Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

     Gästbok

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

anna 
2012-03-12 09:54
älskade vän,sänder dig all värme kärlek jag känner inom mig till dig! du rä så värd de bsäta av allt! <3 hoppas vi ses snart igen! Du är min IDOL! <3
Svar till anna:
Team-H hemsida 
2012-11-09 16:12
Helena hemsida 
2012-01-10 15:08
Hej.

Läste hos dig ang. EDS.

Precis som du skriver, efter du radat upp alla symtom, det kunde varit jag som skrev det!

Jag fick min diagnos i november, men vi väntar nu på att bägge barnen ska utredas. Dottern är det inte så farligt med ännu, hon är 6 år, men börjar klaga på huvudvärk, det gjorde jag oxå i den åldern, idag har jag daglig huvudvärk.

Men john 20 månader, är muskelsvag i hela kroppen, mer eller mindre. Så han är ännu ett stort frågetecken. Men det KAN ju vara eds där oxå, men då kanske även något mer.. verkar inte vara så vanligt att det är SÅ uttalat redan från så unga år.

Men iaf, det va "kul" att läsa om någon som kände så lika! t.ex. Jag är INTE lat!

Mvh
Helena
Svar till Helena:
Team-H hemsida 
2012-11-09 16:12
Towa hemsida 
2012-01-06 15:56
God fortsättning på det nya året mina vänner,hoppas att vi snart ses så att vi kan kramas lite! <3
Svar till Towa:
Team-H hemsida 
2012-11-09 16:13
Carina 
2012-01-01 09:33
GOTT NYTT ÅR till er alla från oss alla.
Svar till Carina:
Team-H hemsida 
2012-11-09 16:13
Magdalena 
2011-12-20 17:36
Hej!
Första gången för mig också, och jag måste säga att vilken FIN hemsida du har! Hittade hit via Boxerklubben.

Jag har suttit och tittat runt och läst lite här och där, jättekul. Jag läste även 30 saker om EDS, jag hade inte en aning om denna sjukdom.

Men som förälder till ett barn med kronisk sjukdom så förstår jag hur du känner dig när folk vräker ur sig dumma kommentarer!!! Jag har en dotter som idag är 19 år, och fick diagnosen MS för 2 år sedan. Bland det värsta jag vet är dessa "besserwissrar" som tror de kan allt om sjukdomen bara för de har sett ett inslag på TV....!!!
Men jag har iof blivit rätt bra på att få tyst på dem, men det känns ju inombords.

Jag hoppas du har det bra och jag önskar dig och din familj en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!
Svar till Magdalena:
Team-H hemsida 
2012-05-04 21:23
Hej Magdalena!
Jag kan tala om att det inte är så många läkare som vet vad EDS är för något heller så jag börjar bli van och som du så får man skinn på näsan så sakteligen och klarar av att "fräsa" ifrån...ibland. Vad roligt att du gillade sidan, jag gjorde den först och främst för att jag ville visa hela världen vilka underbara djur jag har äran att leva med, dom betyder allt för mig! Stå på er och ta ingen skit från folk som inte förstår!
Sköt om er och ha en sollig sommar!! //Maddis
Towe hemsida 
2011-12-20 10:20
Hej!

Första gången in på din sida efter din presentation på Boxerklubbens FBsida.

Kan bara säga att jag beundrar dig, jag kan ju inte förstå en bråkdel av det du och andra upplever men jag ska sluta att klaga när jag har ont, det är säkert.

Hemsidan är ju helt fantastisk, vilka nordisar, snygg & läckra som bara den. Jag jobbade i tävlingsstall i min undom med travare och senare med fullblod men nordisar är riktigk läckra hästar.

Jag har nog bara hunnit igenom en bråkdel ännu, men den som spar....

Önskar dig och de dina det bästa och ser fram emot att läsa och kika på fler foton.
Svar till Towe:
Team-H hemsida 
2012-05-04 21:18
Hej Towe!
Vad roligt att du tittade in på min sida och såg mina pojkar, dom betyder allt för mig! Ber om ursäkt för att sidan är under all kritik vad gäller uppdatering, men jag hoppas få lite ork över så jag kan lägga in lite nytt material här. Titta gärna in igen och bekanta dig med min lilla flock!
Ha en härlig vår och sommar!! //Maddis
Pia S 
2011-12-19 06:51
PS! jag uppfattar dig inte på något sätt pessimistisk. att man ibland inte orkar, att man önskar att man slapp denna EDS ser jag som fullt friskt tänkande!
När jag läser ditt svar till mig ser jag ju att du kan ta tillvara det som är positivt mitt i allt annat! Det är strongt gjort, tycker jag (som av egen erfarenhet vet hur lätt det är att ibland sjunka ner i det svarta hålet och tycka att precis allt är botten)
/Pia
Svar till Pia S:
Team-H hemsida 
2011-12-20 00:37
Tack Pia!
Pia S 
2011-12-12 17:16
Hej, och tack för dina ord. De värmer gott. Jag har haft förmånen att under sex år ha en helt underbar läkare, men tyvärr så bytte han arbetsuppgifter. På onsdag ska jag för första gången träffa min nya fasta läkare och även en ny vårdcentral eftersom jag flyttade. Jag stod kvar på min gamla tills allt var klart med intyg mm. Så nu har jag både stadigvarande sjukersättning, handikappersättning och färdtjänst. samtliga fick jag innan jag fick min diagnos. Eller rättare sagt, fick diagnosen den 29/8 ochsjukersättning from 1/9 2011

Lite orolig är jag över hur min läkare ställer sig till min medicinering då jag har mycket starka opiater + stesolid som muskelavslappnande och kramplösande och sömntabletter därtill. Jag hade en annan läkare från det att min ord flytade tills dess att jag blev överflyttad till nya VC och där fanns en rädsla för medicineringen - men utan den kan jag inte fungera.

Nog om mig. Jag har tittat lite på dina bilder av dina hästar, ska titta mer. det är nod en av de saker jag önskar att jag skulle ha möjligheten att återuppta. Jag började om med ridningen för 8 år sen och höll på i ett par år drygt, innan jag fick ge upp och då inte bara pga värk. Fortfarande drömmer jag om att komma upp på hästryggen, även om jag vet att det förblir en dröm - bäckenet klarar inte att jag har mina ben så brett i sär!
Jag ska lägga din sida bland mina favoriter och även visa den för min dotter som än så länge klarar ridningen utan problem. hon är snart 17 och har ridit sedan hon var 3,5 år!
Tack för en underbar hemsida!
Kramar pia
Svar till Pia S:
Team-H hemsida 
2011-12-19 04:30
Hej igen! Vad roligt att du skriver!!!
Vad skönt att höra att du har haft förståelse från din läkare, nu håller jag tummarna om att nästa är minst lika bra och att du blir ompysslad ordentligt, det är man inte bortskämd med från sjukvården vill jag mena!

Jag hoppas att allt gick bra för dig på mötet, själv låg jag ned sövd på IVA då och kom hem i fredags igen. Dom provade hur mycket morfin jag tålde då, innan jag slutade andas på allvar och när värken försvann av medicinen. När läkaren fick säga till mig på skärpen för att jag skulle andas och min syresättning dök då slutade dosen på 75ml morfin! Det hade han aldrig varit med om, att någon klarat den dosen och till råga på allt så kunde jag svara på frågor... vid 75ml så hade jag fortfarande svår värk och dom fick avbryta för syret och andningens skull och sövde ner mig igen.

Men vi får se hur det blir nästa gång med allt det här, fast jag hoppas att det dröjer länge tills dess, nu klarade jag nästan 2 mån utan IVA besök!! JIHOO!!

Vad skönt att du kan ta till mediciner på hemma plan för att klara av din värk, "njut" så länge du kan eller hur man nu ska säga. Jag förstår till fullo hur skönt det måste vara att kunna dämpa de värsta topparna lite även om det inte försvinner helt. Jag önskar att du får fortsatt verkan från din medicin så att du kan få lite dämpning i din smärta OCH att din nya läkare fattar att du behöver den hjälp du kan få!!!

Jag kan tyvärr inte ta någon medicin överhuvudtaget som kan lindra min smärta så då jag tycker att det är onödigt att belasta de inre organen med allt vad det innebär. Men snart så är jag pigg och bra så jag kan leva ett normalt liv igen utan ständig värk...visst ja, det är EDS vi har och då blir man ju inte bättre...USCH, låter jag negativ nu? Det var inte menat så utan mer sarkastiskt. Jag har måsta acceptera min sjukdom till 100% för att jag skulle kunna leva vidare och jag vet att det är så här det är, men lite humor måste man väll få ha eller hur?!

Jag var dum nog och lyssnade på UAS och slutade rida och hålla på med hästar några månader och när UAS såg hur dålig jag blev av att inte få min "träning" från det jag klarade av att göra i stallet så "beordrade" dom mig att börja igen, det var för ca3½ år sedan och jag har inte riktigt kommit tillbaka än. När jag kan så är jag i stallet för att hämta energi och ork för att vara med min familj och mina vänner, andra går till sjukgymnasten och tränar sin rehabilitering och jag får order från min sjukgymnast att gå till stallet för att få min rehab som jag klarar lite bättre än den vanliga(jag gör ju det jag orkar, resten låter jag bli, en dag kanske jag bara orkar åka omkring i el-rullen och lukta/titta på djuren eller ta en promenad med dom bredvid mig, hund och/eller häst fungerar lika bra, MEN jag är ändå där, där och hämtar energi, en dag kanske jag klarar av att sitta upp och ta ett varv runt gården och då är lyckan gjord!). Hade jag inte pojkarna, =hästarna, hunden och sambon, samt resten av familjen och mina nära vänner så fick jag ligga på sjukhuset och sakta tyna bort, men det vägrar jag göra, tycker inte att det är min tur att ta en dans med liemannen än. Jag har för mycket att uträtta och uppnå för att inte fortsätta, hur än djävligt det kan vara mellan varven. Nu ska jag gå och ta ett glas saft medans du läser ikapp det jag har skrivit, så jag kan fortsätta skriva sen, men jag väntar om du inte hinner med....

Tänk på det, hur än brant uppförsbacken än är så får man inte ge upp, hur än ont det gör, hur än djävligt det kan kännas så får man bara inte sluta upp att leva!

DET kan ingen ta ifrån dig! Trotts vissas snack, oförståelse, dumhet, okunskap, missuppfattningar, skit snack och annat otäckt man stöter på i livet så har man rätt till att få le mellan varven, dra ett skämt och få glömma bort sin kropp och få vara "vanlig" en stund. Säger bara det kämpa på Pia!

Men vad jag låter pessimistisk hela tiden då, allt är menat optimistiskt och positivt, läs mig rätt så är du snäll. Men jag tror faktiskt du förstår allt jag menar...jaha nu har jag gjort det igen...skrivit en mindre novell och bara fått fram en massa pladder, jag är rätt bra på det förstår du. Ok, jag ska sätta mig i duschen och sen ska jag försöka sova igen.

Ha det bra och hälsa dottern att hon ska hålla sig på hästryggen så länge hon bara kan!!! Du Pia...kolla om du inte kan få tag på en damsadel, så kanske du kan sitta upp en liten kort stund och få njuta lite, skulle det kunna vara något???

Kramiz //Maddis
Svar till Team-H:
Pia S 
2011-12-19 06:46
Hej! Tack för ditt utförliga svar.
Min nya läkare verkar vara bra. Utan att tveka skrev han ut den medicin jag önskade, och i större mängd än vad jag själv förväntat mig få. Och dette i ett telefonmöte! Så jag tror nog vi ska komma bra överens.
Just nu har jag bekymmer med infektion i munnen, de tandläkare jag träffat, både min ordinarie och specialister på sällsynta sjukdomstillstånd i munhålan på odontologiska i Jönköping sa till mig att om jag blev sämre i munnen var jag tvungen att söka sjukhustandläkare. Detta var vad som hände igår. jag ringde via 1177 och fick träffa en käkkirurg som enbart var stöddig. jag fick inte komma in - för det tog för lång tid att ta mig in till sjukhuset (bor mer än 5 mil därifrån och var ju tvungen att ordna skjuts) men han skrev i allafall ut antibiotika och hänvisade mig till folkatandvården - som redan sagt nej till att ta emot mig! Får se vart det landar.
Min dotter kommer att fortsätta med ridningen. hon är helt inriktad på att bli veterinär med spelisering på hästar - Strömsholm hägrar och hon överväger att flytta till en skola nämre strömsholm. Hon går naturbruk, hästar med breddad studiekurs. denna för henne första termin har varit svår pga värk och också pga att hon fick sin diagnos definitivt. Då kom enmassa gammalt upp och vi har nu försökt ordna det bästa för henne. Skolan, mina föräldrar och jag har tillsammans med BUP ordnat så hon får bo hos sin mormor och morfar och jag sköter kontakterna utåt. Och det håller på att bli en helt annan tjej nu
Tyvärr får jag nog avstå från ridning oavsett damsadel eller inte pga att jag är för känslig för stötaar och vibrationer. Det räcker med at jag snublar till lite på en mattkant för att jag ska bli liggande.

Lider med dig som inte har någon smärtlindring som fungerar. Mina tabletter kapar i allafall topparna, även om jag inte blir av med värken - och blir det för illa kan ortopederna lägga en blockad i S/I-lederna samt kortison i höften (men så få gånger som möjligt pga att det ökar skörheten) och då håller min medicin ett bra tag i gen.
sedan har jag en helt fantastisk hjälp från hemtjänsten vilket gör att jag kalrar att bo själv. Mina föräldrar och dottern var här senast i lördags och gjorde julfint åt mig

Så för första gången sedan jag flyttade hemifrån har jag fint, städat, inte extremt, men alldeles normalt i ordninggjort till jul och kan se fram emot helgen.
Hoppas att du också kan se fram mot helgen trots EDSen som sätter käppar i hjulet för det mesta!
Kramar Pia<3
Pia S 
2011-12-09 23:15
Tack för att du beskriver EDS så bra. Jag känner igen mig i så mycket. snart 50, har haft problem med värk sedan barna åren. Fick diagnosen för ett halvår sen - då föll allt på plats. Jag fick en förklaring till varför jag varit som jag varit, men stukade fötter, värk och div annat. Jag blev hel - och inte en samling av olika konstiga smtom och tillstånd i kroppen. TACK!
Svar till Pia S:
Team-H hemsida 
2011-12-12 13:49
Tack Pia!
Jag hoppas att du har möjligheten till att få en förstående läkare och att du får den hjälp som behövs! Stå på dig!! Lycka till! //Maddis
Kerstin hemsida 
2011-11-20 08:57
Hej!! Missade ju dig i går på Hööks!! Jag var ju där men visst ju inte att det var du!! Åhh, så trist! Grannens fina avkommor växer och frodas, så fina så. Du såg ju ut att må bra så jag hoppas att det är så, länge sedan vi hördes nu. Kram på dig! <3
Svar till Kerstin:
Team-H hemsida 
2011-11-25 01:09
Vaaa??? Vart var du?? Hur visste du att det var jag?? Nu blir jag nyfiken ju! Jag visste inte att du jobbade där, kanske du har sagt det men mitt minne är uruselt! Hoppas att vi syns nästa gång iallafall! Tänkte att jag ska försöka att göra ett ryck med den här sidan nu, den har fått lida av att min ork varit i botten, men nu hoppas jag att jag håller mig på benen ett tag. Vad roligt att höra att smättingarna växer och mår bra, hälsa till dom om du har möjlighet! Ha det så bra så håller jag tummarna för att vi träffas snart!

// Kramiz

 

<< Första sidan  < Föregående sida  Nästa sida >  Sista sidan >>
Sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54
.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters