Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

13 November

Var till stallet och plockade fram lite prylar till Odin, åhej åhå, vad det är mycket som man ska tänka på. Vaccinerat klart hästen?? Japp! Pass?? Japp! Reservdelar?? Japp! Seldon i bra skick?? Japp! Foder, skor, täcken och ALLT annat?? Nja, ska kolla en gång till i morgon så inget är glömt. Vad ska med på vagnen, vad ska med i följe bilen, vad ska sadel/sel skåpet packas med och vad kan åka direkt ner till Globen?

 

Hoppas att jag har tänkt på allt nu för i morgon åker Ante ner till Leksand lastad med trillan och de mesta som ska med på resan. Då är det bara hästen kvar som ska fixas till.

Ja och resterande hemma i stallet förstås, för vi måste ju se till att allt flyter på även där när vi inte är hemma. Som tur är så har vi jätte bra hjälp i stallet när vi är borta dom sköter om hästarna kalas och det tackar vi för! 

 

Odin har bara gått ett litet pass idag, dragit stock och duschat, så han är nog nöjd.

 

Mor har även varit här idag och sytt och tro på gröne så hann vi...INTE klart i dag heller, det blir nya tag i morgon. Mina kjolar, västar och Antes jacka är klara, ok förutom en liten knapp. Men då var ju inte allt kvar i allafall.

Nu insåg jag att jag har lite problem med skor!!! Då jag inte kunnat använda mitt ben riktigt på fyra månader så har jag en ortopedisk stövel med ÖPPEN tå och jag kan säga att det är kallt, kanske jag måste göra ett överdrag till den oxå så jag håller temperaturen i foten trotts mina nya sponsrade värme sulor?! Jag har iofs hittat en passande skoterkänga i st 42 som matchar min 38a perfekt, men den går nog inte riktigt på, ja ja nog tjatat om det nu.

 

Jag lovade ju att sätta in en bild på mitt skåp som jag gjort och den kommer nu, prov lastad med både sadel, sele och en boxer. Nhitroz är så nyfiken på vad vi sysslar med och är suuper rädd att han inte ska få följa med. Faktiskt så blir han kvar hemma med sina hundvakter, mamma ska ha honom under den största tiden men min svärmor ska ha honom en natt och så även Emma med familj.

 

Det är konstruerat så att alla krokar och lådor går att flytta på och ta bort sen är det bara en tunn plåt list kvar och inget petar ut. Det är låsbart och sen så finns möjligheten att sätta fast det med hänglås så ingen promenerar i väg med det och vi står där utan sele när det är dax. Jag ska försöka komma ihåg att ta en bild på skåpet när det är riktigt lastat, så finesserna syns lite bättre. Men det får bli i morgon. Go´natt!

 

Tisdagen den 13 november 2012 kl. 23:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

12 November

Dagen började seeegt, men den tog sig snabbt kan jag tala om. Min mor kom för att hjälpa mig att sy färdigt lite kläder, göra ändringarna klara och packa det sista...trodde jag ja! När kvällen lade sig med sitt mörker över gården så insåg vi att det var en del kvar att göra ändå! Jag vet inte riktigt hur man ska bete sig för att få både orken och tiden att räcka till, men skam den som ger sig. 

 

I dag fick jag även ett intressant samtal ifrån Malin. G, som frågade om det var ok att länka den här lilla galna och felstavade bloggen till FNH Riks så att de som vill får följa mina tankar och upplevelser på resan tillsammans med de andra forbönderna och våra härliga nordsvenskar...och ja det kan ni väll få tänkte jag. Från början var det tänkt lite mer som min egen dagbok, ja så jag håller koll på vad jag själv gör menar jag, men nu får jag nog tänka på vilka tangenter jag klickar på. Gulp!

Ni som är nya på mina sidor ska veta att jag har dyslexi så felstavningar får ni leva med här och lite sjuk humor. 

Ja en sak till kanske jag ska säga.... VÄLKOMMEN!!

 

Ante var ut och körde Odin själv i dag med järnhjulsvagnen, kors och tvärs på alla småvägar runt stallet och ut i byn så han fick sig lite och titta på och inte bara behöva räkna träd som vanligt.

Sen så har Nhitroz nästan fått spunk på mig i dag då jag varit sååå tråkig och inte lekt något, utan bara rullat runt och pysslat med allt utom honom. Så när jag tog fram mina pälsvantar så fick han spel och attakerade dom och då måsta jag ju ta mig lite tid och göra honom glad. Hans nya självutnämnda "lekkamrater" som satt på mina häder brottades ett tag med den överlyckliga jycken innan dom återgick till sitt "jobb". 

Så trotts en seg början så slutade dagen väldigt bra tycker jag.

I morgon tar jag nya tag och svänger in till stallet för att packa lite prylar till Odin och kanske ta en liten tur, vem vet?!

 

Tisdagen den 13 november 2012 kl. 00:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters