Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

20 November

Revellen gick kl:04.50, då gäspade alla och drog på sig långkallingar och tjocktröja för att sedan inta frullen innan dom begav sig till stallet, då hon vi lånade stallet av var så vänlig att fodra morgon målet åt oss. Hon har ett stuteri som vi fick inkvartera hästarna på under natten och i stallet med hingstarna stod det förutom vår Bella, Valle, Lipton och Sent, även två fölston med föl. Och det blev sååå livat att taket lyfte...nähää nu ljög jag igen, ingen av dom sa något mer än ett litet -Hej här kommer vi!

 

Vi spenderade en lång tid i ett varg tätt område och jag kan tala om att bönderna hade 8!! trådar på sina stängsel så vi var aningens nervösa när vi smögförbi. Vi tyckte det var ögon som bevakade oss hela tiden, ögon på några som nog gärna hade satt tänderna i oss och kidnappat tillbaka sina anfäder som värmde oss uppe på kuskbockarna.

Där efter så stötte vi på eminenta bruks damer som Bristol tänkte flytta in till för han tyckte dom var såååååå vackra. Tidigare under resan så har han inte ens brytt sig om att svara på några gnäggningar alls, men nu måsta han bara få stanna till och beundra tjejerna för en liten stund.

 

Väl uta på gamla riks 70 så mötte vi två polisbilar i MAX fart med blåljusen på för att tätt därefter åtföljas av ett godatåg, en brandbil även den blinkade blått, tom X2000 passerade med plattan i botten och som kronan på verket så kom skyliftbrandbilen och blåste förbi. Sen kom en av polisbilarna tillbaka och blinkade för kung och fosterland och vet ni en sak då??? INGEN av hästarna brydde sig inte ens om att vika på ett öra för att kolla vad som var på gång utan lunkade lungt vidare.

 

Hästarna en av sina välförtjänt vilostunder vid Silvköparn, där vi passade på att renovera ett hjul med Tommys härliga domkraft i trä, en riktig raritet. Den ska jag ta mått på och göra en kopia av, kanske inte för att använda men den var så häftig att jag vill ha en om så bara för att hänga på väggen!

 

Sen väntade oss en mörk färd genom Salas gator för att ta oss till SORF och ett underbart mottagande, färdig ströade boxar med inlagt hö till hästarna som fixades av Gunilla.E och vår chaffis Erland. När hästarna var klara så fick vi god hemlagad mat att glädja megen med. Där mötte även Jossan upp med två paket cola till mig!!! Jippi!! Hon hade med sig pepperkakor till de andra bara för att dom skulle bli lite snällare fram mot jul.

 

Där bytte vi till en av Gerards vagnar (som själv tävlar i körning), så vi tackar och bugar för den hjälpen!

(Gerard är ordförande i Vagnshistoriska sällskapet, så han hade lite att välja på)

 

Sen har vi fått funderingar om vilka frågor och kommentarer som ställs oftast till oss.

-Kan dom verkligen se genom sin lugg?   -Ja, dom kan se bra genom luggen.

-Åååååå, vilka fina hästar!    -Tack, tack!

-Ni är inte klok som ger er ut på dyligt, bra jobbat! -Självklart så har vi inte alla hemma, som gör det här. Men vi gör så gott vi kan och det är faktiskt för våra älskade nordsvenskar som resan blivit av.

-Tummen upp och applåder. -Vi bockar och bugar!

-Vart ska ni? -Till Globen i Stockholm

-Hur långt sa du att det var??  -Ca 33 mil.

-Hejja, hejja!

-Får jag klappa hästen? -Ja, visst får ni det så länge det är med kärlek.

-Är dom trafiksäker? -ABSOLUT till 99,99%

Fler frågor och svar kan vi skriva lite längre fram i bloggen.

 

Vi tycker det är så roligt när folk spontant kommer ut till vägkanten och hejjar på oss när vi "susar" förbi och vet ni då, en del har vi nästan tagit på sängen verkar det som för dom står i häckar och på trappor i bara kort kalsonger/trosor och vinkar glatt!!!

 

Under den här resans gång så har vi med oss en filmare "Sigge" som dokumenterar allt som händer och sker, materialet kommer sedan att klippas till en fin reseskilldring om Nordsvenskens väg ner till Globen och där även händelserna bakom kulisserna. Den filmen kommer attt komma ut till försäljning så småning om. Den filmen läggs ut till försäljning såsmåningom, mer information om detta lite längre fram.

 

Till er som undrar så är Lipton bättre i sitt ben i dag konstaterade veterinären men inte helt 100 så Sent går med oss ett tag till så Lipton får vila några dagarinnan han återkommer till sitt gäng. (Personlig fråga till Mats -Kommer du och hämtar Sent och lämnar Lipton till oss när/om det blir dax???  )

 

Sen har vi ju lovat lite bilder oxå och dom kanske dyker upp när ni minst anar.....eller inte!

 

Klappa nu om dina hästar och se till att dom har det bra inför natten för nu tänker iallafall Tommy och jag gå och knyta oss för den här gången. Sussa gott!

 

 

 

 

Tisdagen den 20 november 2012 kl. 22:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters