig och titta på film och hoppas att jag somnar, god natt alla!

 

 

 

 

Söndagen den 11 november 2012 kl. 00:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Forbonderesan Leksand - Globen

Forbonderesan Leksand-Ericson Globe

Det här kommer att bli min lilla "blogg" under resans gång och jag tror jag börjar i dag....

Förebredelserna har varit många, långa och roliga. Nu håller jag bara tummarna för att jag håller hela vägen så jag får vara med om allt, tillsammans med människorna som är med och de underbara hästarna!

Resan kommer att vara från 15 november till 3 december.

(På första sidan finner ni en presentation av alla som är med, klicka HÄR.)

 

8 November 2012

Kvällen tillbringades på pappas verkstad där jag gjorde klart sadel/sel skåpet tills vi kommer ner till Stockholm. Vill gärna ha möjligheten till att låsa in sadel och sele så inget försvinner i onödan. Jag har gjort det mesta själv och konstruerat det hur det ska se ut och vilka finesser det ska vara. Ja, får jag säga det själv så är jag nöjd! Kanske kan lova en bild på skapelsen oxå. Jag trivs jätte bra i verkstan, för jag får möjligheten att skapa och förverkliga mina ideér, vissa måste man kasta på återvinningen och vissa fungerar som det var tänkt. Skåpet hör till den senare kategorin som tur är.

 

9 November

I dag så kommer min mor för att hjälpa mig att sy om och sy till mina kläder inför resan, det som behövs. Vi ska packa, plocka fram och kolla vad som är absolut nödvändigt så inget annat slinker ner i mina väskor. Det värsta med mig är att jag måste ha så fruktansvärt mycke saker med utöver det vanliga. Rullstolar, laddare, skenor, extra kläder, sängkläder upp över öronen och en del annat "nödvändigt" som hör ihop med sjukdommen, men det får jag svälja och acceptera. Det blir nog värre med att lugna husse när han ser lasten med alla väskor!

Nhitroz har varit suuuper rädd att jag skulle åka redan idag, utan honom så han har stått framför mig så jag nästan kört över honom eller så har mamma snubblat på honom eller så har han legat i min resväska! Men han SKA få följa OM inte jag hittar någon som kan ta honom i några dagar tills mor kommer hem och kan ta honom tills vi kommer hem.

 

Fredagen den 9 november 2012 kl. 15:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters