Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

17 November

Framme på Romme travet och hästarna håller på att få sin kvällsmacka nu. Sen ska dom få sin välförtjänta vila för natten. Ni kommer att tycka att jag är tjatig och ensidig när jag skriver, men jag kan som sagt inte låta bli att säga det om och om igen...HÄSTARNA ÄR HELT OTROLIGA!!! Vi har gått ca 3mil i dag och haft ytterligare en veterinär besigtning och ingen fick fortsätta..... med att åka transport.... utan ALLA blev godkännda att promenera själva ner efter vägens kant.

 

Dagen började i Bodarna - Gagnef efter en kanon inkvartering för både folk och fä, vi njöt av kvällsmaten och hästarna sin hötuss. Vi sov alla i ett och samma rum och hör och häpna men ingen "gubbe" höll oss andra vakna med sina snarkningar och det var bara rofyllda snusningar som man hörde. Härligt värre!

 

En sak vet vi nu och det är att vi skapar mycke glädje och uppmärksamhet bland alla människor, de får ett gulligt litet leende på sina läppar och apploderar när vi glider förbi och det värmer oss, vilket i sig är jättebra då vädret har varit lite gråmulet och råkallt.

 

Timmarna rinner iväg och i ett huj så är vi framme vid nästa rast plats, vi försöker köra en sträcka och sedan låta hästarna ta igen sig, dricka vatten och mummsa på något gott innan det bär iväg igen. Vi gör vårt bästa för att ibland föra ett samtal mellan vagnarna...men det är lite svårt då både hjärnhjulen skrammlar, klockorna pinglar och hovarna klapprar på vägen, men vi försöker iallafall.

 

Lunchen åtnjöt vi vid varsin tall i skogen, ätandes Leksands knäckebröd och Gustavfskorv, mumma värre. Det känndes nästan som att det var för 100år sedan, lugnet i skogen, hästarnas tuggande och gubbarnas råa skratt.  Vi fick mycket besök från förbi passerande som såg oss och drog på en grisnit och kom och klappade hästarna, berättade egna häst historier och beundrade vad vi gör och vad vi vill med den här resan. Även skogsägaren dök upp med ett brett flin på sina läppar och tyckte det var så roligt att det åter var hästar på hans mark.

 

Sen bar det av mot Kupolen i Borlänge för ett "reklamstopp" och mingel med lite människor. Vi gled in i sakta mak mot ingången, mellan avspärrningar, trottoarer och folk. Hästarna stog mitt i smeten med folk upp över öronen som klappade och gosade med goa mular. Alla barnen fick knäckebröd att bjuda hästarna på och de passade även på att ta någon bild eller två på våra lurviga vänner. Sen tågade vi vidare genom rondeller, trafikljus och dubbelfiliga väger mot Romme.

 

Väl framme fick vi chansen att stalla in hästarna på banan och låna duschen för att få av dom lite svett och resdam. Sen stoppade vi i oss... vänta....vänta lite till............... hihi...vänta....Thai mat! Men gott var det, må ni tro.

 

OM, jag får klaga på något så är det vissa trafikanter. För att dom inte riktigt vet vad hästen tar för plats med sin långsamma hastighet, utan paniken inträder och man gör väldig konstiga och oövertänkta omkörningar som kan resultera i väldigt olyckliga händelser.

 

Sen så behöver jag inte duscha i kväll för det har Musse redan fixat med en masssssa pussar!!  Trevligt!!!

 

Höres i möra!!!

 

Lördagen den 17 november 2012 kl. 22:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters