Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

24 November

Håll i er nu för nu kommer det ett inlägg i tid.....kanske!

 

Först måste vi få skriva av oss lite från slutet av dagen för det hände var något vi inte trodde att vi skulle få uppleva. I godan lunk gick våra mular mot Wallstanäs gård, där vi skulle få övernatta. HÖR OCH HÄPNA, när vi blir omkörda av en massa självutnämda racerbilar.......på höger sida.......på GÅNGBANAN! MED ett räcke emellan och ni ska veta att om man ska framföra ett fordon på en gångbana så MÅSTE man ha ett särskillt TILLSTÅND!! Tror ni att dom hade det kanske? Njaaaaa!!!

 

OK, då har vi skrivit klart om det och återgår till morgonens bravader. Vi kom till Ulltuna (SLU) för att se om vi kunde få våra friska hästar utskrivna, men nattpersonalen sa att det inte stog några nordsvanskar kvar i stallet....för alla LÅG!!!! Dom tyckte det var såååå roligt att få in helt friska hästar på sjukhuset för en gång skull och att vi var beundransvärda som gjorde en sån här resa! Nu hade vi våra hästar i ett stall som var HELT frisk förklarat och decifinerats (?), så det finns INGEN RISK att vi kan föra något vidare och de enda hästar som var inne förutom våra hade brytna eller skadade ben, så var INTE oroliga!!

Vi tackar allra ödmjukast för att vi blev så väl mottagna och fick hjälp med frullen till hästarna så dom hade ätit färdigt när vi kom, dom låg på en bädd av spån och HALM upp över knäna så vi förstår verkligen att dom gosade ner sig och njöt av sina "duntäcken".

 

Kl:06.55 avgick fortåget mot nästa resemål som var MAXI Arlanda stad. Vi var full pyntade med reflexer och lampor som vanligt när vi begav oss ut på vägen...i regnet!! Sen höll regnet i sig nästan ända fram, så i kväll blir det till att troka fällar, pälsar, filtar och allt annat som är dyngsurt, jippi!  Men vi hade lite tur vid lunchen för då var det nästan uppehåll och Annika från Leksands bröd kom med varma matlådor åt oss alla, mummmmmms!

 

Ja, inte för att bli tjatig men det här med trafiken är verkligen en rejäl gammal gubbnagel i öget på oss. Det är inte så många som har empati och förståelse för när det är djur efter vägen, JA, våra hästar ÄR trafiksäkra, MEN det kan faktiskt dyka upp något ur diket som dom kan reagera på och ta ett kliv ut i vägen och då har det hänt! En katastofal OLYCKA, med både folk och fä och kanske tom bilisten själv kan duka under bara för att det är stress och okunskap med i bilden.

 

Sen har det varit så väldigt många som har funderat varför vi är på resande fot och vart vi är på väg OCH varför vi ser ut som vi gör! (Vad då ser inte vi normala ut eller?) Nu är det så att vi är på väg att flytta till Stockholm för att söka nytt härberge åt oss och våra pållar, så vi får se vad vi kan hitta där nere. För på landbyggden kan vi inte längre bo, inget betalt för mjölken, köttet får vi ge bort och göra nya pälsar är förbjudet, trotts att det skulle behövas för de som vi har är från 1800-talet och börjar bli lite luggslitna i kanten. Så nu tar vi våra lastbilar (forekipage) och provar lyckan i staden!

 

Ok, allvarligt talat så gör vi den här resan för att få folk att förstå vilken underbar häst nordsvensken är, vilket lynne, allsidighet och otroligt underbara individer det är, här kan listan bli lång men vi nöjer oss med de orden för den här gången så fyller vi på med mer saker lite senare. Sen att vi har Leksands bröd som huvud sponsor, som är ett gammalt hederligt Svenskt företag gör ju inte saken sämmre. Sen att vi får chansen att visa upp hästrna på Globen är pricken över i för oss. Själva resan är för oss en upplevelse som vi inte vill vara utan och kommer att bära med oss ända tills vi ligger raklång två meter under!

 

En sak som vi tycker är lite konstigt, är att Vivi tycker att luktar annorlunda sen hon varit hemma några dagar! Vad då??? Nu fattar vi ingenting!!! När hon kom in i "sovrummet" i går kväll så tog hon fram sin klädnypa och satte för näsan för att hon skulle kunna sova! Vi lukta, häst, blät päls, dyngsur vadmal, tåberra och gammal svett!! Men vi som duscha innan vi åkte kan väl inte stinka så?!?!?! En redig "fordusch" kan väl duga, ett rusk på huvudet och ett stänk med näven får väl duga.

 

Sen har vi hört att det klingar bröllops klockor mellan Kronblom och hans fjälla, så vi får se om dom gör slag i saken under resans gång. Kanske han tom friar med stora bokstäver och en kyss på jumbotronen i Globen, eller hur tycker ni dom ska göra?

 

Per-Astrid och hans häst går nu mycket bättre och säkrare efter vägen sedan dom fick sin "övningskörnings" skylt på vagnen och alla förbipasserande förstår varför det inte går rakare än det gör. Per-Astrid är vääääldigt nöjd med sin skylt och ska hänga den på stallväggen när dom kommer hem, som ett minne av oss alla.

 

Liptons veterinär tycker att han ska komma tillbaka till gänget som vanligt, helst i går. Men vi vill att han ska få gå lite innan han kommer, så Mats Norell har tagit hem honom och kört lite för att se att han är ok och att han får gå av sig lite energi då han stått på vila någon dag. Nu är han helt återställd och fungerar perfekt, men Uffe kommer att ta ut veterenären från Hästkliniken från Rättvik i morgon för en extra koll så vi är heeeeeet säkra på att han är frisk. Så har vi nu tur så kommer Lipton att vara med oss på Globen, JIHOOOOOO!!! Sen måste vi även passa på att tala om att vi har Uffes djurbil som förråd till alla våra saker som inte får plats på vagnarna och utan den skulle vi inte klarat oss långt. För den är nästan fylld från golv till tak! Som chaffis så har vi Erland som servar oss med att se till och vara på dagens slutstation med det "lilla extra" som vi behöver i bilen.

 

Sist i kön åker Johan och Willy sovandes bakom Frodo som har fullständig kontroll på läget. Han håller ordning på gänget och ser till att ingen ramlar i diket och blir kvar. Johan håller på med avel både innom häst och köttdjur och har även entreprenader innom hästnäringen.

 

Sen så har vi Ida med oss som bor i det vargrika landet Åsen i Edsbyn, gården heter Sjols och den delar hon med Martin som får vara hemma när Ida roar sig med oss. Ida och Martin har tre hästar och en klenbening hemma som går i alla i arbete på gården.

 

Nu får vi inte glömma Krister som är med oss och skjutsar runt på vår Sigge som ska göra filmen om resan. Krister är den som sätter olika namn på oss som passar våra personligheter. Nyss så döpte han Ante till Peter Pan, pojken som alltid flyger och det stämmer ju bra och då blev ju jag såklart Tingeling och jag är nog lika virrig och pirrig som hon så det stämde som handen i handsken. Måste jag presentera oss oxå? Ok, vi har sex stycken riktiga hästar på gården och vi använder dom i allt det bara går innom både ridning och körning.

 

Nyss så fick vi varsin RIKTIG Dalahäst från Nusnäs, det är två bröder som konkurerar om tillverkningen dom har butiken mitt emot varandra så 11 st är från den ena och 11 från den andra, vi fick dom som ett minne av Timus matte och husse för den här resan. Så fick vi reda på att vi blir sponsrade med den här övernattningen på Wallstanäs gård för både folk och fä. Vi tackar allra ödmjukast för det!

 

Nu ska vi för en gång skull försöka att stämma träff med John Blund och se om vi lyckas med det!

Ha det go vänner!

 

 

 

 

 

Lördagen den 24 november 2012 kl. 21:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

23 November

Nu får jag be alla om ursäkt som inte är nattugglor, vi har tyvärr inte gjort iordning allt för kvällen förrens den här tiden på dygnet och då blir bloggen lite sent inlaggd, så då får ni ta det som morgon lektyr istället till en god kopp kaffe eller varför inte en burk cola?! Så ni vaknar till ordentligt.

 

Jag för min del återvände till gänget i dag vid lunch tid och då stod alla med mat i munnen och då menar jag alla. Att måsta åka hem mitt i en sån här resa är inget som jag kan rekomendera för jag fick abstinens efter alla, det enda som var roligt att komma hem för var att jag fick några timmar i stallet med hästarna och så kunde jag busa lite och mysa med Nhitroz  som var överlycklig att matte var hemma igen. Men nu är ordningen återställd och fast jag har tappat bort Tommy i kväll, så har jag med mig Ida så det blir uppdateringar ändå, så var inte oroliga. Hon ska hjälpa mig med att fylla i det jag inte kommer ihåg eller inte var med på ....eller hur Ida?!  Ni skulle se blicken jag fick nu, hihihihi!

 

Måste även säga att jag fick ett varmt välkommnande av alla, tom kramar och om ni bara visste vad det värmer gott. Jag tror aldrig att jag vill vara utan dessa människor och hästar mer. Så jag tar nog med mig alla hem efter att resan är över! Dom känns som en andra familj, likasinnade hästgalingar, med underbar humor och ett STORT hjärta av guld! Tack för att ni finns och ni ska veta att ni för alltid kommer att ha en speciell plats  både i mitt hjärta och i mina minnen!

 

Morgonen började i Agersta på islandshäst gården som dom övernattat så kungligt på. Det var en grundlig veterinär undersökning av alla hästarna och som vanligt så var våra nordsvenskar i så gott skick att alla fick fortsätta sin prommenad mot stora staden Uppsala. Snacka om att dom fick en rejäl sov morgon i dag, (typiskt bara för att inte jag var där och kunde sova då!) ända tills klockan 9.30 var det lungt för då avgick foran mot stan. Timus kom med sitt eget lilla gäng till lunchen och det var dom som hade allt ätbart med sig som folket gluffsade i sig med god aptit. Hästarna fick sin spagetti och köttfärsås, nej förlåt det heter visst hö och morötter när det gäller hästar fick jag veta.

 

Efter alla var mätta och belåtna så rullade vi in på väl trafikerade vägar, förbi universitetet, slotter, Riddarparken, Akademiska och de gamla militär husen tror jag visst att det är sen vidare mot Granngården och Swedol, där några gick in och fyllde på förrådet med lampor och batterier, från Granngården blev vi sponsrade med en påse godis till hästarna som dom tacksamt tog emot. Vi satte på alla reflexer och tände lamporna på vagnarna och fortsatte mot City Gross, där vi väntade oss ett hav av människor och blev JÄTTE förvånade när vi nästan var ensamma till en början. Sen fick vi veta att dom hade anonnserat liiiite tokigt, det var sagt att vi skulle  komma nästa fredag och hälsa på, men det kan ju bli lite svårt då vi redan måste vara på Globen då, så jag tror att den planeringen sprack med råge.

 

Vi återvände till "vår" parkering för att bättra på med ytterligare reflexer och då fick vi våra otroligt fina länd täcken från Norells Hästsport i Borlänge och med allt detta på oss så tror jag vi lyste mer än vad själva Forssmark gör. Efter en liten bit så hakade POLISEN på och hjälpte oss lite med trafiken. Jag sa till Ante att de trafikanter som vi möter gör tummen upp, apploderar, knäpper kort och ler, men de som kommer och kör om oss snubblar nästan på surläppen och hyttar näven, dock inte alla. Hästarna gjorde ett super bra jobb, traktorer, bussar, lastbilar och personbilar i milijoner susade förbi öronen på dom, blinkande blåljus, oranga saftblandare, under refuger och över broar, byta av filer och stanna vid rödljus. Dom var helt enkelt underbara, men vad annat kan man vänta sig av norsdsvenskar !!!

 

I dag så åkte vi även förbi ett gäng barn som stod efter vägkanten och Uffe fick frågan -Vilket LAND kommer ni ifrån??? Å vad svarar man på det, vi är ju faktiskt från Sverige men barnen tyckte vi såg ut som Ryssar!!! Hahaha!

 

Sen måste jag tyvärr avsluta dagens blogg med att tala om att ALLA hästar är inlaggda på djursjukhuset i Ulltuna, ja jag vet tråkiga nyheter men så blev det tillslut, tror det blev för mycket avgaser i lungorna på dom, host host. Nähärå, nu var jag ju där igen och ljög, tänk att ibland så hoppar det små svarta grodor ur munnen på mig, vet INTE vart dom kommer ifrån, fast lite är faktiskt sant. Hästarna är inkverterade på Ulltuna som var så vänliga att ta emot oss och erbjuda sina boxar till våra pållar över natten så vi känner att dom är i väääldigt trygga hander just nu. Vi själva ligger på Jällaskolan där vi fick en varm god gryta med smarrig kaka till efterrätt OCH en varm blöt dusch! Härligt!

Ja, men nu sa jag ju att jag skulle avsluta och då gör jag väl det då, för vi ska upp kl:04.30!

Gn´natta å söv så gött!

 

Lördagen den 24 november 2012 kl. 00:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters