Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

16 November

Ja, om jag är helt ärlig och inte ljuger och inte överdriver, så tror ni mig inte ändå!

MEN HÄSTARNA HAR VARIT HELT UNDERBARA!!!!!

Morgonen började redan 5.00 på morgonen med frulle till både oss och hästarna. Sen åkte vi till Leksands knäckebröds fabrik och packade trillorna och det som inte fick plats ställde vi in i Ulf´s lastbil och det kan jag säga rakt av att OM vi inte har haft den med så har vi fått lämna en hel massa packning på parkeringen! Tack gode gud att vi har den!!!

 

Kl:8.00 så var det veterinär besigtning och eftersom att alla ekipage är med här i kväll så blev alla friskförklarade och fick börja resan. Vi packade vagnarna och surrade lasten sen kom pojkarna farande i ett huj upp till fabriken och vi satte för. Det blev lite kaos när alla pojkar ville vara tillsammans och några gick ifrån, så det blev lite tok i starten, för direkt efter så skulle vi in på en parkering och träffa lite folk så dom hann aldrig gå av sig innan föörsta stoppet. Men sen vi fått gå några varv runt runt så varvade alla ner och åt knäckebröd så det rann ur munjiporna, gott serru!

 

Sen ca 10.30 så började vi traska mot Stockholm och glad i hågen så luffsade pojkarna i väg. Timus, den levande "dalahästen" som vi har med oss gick bakom en bra bit innan han klev på sin transport, för att ta det lungt. Han är 30 år gammal igentligen, men inte i dag, för han hade så roligt att han trippade lätt på foten som en tre åring. Han har nu ett målat täcke på sig, tom med hals som han ska ha på alla reklamstopp, men i Globen ska han målas på riktigt med barn ansiktsfärg som tom går att äta. SÅ DET ÄR INTE FARLIGT FÖR HONOM!! Först av allt så ääääälskar han att bli om pysslad och att stå i centrum, så han verkligen njuter av sin förvandling och blir han hungrig så har han ju "mat" målad på kroppen.

 

Dagens etapp blev på ca2.5-3 mil. Det var många glada skratt som ibland överröstade skrammlet från hjärnhjulen, klappret av hovar och våra nya pinglor som vi fick från Morells klockgjuteri i Mora.

Det blev några kortare stopp och vattenpauser efter vägen, som uppskattades av både folk och fä. Det blåste lite snåla vindar i dag så man blev lite husken efter ett tag. Men vi var ju lastade med "101"st fällar så vi klarade oss bra ändå.

 

Jag måste bara säga det pojkarna imponerade starkt på oss alla. I morse var det första gången som alla träffades och det blev ingen tumult alls! Det ni, det är våra Nordsvenskar det! I natt står fyra stycken hingstar (Lipton, Frodo, Uddson och Odin) i ett litet stall en bit från där vi bor och två av hingstarna (Bristol & Luringen) har en annan lägenhet, sen står Isabella, Valle och Timus i en annan cupé. Det är OTROLIGT lungt i stallarna så man nästan blir rörd till tårar, för att dom uppför sig så bra och coolt mot varandra , trotts att ingen av dom träffats tidigare!! Jag har sagt det några gånger nu och jag kan LOVA att jag kommer att säga det miljoner gånger till innan resans slut!!

 

Sen har vi ju alla som är med och nöter skosulor oxå,  vilket gäng!!!

Namn
Per-Arne Spännar - Vivi Sandström
Lena Casselbrant - Elever från Strömsholms kuskutbildning
Mikael Heed - Jenni Andersson /
Johan Pettersson - Willy Wallberg
Mats Thomsson - Per-Olov Thomsson
Agneta Weingård - Tommy Wennström
Ulf Magnusson - Sara Eriksson
Anders Svensson - Madeleine Bohlin

Timus ägare och konstnär
Sonja Eriksson
Erkers Linda Leander
Sigurd Jönsson

 

Vågar man erkänna nu att man varit så spännd och nervös inför hela det här?

För det har jag, med råge! Men nu känns det alldeles, otroligt, fantastiskt underbart att få vara med om ett så stort arrangemange och tänk vilken chans vi får att marknadsföra Nordsvensken och tänk att vi verkligen ska till Globen! Kan ni fatta det... nej inte jag heller, det tar nog ett tag innan det sjunker in i medvetandet.

 

Nu har jag fått order av husse att stänga ner datan och sova, där med basta!!

Så jag gör väl det då, G´natta rå!
 

 

 

Fredagen den 16 november 2012 kl. 22:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

15 November

Nu börjar snarkningarna höras genom väggarna och några "natt suddare" sitter och äter smörgås tårta innan det är dax att slå igen sina blå.. eller gröna...

Själv sitter jag i sängen och försöker att inte väcka mina säng grannar med kanackandet på tangentbordet, men lite hämd får man väl ha för alla "stockar som dras" tycker jag.

 

Vi hade planerat att åka från stallet kl:14 men mitt i allt packande så ringde telefonen och då var det Hudiksvalls tidning som ville komma ut och gör ett reportage om resan...mnja okej då, det är ju alltid bra reklam för Nordsvensken att få synas i tidningen så varför inte.

Då låg vi efter i tiden redan där och då skulle ju Ante packa sina saker och en massa annat innan vi kunde åka, så vi var inte nere förrens kl.19.53!

 

Resan ner gick jätte bra Odin stod och sov hela vägen. Kanske för att han fick börja sin morgon med en kort tur i selen och sedan på lunchen tog jag ut honom på ett gympa pass, så han fick stretcha musklerna lite och böja sig än hit och än dit, innan han skulle stå på transporten.

 

Trillan packade vi klart när vi kom ner och Odin ställde vi in i samma stall som Luringen, Frodo, Lipton och Uddson. Jag kan faktiskt säga att pojkarna snackade inte mycket skit när dom träffades, någon orkade drista sig till ett halvt gnägg sen var det nog.

Annat var det när vi träffade på de tvåbenta, då blev det lite snack om hur det skulle se ut under morgondagen och vad det var för tider vi hade att hålla oss till och vad vi skulle rätta oss efter. Jag kan nog säga att vi blir ett glatt gäng med mycket trevliga individer och ortoligt härliga hästar!! Jihoooo, vilken upplevelse!!

 

Nej, men titta nu är klockan 00.43 och då blev det dax för mig att dra ur strömmen!

Plopp.......

 

Fredagen den 16 november 2012 kl. 00:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters