Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

28 November

Lång blogg i går och en kort i dag.

Frullen avnjöts med en vy från sjunde våningen rätt ner på arenan så det var en härlig stund, titta på hästar då man får i sig morgonmaten, det blev ju ännu godare då!

Hästarna fick komma ut och jobbas lite på förmiddagen, Jennie och jag red våra pojkar och de andra körde sina. Jag blev så ledsen när jag satt på Odins rygg för han var sååå stel i vänster varv att jag nästan inte fick lös honom isidan trotts att jag gjorde mitt bästa för att få honom mjuk och smidig igen. Så klart så är det på samma sida som jag har nervskadan i benet på så jag är så svag i den sidan nu då jag nyss börjat rida igen och hade svårt att hjälpa honom, men på slutet så började han bli liiite så jag ska väl inte grämja mig för mycket ändå. Han fick en ordentlig massage efteråt och ett riktigt varmt ylle täcke på sig och i natt sover han med både fleece täcket och det sponsrade Agria täcket som vi fick så får vi se hur han ser ut i morgon.

 

Efter lunch så var det dax för gentråden nummer tre och vi selade på och gick ut till den tid vi hade för vår träning och vet ni vad, jo vi fick vänta och vänta på att få göra dom genomkörningarna vi skulle, oj vad förvånade vi blev, INTE! Odin och Bristol kommer att gå klövjade medans de andra har slädar på vinter temat. Odin fick nog och blev pigg i luvan för det var hätsar som gick förbi stup i kvarten, rekvesita som bubbades hit och dit, folk som kom och gick och sedan bakom oss så, precis vid röven på honom började dom att lasta ur en lastbil och det tyckte han blev för mycket. Chaffisen var på väg att dunka ner lastbryggan rätt i ryggen på Bristol så jag skrek på honom i högan sky så inte hästen skulle skadas av nedslaget och han kom unda just i tid, PHU!! Så när vi kom in så blev det med lite trippiga steg som vi dansade fram med lastad klövjesadel och full mundering, precis som alla andra dressyr hästar, tyvärr, men så är det ibland och det får jag svälja fast jag vill ju att han ska vara som han brukar vara, lugn och trygg, gillar inte när han tycker att något är på tok och jag inte kan hjälpa honom mer än att finnas där för honom. Men med de dansanta stegen så funderar jag på om jag ska fläta honom och göra knoppar så han smälter in bland dressyr eliten och kan få göra att litet eget program på arenan, kanske med Jan Brink i sadel, vad tycker ni, det vore väl något?! Nä stopp, stopp jag släpper inte upp någon annan på ryggen på mina pojkar, inte ens husse får rida på dom, så tyvärr Jan men det får bli en annan gång.

Det var stopp åt ALLA håll när vi skulle fram och tillbaka till stallarna, som tur är så är Martin med och han fixar och donar för att hjälpa oss så gott det bara går, så nu får han så lov att stanna kvar hela helgen för att hjälpa till och styra upp sånt som vi inte kan och har tid med! (Trotts att han har luciakörning hemma på söndag tänker vi INTE släppa i väg honom, så det så!)

 

Sen blev det vila...säkert för nogon iallafall, men inte för oss. Nu skulle vår container tömmas då vi fått fel tidigare och lastas om i en annan, bilder skulle fixas till montern, kläder skulle provas och sen så var det dax för gentråd nummer fyra.

 

Vi selade på i godan ro och gav oss iväg på ett rakt och fint led mot våra vagnar, i nästan två timmar höll vi på med att vänta, gå fram, vänta, gå fram och vänta lite till. Odin stog i skaklarna på trillan och blev uttråkad så vi fick hitta på lite olika lekar för att hålla humöret uppe, när han sänker huvudet blir han kliad bakom örat, när han sträcker ut halsen så får hakan en klining, sänker han hela halsen och huvudet så får mankammen en härlig omgång, gapar han så måste jag in med fingrarna och klia innanför kinden osv. Mellan varven så står han med huvudet i min famn och sover. Sen kampade vi om en hötuss, han tar i och drar åt ena hållet och jag åt det andra, när han får lös några strån så spottar han ut det och börjar om, ja men vad gör man inte för att han ska ha lite roligt i väntan på att få göra sitt arbete?! Han är ju som en liten pajas och gillar att pyssla på och hitta på nya saker, ja det gör ju jag oxå så det passar bra.

Vi var in och gjorde det vi skulle och det gick så lungt och fint till för alla så "chefen" blev nöjd och skickade ut oss, men vi hade nog velat träna lite till så vi oxå blev nöjda men så är det. Uddson och Jennie har lånat Odins sadel och huvudlag så Jennie ska rida honom på sommar nummret och det tror vi kommer att bli jätte bra, för han fungerar bättre så då även han varvade upp en del i det momentet tidigare, men nu sitter det nog för alla tror jag. (Han kommer att gå med släde på vinter nummret) Hästarna börjar hämta sig efter resan och det märks på energin som dom har igen och det är ju skönt att det inte tog längre tid efter en sån resa att återfå sitt humör och ork. Efter gentråden så var vi upp till "vår" plats där vagnar och slädar står och spännde ifrån och då , bad jag Uffe att han skulle sätta sig på Lipton då vi har fått MÅNGA önskemål om just detta och sagt och gjort så svingade han sig upp och då följde även vi andra med, Uffe på Lipton, Johan på Frodo, jag på Odin, Agneta på Bristol och Mats på Luringen, Lena på Sent och sen försökte vi även att få upp Per-Arne på Bella, men det var ingen som orkade få upp honom så högt, damen i fråga är 170cm hög! Där tågade vi ut ridandes på våra KÖRHÄSTAR, som tydligen även gick att sitta på! Nämen ojsan fungerar dom till det oxå?! JAPP dom fungerar till ALLT!! Succsé igen då, det väckte verkligen uppståndelse bland folket bakom kulisserna, dom tyckte det var göör häftigt när vi satt upp på selade hästar och sakta lunkade förbi allihop, hihi, det var nästan det roligaste hittills och DET känndes verkligen i maggropen kan jag tala om, det var mäktigt!

 

Sen gjorde vi i ordnign för kvällen med hästarna och gick för att ta oss en matbit, vi var fyra som gick ner först och skulle leta något att stoppa i magen, men en efter en så ploppade de upp fler av vår "familj" och snart så var vi 12 st som satt där och pratade och skrattade högt och härligt tillsammans! Efter ett tag så började jag skaka i kroppen av smärta och då körde husse mig i säng med stränga order om att INTE blogga i dag, men det går ju inte. Han gav mig en smärtstillande suruta och somnade själv ovanpå täcket, så jag passar på medans han ligger och snarkar med att uppdatera er lite om dagen. Men nu måste jag nog göra som han sa och säga god natt mina vänner!

 

Torsdagen den 29 november 2012 kl. 00:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2012

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters