Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

27 November

Det börjar ordna upp sig gott folk! Nu har vi fått byta våra rum till Globen Hotell så alla är åter samlade och nöjda.

Då jag lovat en uppdatering från tidigare dagar så kommer en här.

 

Den 25 gick starten från Wallstanäs gård och mot Danderyd där vi skulle träffa en massssa trevligt folk, vilket vi oxå gjorde. Sen gick vägen genom några samhällen via mindre vägar och det är så roligt när vi skrammlar förbi alla husen för rätt vad det är så ploppar det upp några glada och mycket förvånade ansikten i fönstren och vinkar glatt eller någon som står där med hakan tappad i golvet, vilket vi tycker är lika kul!

 

Vid kommun gränsen mötte Tom upp oss som jag tidigare nämnt och gav oss alla härberge för natten och sedan guidning genom vindlande gator och det TACKAR vi för igen! Men en sak må jag då säga att vi kunde ALDRIG tänka oss att det fanns sån terräng i Stockholm som vi då rullade in i! Det var en led med ordentliga stenar och rötter, branta uppför och nedförs backar och det hela skedde i mörkeret (ja pannlamporna var på såklart men de räckte inte riktigt till för det var riktigt bäcksvart och svårt att se exakt vart det var lämpligast att placera vagnen och sista biten gick vi med facklor för att det skulle bli en filmsnutt till jumbotronen i Globen) med våra järnhjuls vagnar, inget vi kan rekomendera men lite kul var det ju, fast det hade nog varit bättre om vi suttit i en varsin maraton vagn just den sträckan.

 

Sen den 26.e gav vi oss av mot storstan tack vare Tom igen då. Fin, fina vägval hela vägen, en riktig upplevelse som man annars inte får som turist kan jag säga, bla via Eriksdals Slott och genom Hagaparken där vi då vinkade till Viktoria och Daniel som jag sa i går, synd att dom inte var hemma bara. I Sörantorp kom Radio Stockholm och gjorde några intervjuer om foran så det blev en liten paus intill järnvägsspåret så hästarna fick en liten dos i magen med skrammlande tåg susande förbi under tiden. Sen bar det av efter E4 och den var ordentligt trafikerad 2,3,4,5 filer eller nått sånt "ja vet int", men många var dom då, åt båda håll, fyyy fabian vilken trafik, som tur var så gick vår väg parallet till den så vi behövde alldrig gå mitt uppi, men däremot så svängde vägen över i en bro som löpte över E4 och vidare in i mot parkområdet som vi sedan lämnade när vi dök upp på Wennergrens Center.

Där väntade vi på att polisen skulle möta upp oss och guida oss vidare och som jag även det sagt tidigare så var det ridande polisen som skulle hjälpa till och dom kom i full mundering, ridbyxor, ridstövlar och sporrar...det var bara hästarna som fattades. Men vi tycker alla att det var bra att de hade med sig bil och motorcyklar i stället, då dom tillsammans med Johan Svensk i sin saftblandar bil skötte trafiken exemplariskt efter hela sträckan, dom var heeeelt fantastiska!!! Tack, (brall) och bock!!! Eller vad man nu ska säga till don. Vi tycker faktiskt att dom ska byta ras innom polishästeriet och skaffa NORDSVENSKAR istället, (det tyckte dom oxå, för dom var impad av våra fantastiska vänner)!!! Johan har varit med oss förut och hjälpt både oss och alla trafikanter att få det att flyta på och se till att allt gick så smidigt det bara kunde gå, såå skönt med folk som vet vad dom gör och tack gode gud att Tommy är med på resan som donar och fixar åt oss alla, vad skulle vi göra utan en sån som han?!? Han har kontakter och kunskap åt alla håll kan jag tala om!!

 

Ok, vart var jag nu....jo Wennergrens.... är ni med för nu smackar vi på och åker sista sträckan mot Globen!!! Sveavägen, klippeti klopp över bron vid Riksdagshuset runt slottet- vinkade såklart till Kungen och Drottningen, klick klick sa alla kameror efter vägen, leende ansikten och glada vinkningar kantade gatorna, mot slussen och...nää nu har jag glömt vad alla vägar heter men vidare mot mål var det iallafall och pang tjong så stod vi utanför den efterlängtade Globen!!

Mycket mäktig kännsla, efter ca 33-35mil, 11 dagar, 8 tappra och helt underbara nordsvanskar + Timus i transporten och hans gäng, 8 kuskar och 8 medhjälpare och alla andra som varit med och hjälpt till, 2 chaffisar, Sigge filmare, Gunilla, alla övernattnings ställen och alla trevliga människor som varit med och mött oss efter vägen, alla glada skratt och busstreck, allt som vi delat under resan, tänk vad mycket som hänt sen vi startade?!?! Är det verkligen bara i 11 dagar vi kännt varandra?! Det känns som vi alltid gjort det och det verkar som om hästarn tycker det samma. Ja det är faktiskt så att vi fattar det definitivt inte själva att vi genomfört något så stort och kraftfullt som en fora mellan Leksand och Globen med våra nordsvenskar och ALLT som hör där till. När man kommer hem så kanske allt går upp som en liten solstråle och man kan ta in allt som hänt och allt som vi gjort, men det klarar man inte nu, det blir för mycket. Just nu så trillar tårarna efter mina kinder när jag skriver och vågar jag tänka tillbaka lite på allt och det känns kan jag tala om, det känns ända in i själen så kopiöst starkt och otroligt, så mycket att jag inte ens ser tangentbordet längre och måste gå och snyta mig så nu får ni vänta lite.......

 

Sorry, men det blev lite för mycket för mig en sväng. Nu tar jag nya tag igen och ska försöka komma fram till i dag.

 

Bytet av hotell är skrivet och avklarat och allt annat är glömt.

Nu är det nya tag och nya krafter som gäller!!

 

Vi rastade hästarna på förmiddagen (Bella, Bristol, Uddson, Timus och Odin var ut tillsammans, de andra gick själva) och jag är jätte glad att jag fick rida igenom Odin ordentligt så jag lyckades få honom skapligt mjuk i båda sidorna igen, han har gått höger ställd och hållt koll på alla grabbarna där bakom och blåvägrat att ställa sig rakt, se det gick bara när han själv var säker på att allt var ok där bakom, tills han måsta kolla dom igen då så klart.

Sen när vi kom tillbaka så var det nästan dax att gå in och göra första "gentråden" gå runt med hästarna på arenan, riktiga "genrepet" kommer på torsdag då det är smyg premiär, så fram tills dess så "gentrådar" vi, Jennie som oxå red ut på sin Uddson med mig och Odin bestämde oss för att rida pojkarna in på arenan och bara det var en upplevelse som man aldrig kommer att få göra om! Det känndes i magen när man svängde in runt hörnet och allt öppnade upp sig. OTROLIGT!! Allt gick bra och vi fick kläm på programmet som vi ska göra, vid just den showen, repade 4 gånger, utan musik, med musik, utan lasershow och med laser. Sen var det vila, pyssel och lunch, lite ennat och dona med och sen bar det av igen.

Gentråd två stod på schemat, då skulle alla hästar gå in med vagnarna och göra sina saker och nu kan vi tala om att det börjar komma in en massa flera hästar så det är INTE bara vi som går i gångarna och med våra vagnar och all rekvisita så är det trångt och nästintill omöjligt att mötas på sina ställen, ja sen är det inte så roligt att det kommer okännda hästar och går uppi våra hingstar som flockat ihop sig heller, men det går bra dom sköter sig som dom ska och det är huvudsaken. Iallafall, vi var in med vagnarna till musik och efter andra gången så gick vi in i arenan igen och fick då veta att vi bara behövde gå igenom för vi hade "så kloka hästar" tyckte Owe Sandström.

Så vi spännde ifrån och stallade in och fortsatte att göra det vi kunde för våra hästar innan vi gick in till hotellet för att äta en gemensam middag och det tror jag var uppskattat av ALLA. Vi fick upp humöret på topp igen och som ni ser så blev det sent för vissa.

 

Ska bara uppdatera er lite på hästfronten innan jag oxå kryper ner under täcket.

Lipton är tillbaka och är pigg och bra i sitt ben igen, MEN Valle fick i går ont i magen och måsta åka tillbaka till Ulltuna där dom förmodade att han fått en grovtarmsinflammation, så han kommer INTE att var med på arenan. Men Lena har varit med och gått varv på varv med oss för att få in rutinen och uppsättningen i kroppen ändå, då vi åter har lånat in Sent från Mats så han fyller ut platsen i foran igen. Så vi blir ändå 8 hästar där inne!! Tack igen Mats för att du ställer upp med en sån kalas häst, han har ju funnit sig så bra i gänget och har verkligen gjort sitt jobb så bra, att det var självklart att han skulle tillbaka om vi skulle ersätta Valle...om Mats ville låna ut honom igen OCH det ville han som tur var. Så i morgon tar Lena och Maria våran bil och transport och åker redan klockan 5 för att hämta honom för att hinna tillbaka till gentråd nummer tre som är kl:13.45 i morgon eller kanske jag ska säga i dag. Vad som händer framöver får ni inte veta för det är hemligstämplat och får absolut inte talas om, så det blir ingen mer blogg....HAHAHAHAHAHA LURAD, igen!! Jag ska göra mitt absolut bästa med att hinna med att skriva några rader som vanligt så ni får vara med oss genom hela alltet, som jag redan lovat! Jag ville bara kolla att ni var med! Jag kommmer att fortsätta att skriva även efter jag kommit hem någon dag, så ni får veta hur det är att packa upp allt, plocka undan och tvätta, mm, (kul va?!) tro inte att ni slipper det! Har ni varit med från början får ni allt hänga med till slutet oxå!!! Sen kommer jag förhoppningsvis att ha lyckats med att få någon bra bild så Leksand-Globen får en helt egen sida på Team-H´s hemsida. För det är det värt kan jag tala om....blabbla, blabbla, jag vet, jag är sån har jag börjat babbla så bara rinner det bokstäver ur fingrarna på mig.

Nu släcker jag för i natt och önskar er alla en god morgon och en härlig dag...

UTAN REGN!!! Kram på er!

 

Onsdagen den 28 november 2012 kl. 02:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [31] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters