Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

19 November

Faktiskt så har det hänt så väldigt mycket i dag så jag vet inte hur och när jag ska börja berätta................så jag och min blogg kompanjon Tommy stuntar helt enket i att berätta något mer i dag, men om ni tjatar då så kan vi väl berätta om lite om bla, mörkerkörning, hästhaveri, låååååånga bilköer, blådjus och en massa annat, jaha, då var vi där igen och skulle börja berätta allt som varit under dagen.

Då börjar vi från morgonen den här gången.....

 

Klockan 7.00 i Hammre - Hedemora ridklubb så var alla uppe och ute för att göra en rekorderlig veterinär besigtning av hästarna och alla gick igenom och fick starta sin resa, med en liten reservation på  Lipton, han skulle få gå en bit med gänget för att se om han rekade till sig och sedan göra en ny veterinär undersökning. Mats.T rev av honom sulorna för att se om det berodde på att han fått fel tryck på sin sula och stråle av plastsulan. Så skrittade vi iväg mot Hedemora city vidare över älven vid Grådö, där vi bröt resan för att inte fresta på Lipton något mer då han började gå orent och vi ringde till veterinären som fick komma och titta till honom och det bestämdes att han skulle få åka transport ner till nästa övernattnings ställe. Vi fick tag på en chaffis med transport som kom för att hämta honom och med sig så hade han en utbytes häst, valacken Sent, Mats Norell som ställde upp med att hjälpa oss med detta lånar nu även ut Sent resten av resan till Lipton blir bra och åter kan ställa sig i ledet.

 

Färden gick vidare i en riktigt härlig trollskog på underbart mjuka vägar och det var faktiskt jätte skönt för öronen att få vila lite från järhjuls skramlet. Sen var vi åter på asfalt och vi knallade mot Grytnäs. Efter den vägen så började det att bygga på en otroligt lååååååång svans av bilister, som tur är har vi benreflexer, blinkande lampor , pannlampor och ficklampor och lite till som vi är utrustade med för skymmningen kom fort. Så när vi var i Jularbo så ringde vi efter förstärkning, bestående av farbror polisen som med blåljusen påsalgna började dirrigera trafiken åt oss och det är vi varmt tacksamma för, tack. Tack även, för att ni ställde upp när vi behövde er så mycket, för trafiken började bli väldigt intensiv och irriterade och började göra lite dumma saker.

 

Efter en välbehövlig vila så började vi traska vidare i kolsvarta kvällen mot Bergshyttan där vi fick kampera på IOGT-NTO lokalen i byn och alla pojkar fick bo på ett stuteri i närheten. Jo, visstja glömde en sak, när vi stod vid vägkanten och vilade så kommer det en liten kille i sin EPA och spelar högt så det hördes ända ut, när jag hörde vad det var för låt så skrattade jag så tårarna rann, För man hörde "Vad du är söt min kära lilla ponny".

 

Och med den lilla raden slutar vi skrivandet för dagen tycker vi, för nu är vi trötta och ska natta, för att vara pigga och alerta i morgon. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 

Måndagen den 19 november 2012 kl. 23:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

18 November

Dagen började med en massa strul då en av våra medhjälpare fick ta ambulansen in till sjukhuset för en allvarlig infektion i kroppen. Nu sänder vi en hel bunt med krya på dig och bamse kramar till vår Sara. Vi väntar på att du ska bli bra och komma tillbaka till oss, snarast!!!

 

Innan stareten så värmde vi upp med några bakvarv på banan i 20 tempo, sen bar det av ut på byn. Då gick vägen förbi Gustavs där vi tankade hästarna vid Statoil och vidare förbi hemma hos Agneta och Tommy. Bristol ville inte tillbaka hem för han har fått mersmak av att vara forbonde häst och det tänker han inte sluta med innan vi är helt klara på Globen. Vid Statoil dök vår andra fanclubb upp och dom följde med oss hela vägen ända in i stallarna på kvällen, vilket vi tyckte var helt kanon.

 

Redan vid Svärdsjö så hakade vår första "fanclub" på och dom följde med oss hela vägen ända till Naglarby, det var ett vackert ekopage draget av en lugn och trygg "smalbening", sånt uppskattar vi!

 

I dag hade vi inte någon veterinär kontroll så nu är alla hästar halta, en har tappat ena örat och en annan har fått en redig knut på svansen, så ni förstår hur uselt det är. Men i morgon kommer veterinären och tittar till dom och då får vi se om vi har lyckats hitta örat och satt tillbaka det med sliver tejp eller nåt.

 

Säter nästa!!! Där möttes vi av otroooooligt mycket folk som väntat i timmar före utsatt tid för att få se riktiga hästar med våra galn forbönder vid tömmarna. De klappades, gullades och matades med knäckebröd tills det sprutade smulor över hela torget när hästarna frustade.  Nu får ni vänta med att läsa ett tag för vi måste hinna ner till Hedemora innan jag kan skriva något mer......................................................Så är ni klara nu, kisspausen är över  för nu fortsätter jag att skriva och den som inte är klar får knipa av och skvätta ut det sista i nästa paus.

 

I Hedemora möttes vi av ett hav av folk som stod redo med sina kameror för att föreviga detta för tid och evighet. Vi kom infarandes med facklor och det var nästan så vi sjöng "Bjällerklang" för stämmningen var på topp. Efter ytterligare en timmes knäckebrösd ätande så gick vi vidare mot nattens uppstallning som "bara" skulle ligga ca 3km bort, men då vägvisaren missade avfarten i mörkret så blev det en härlig sista sväng på, ja låt oss säga 5km. Dagens total sträcka blev ca 45km och det känndes som om det var 500m, för så roligt har vi efter vägen. Det är alltid någon som hittar på något roligt bus eller annat otyg, så vi blir INTE uttråkade på något vis.

 

Sen var vi på plats hos Hedemoras ridklubb och då tränade vi lite inför den stora entré på Globen med ett två timmars hårt dressyr pass i ridhuset... eller inte då!!! Vi körde in vagnarna och spännde ifrån och Micke hann nästan inte ens få Uddson ur selen förrens han kastade sig på rygg och gnussade in så mycket grus han bara kunde i pälsen så att husse skulle få lite att göra och inte bara gå omkring och vara sysslolös och knappt hann han resa sig förrens nästa följde hans exempel och kastade sig på backen mitt i ridhuset. Så även Lena fick lite puts jobb på sin "lilla" Valle då han gjorde sig ett redigt sandbad han oxå! Tänk er vad skönt det kan vara att få av sig selen och bara klia, klia, klia! Det är suuuuuper skönt förstår ni!

 

På ridklubben fick vi en fantastisk middag bestående av lök och potatis soppa, morotsbröd och pålägg och vet ni då vi fick efterrätt, en redigt god och kletig kladdkaka, kan man sluta dagen på bättre sätt?? Näää, det går inte!

 

Nu är hästarna nattade och Tommy och jag sitter på ett bord och plitar ihop dagens bravader medans Ante sover under bordet vi sitter på. Och ett litet tillägg ska göras i dag,,,,så håller "gubbarna" låda dom snarkar ikapp denna härliga kväll, så inte ens katten kan sova.

 

Sen kommer vi åter till det där med bilister och jag säger det nu och garanterat kommer det att tas upp flera gånger....vart har folk lärt sig att vara en med trafikant , ingenstanns verkar det som för vi träffar nästan bara på "mot trafikanter". Jag förstår inte hur dom vågar riskera sitt eget liv och så många andras bara för att ta sig fram så fort det bara går.  Tänk er omkörningar i back krön, vid möten, i kurvor och på en hel massa oframkommliga ställen, då prejar dom sig om! Nu ska vi inte spy galla över alla bilister för det finns faktiskt dom som verkligen gör allt dom kan för att vara snälla och sympatiska mot sina med trafikanter och i detta fall så är det vi. Dessa bilister bugar och bockar vi för, tack. 

Men vet ni en sak nu måste jag sluta för Tommy rammlar snart av bordsskivan av trötthet.....så även jag.

En sista rad bara "nu äntligen är Nordsvensken på väg".

Natti natti!!

 

 

 

Måndagen den 19 november 2012 kl. 01:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters