Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

              THRIM 1957                             Välkommen!                             ODIN 1986

                                                             

                                                           Klicka på Team-H för att komma till start.

                      

Svarten

 Svartens stam hittar du HÄR.

 

  

Svarten har nu mognat på sig en hel del och börjar få större och större ansvar och arbetsuppgifter.

 

Han är lugn och cool och lyssnar bra.

 

  

Han är en liten klippa, för att testa honom lite extra när jag körde med linor, så gjorde jag några riktigt taita svängar. Trotts att stocken var rätt tung och linorna låg på ordentligt så promenerade han på som om han var helt naken.

 

Jag hoppas nu att jag håller ihop skapligt under hösten/vintern så jag kan hålla igång honom någolunda. OM det fungerar så tyckte Ante att jag skulle erbjuda Ida att köra honom på skogs DM, det vore ju otroligt kul om han är så pass långt gången att han accepterar att gå med skogsvagn.. Men som sagt vi får se hur långt vi kommer, för jag tänker inte riskera hans lugn bara för att jag vill ha ut honom på tävlingsbanan.

 

 

Det är en riktig fröjd att få arbeta den här killen då han går så kalas på komandon och är jätte fin i munnen.

 

Då jag själv har problem med att gå så har vi löst in och utsläppen på ett väldigt bra vis tycker jag. Dels så får jag ju inte rida pga kroppen och dels så orkar jag inte gå så mycket. MEN en liten stund på hästryggen gör mig gott och jag spar då en repa både till och från hagen, två flugor i en smäll. Jag sitter på svarten sen har jag Vhilde och Seger som hand hästar, medans Ante tar Fhilur och Khnott. Vääääldigt bra lösning (& träning) tycker jag.

 

Efter en hel del enbetts körning så bara måsta vi prova på att sätta Svarten i par för första gången.

 

Som ni ser så skulle Svarten passa på åkern oxå, inte bara i skogen.

 

Jag blir glad i hjärtat av att se den här hästen fungera så bra. Det har tagit tid, både för att jag har perioder då jag är för dålig för att uträtta något med honom och  för att han behöver tiden i mellan tränings passen för att tänka.

 

Ok, det här gick kanske en aningens för fort, men då dessa killar är så lugna och trygga både i sig själva och med varandra så vågade vi prova.

 

Seger, Svarten och Vhilde i en trojka för första gången och som ni ser så gick det alldeles ypperligt bra. Duktiga pojkar!

 


Det känns skönt att veta att det fungerar för Svarten, även i sånna här nya situationer, som kräver lite mer av alla inblandade.

 

 

Det är härligt med grönbete!

 

 

(Ooops, trädvältning på G eller?.)

 

Jag tror att jag ska låta följande bilder tala för sig själva när det gäller vackra Svarten.

 Ja, men jag sa ju att han är vacker!

 

 

Svarten har fått axla det tunga ansvaret som lekfarbror, uppfostrare, chef och medlare sedan Skalm gick bort. Han sköter sitt jobb med bravur.

 

 

 

Jahapp, då har man blivit skogs häst då!

 

 

Svartenbrant eller Svarten som vi kallar honom, kom till oss som en "problem häst", om han inte flyttat hem  till vår flock, så hade han nu betat på de evigt gröna ängarna.

 

 

Svarten var ingen liten lätt häst att ha och göra med, han vågade inte gå över ett litet snöre som låg på backen om man ledde honom eller något annat heller för den delen. 

Så länge det var en människa inblandad i det han skulle göra så kunde han få panik, för han hade tappat all tillit och tro på människan. Fick han lösa problemen för sig själv gick det bra.

 

Nu är han cool och lugn som en filbunke, han litar på att det man utsätter honom för är helt ok. Visst kan han fundera ibland, men han är så lätt övertalad att han är en fröjd att hålla på med.

 

                               

                   Här drar Ante stock med honom                                                  Här har vi just kommit hem,

                           för första gången.                                                         efter vår första tur med rockard.

 

NU, kan han gå över större saker och bli utsatt för hemskare prylar än vad "vanliga hästar" kan och ändå behålla lugnet, han har fått tillbaka tilliten, tron på människan och den stolta känslan över att finnas till, nu  är han glad över att vara en fyrbent häst igen.

 

 Brukskampen

 

        

             Här håller min syster Carina på att träna med                       Här är de på brukskampen och tävlar.

                    hjälp av Nhitroz inför brukskampen.                                    Första gången han är hemmifrån. 

Vi börjar med att bygga upp förtroende mellan häst och ryttare, där efter avancerar vi mer och mer  och när Svarten känner sig säker med Carina får de åka iväg och tävla i bruksridning. 

Man kan säga att Svarten har lärt sig en hel del under sin tid här hos oss, tom min syster dotter kan rida honom utan problem nu.

 

 

.

 

Thrim 1957 &  Odin 1986

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

¤¤¤¤¤¤


    Website counter

free counters